gonia225 15.11.04, 15:26 Otworzłam słoik z wyżej wymienionymi jakiś czas temu i na dnie jest jaiś dziwny beżowy osad, pleśni nie ma. Zastanawiam się czy są dobre, w sumie pachną jadalnie. Znaczy się octem :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Ewa Re: Marynowane buraki-zepsute? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 15.11.04, 15:37 Ja też robię buraczki, ale jeszcze nie miałam takiego przypadku jak Ty, więc nie bardzo Ci pomogę. Czy zdarzyło Ci się to pierwszy raz? Odpowiedz Link Zgłoś
gonia225 Re: Marynowane buraki-zepsute? 15.11.04, 15:57 zapomniałam napisać, że są to buraczki w całości i kupione w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Marynowane buraki-zepsute? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 15.11.04, 16:16 To tym bardziej nie wiem co to jest! Ja niedawno robiłam buraczki ze świeżą papryką do słoiczków na zimę.PYCHA! Niestety nigdy nie kupowałam gotowych ze sklepu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gonia225 Re: Marynowane buraki-zepsute? 15.11.04, 16:28 dzięki za odzew, może jeszcze ktoś się odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasika Re: Marynowane buraki-zepsute? 15.11.04, 17:03 gonia225 napisała: > pachną jadalnie. Znaczy się octem Nic podejrzanego?Znaczy się dobre i już.Bywa tak,że na dnie tworzy sie osad nie jestem chemikiem,ale pewnie wytrącają się jakieś substancje i tak się dzieje. Często obserwuję to w swoich przetworach.Nie martw się ,będziesz żyć,smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sqka Re: Marynowane buraki-zepsute? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 17:37 Albo mogły być buraczki trochę brudne i się ustało na dnie.. Gdyby były zepsute, to by śmierdoliły kisem, powalały pleśnią, były rozciapciane. Dobre są, się nie bój;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gonia225 Re: Marynowane buraki-zepsute? IP: *.icpnet.pl 15.11.04, 18:17 dzięki Odpowiedz Link Zgłoś