Gość: jola
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
02.12.04, 08:44
zrobiłam w niedzielę zapiekane bakłażany! w/g przepisu Jacka. Za co
serdecznie dziękuję!! Poprostu nie da się opisać tego wybornego smaku!!!
Niebo w gębie. Mam jednak pytanie. Czy bakłażany pokrojone w plastry nie
można w jakiś inny sposób poddać obróbce termicznej tylko poprzez
wcześniejsze przysmarzanie na oleju? pytam ponieważ potrawa ogólnie była
niesamowicie tłusta, a zwłaszcza bakłażany strasznie chłoną tłuszcz z patelni
(pomimo, że odcisnęłam je jeszcze w ręcznik papierowy). Chciałabym tego
uniknąć zanim poukładam je w żaroodpornym naczyniu i przełożę mięsem
mielonym. Czy można je np. poukładać na kratce od piekarnika i opiekać w ten
sposób? Nie wiem tylko czy nie będą zbyt wysuszone... proszę o radę bardzo mi
na tym zależy, ponieważ potrawa jest ogólnie przepyszna lecz zbyt tłusta.
może przez to smarzenie.... z góry serdeczne dzięki!!!!