Dodaj do ulubionych

jak wykorzystać kardamon

02.12.04, 11:59
(tytuł posta bez podtekstów)
Dostałam paczuczkę kardamonu od znajomej i nie mam pojęcia do czego go dodać.
Utłukłam i dodałam do parzącej się kawy - dodaje jej przyjemnrgo aromatu. Ale
nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek1f Re: jak wykorzystać kardamon IP: 81.210.22.* 02.12.04, 12:06
      Jak wrzucisz hasło w wyszukiwarkę na "w treści", to wyjdzie duzo konkretnych
      opisów. A tu na szybko:
      - do herbaty z mlekiem, tak jak do kawy, tylko możesz więcej - pyszna indyjska
      wychodzi (tylko trzeba słodzić;
      - do ciast;
      - do gulaszy i mies, generalnie tam gdzie idą goździk i cynamon;
      - do wszelkich przetworów chutneyowatych, dżemów, powideł i konfitur;
      - do nalewek, ha!, to dopiero;
      - do zup niektórych tj. cytrynowa, barsz czerwony...
      I pamietaj - czasem łupać trza w moździerzu lub w szmatce, a czasem całe.
      Uffff.:-)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka