invicta1 17.12.04, 14:24 jadłam zupę z tego w Egipcie, ale nie wiem jak to robili, a teraz jarmuż można kupić w supermarketach i chetnie bym sobie ugotowała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paprotka Re: JARMUŻ-zupa znacie? IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:36 może to chodzi o zupę AL FARABI ? nie jadłam jej ale przepis znalazłam i wpisuję -1,5 litra wywaru z woszczyzny -70 dkg jarmużu przemarżnietego -1 cebula -1/2 szklanki kiełkow fasoli -20 dkg mięsa mielonego/ kurczak, indyk,chuda wieprzowina / -1 łyzka mąki kukurydzianej -parę wloskich orzechów posiekanych -sól, pieprz,czosnek,cukier,curry jarmuż umyć,obciąć ogonkii grube nerwy,pokrajać , dodać łyżkę tłuszczu , podlac trochę wywarem i dusić do miękkości , zmiksować , cebulę drobno posiekać , przesmażyć razem z kiełkami, czosnkiem i zmielonym mięsem , oprószyć mąką kukurydzianą , wszystkie składniki przełożyć do wywaru , dosypać orzechy , przyprawić i chwilę podgotować Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: JARMUŻ-zupa znacie? 17.12.04, 19:43 tamto to był jakby rosół z jarmużem, ale ten AL FARABI-super-wypróbuję! dzieki Paprotka już drugi raz coś fajnego mi wynalazłaś nie wiem czy pamiętasz, ale twoje koreczki-śledż, śliwka, cebula, majonez-były gwiazdą wieczoru:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paprotka Re: JARMUŻ-zupa znacie? IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:25 ogromnie cieszę się ,że mogłam chociaż troszkę w czymś pomóc :-) pozdrawiam miło Odpowiedz Link Zgłoś