Dodaj do ulubionych

ananasy- i co dalej...

IP: 195.117.68.* 05.12.04, 18:17
mój mąz kupił dwa ananasy, takie z zielonymi listkami , co mam z tym zrobić??
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek1f Re: ananasy- i co dalej... IP: *.chello.pl 05.12.04, 18:48
      1. Ananas jest dojrzaly i dobry do jedzenia jezeli bez wysilku zadnego listek u
      gory wychodzi z niego jak pociagniesz.
      2. Przewaznie trzeba poczekac 2-3 dni w pokojowej temperaturze...
      3. Obierasz: odciac konce, na pol wzdluz, ostrym nozem wyciac rdzen z kazdej
      polowki, naciac z bokow grubo od skory (nie zaluj), i na koniec pokroic w
      kawalki - podawac w skorkach.
      4. A potem:
      - na surowo pyszny;
      - smazony na maśle z miodem (lub cukrem) i skropiony cytryna - najszybszy deser
      swiata;
      - do mies - indyk, kurczak i inne tez do duszenia lub pieczenia;
      - na grzanki z serem i szynka - klasyk;
      - do salatek z owocami morza, kurczakami itp;
      ...... :-))
      • Gość: senin Re: ananasy- i co dalej... IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 05.12.04, 20:44
        a jak juz "na surowo" to posol zdziebko...
        zlagodzi specyficzna kwasowatosc, ktora nawet te nejslodsze maja
      • Gość: Hanna Re: ananasy- i co dalej... IP: 64.213.237.* 05.12.04, 21:55
        Jak sa tylko dwa-proponuje zjesc na surowo jako wspanialy deser.
        • hela1 Re: ananasy- i co dalej... 05.12.04, 22:24
          Wydrazyc i wnetrze posypac cukrem pudrem.Miazsz zmieszac z cukrem pudrem,
          pokropic sokiem z cytryny, przesmazyc. Ubic pol szklanki kremowki, zmieszac z
          przestudzonym miazszem ananasa, napelnic "skorupe" ananasowa i podac na stol
          wzbudzajac owacje biesiadnikow.
    • Gość: marghe_72 Re: ananasy- i co dalej... IP: *.acn.waw.pl 06.12.04, 11:43
      mozesz też usmazyć
      - na patelni beztłuszczowej
      - w karmelu

      a to co zostanie (resztki trzpien, okrawki.. skórki nie koniecznie) zalej
      wrzątkiem, odstaw na trochę, odcedż i pij :))
      m.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka