corelll 16.11.04, 15:00 jak zrobic dobra w smaku, szklaca (nie matowa) i nie łamiaca ani nie rozlewajaca sie i nie zcukrzona polewe czekoladowa na ciasto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olcia Re: polewa czekoladowa na ciasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 15:12 Trzeba dodać około 3 łyżek śmietany.Mam jakiś przepis na pyszną polewę z krakowskiego Novorola.Jak znajdę to napiszę.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buszka1 Re: polewa czekoladowa na ciasto? IP: 80.232.81.* 16.11.04, 16:02 ja robie w taki sposob: 1/2 kostki margaryny (najlepiej palma ale niekoniecznie) 2 lyzki cukru 2 lyzki kakao skladniki stapiam (nie gotuje!)w rondelku z grugym dnem, zdejmuje z ognia, wbijam 1 jajko i szybko roztrzepuje widelcem. Po chwili uzyskuje jednolita gladka mase i juz gotowe. Polewa nie jest slodka i ladnie blyszczy po zastygnieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo.hanna Re: polewa czekoladowa na ciasto? IP: *.kabel.telenet.be 16.11.04, 16:22 rozpusc 2 tabliczki dobrej gorzkiej czekolady z kilkoma lyzkami smietany. Gdy czekolada bedzie juz rzadka, dodaj lyzke niesolonego masla. Gwarantowany sukces Odpowiedz Link Zgłoś