kasia721 06.01.05, 23:36 Hej! Bardzo lubię to forum czytam je od dawna a teraz mam małą prośbę. Ostatnio pojawiła się w sprzedaży ryba maślana. Może macie jakieś fajne przepisy na ten gatunek i czy nie wiecie jak ona smakuje? Z góry dziękuję :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dispell Re: Ryba maślana - pomocy!!! 06.01.05, 23:45 Artykuł na temat i przepis: www.apetycik.pl/teksty.php?tekst=383&kat=2 Zaś obserwując nagłówki w wyszukiwarce (różne propozycje restauracyjne tej ryby) można ją spokojnie robić jak inne ryby morskie...))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lu Re: Ryba maślana - pomocy!!! IP: *.adsl.proxad.net 07.01.05, 00:02 Po rozpaczliwym wolaniu w temacie, myslem, ze Ci sie przypalila porcja na 50 osob albo ryba w kuchni ozyla... a tu prosze, pytanie jak zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka.c Re: Ryba maślana - pomocy!!! 07.01.05, 00:17 Jest tłustawa i ma taki dość mocny smak - nie jest delikatna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kinga.julia Re: Ryba maślana - pomocy!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.05, 03:04 Na Wigilię robiłam rybę maślaną według właśnie tego przepisu (biały sos, białe szparagi), tylko bez krewetek (bo nie zdążyłam kupić. Była przepyszna, jedli (ze smakiem) nawet ci, co za rybami nie przepadają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: senin Re: Ryba maślana - pomocy!!! IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 07.01.05, 06:17 Gość portalu: kinga.julia napisał(a): > Na Wigilię robiłam rybę maślaną według właśnie tego przepisu (biały sos, białe > szparagi), tylko bez krewetek (bo nie zdążyłam kupić. > Była przepyszna, jedli > (ze smakiem) nawet ci, co za rybami nie przepadają przepis ciekawy, zwlaszcza ten grejpfruit mnie zafrapowal. Tylko gdzie ja tu butterfish kupie, moze zastapie "sweetlip" ale krewetki wydaja sie tam, ... delikatnie mowiac, zbedne. Nie wnosza (raczej) nic smakowo (gotowane , mrozone, do dekoracji chyba ) Odpowiedz Link Zgłoś