Dodaj do ulubionych

cos szybkiego i pysznego z poledwicy wieprzowej?

10.01.05, 14:46
mam w lodowce i chce zrobic jakis smakolyk... Czy mozecie podpowiedziec cos
fajnego?
Obserwuj wątek
    • jacek1f Re: cos szybkiego i pysznego z poledwicy wieprzow 10.01.05, 14:50
      ooooo miliony pomyslow ulubionych i wdziecznych znajdzisz tu np:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=19100461&a=19101445
    • dispell Re: z kurkami 10.01.05, 14:51
      Są dostępne z puszki...)))

      4 polędwiczki wieprzowe
      150 g pieczarek
      1 szklanka kurek (mogą byc z puszki)
      100 g szalotek
      1 gałązka rozmarynu
      2 gałązki tymianku
      2 łyżeczki zielonego pieprzu
      śmietana

      Mięso opłukać, osuszyć. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na plasterki. Kurki
      odsączyć z zalewy, szalotki obrać i pokroić w kosteczkę. Rozmaryn i tymianek
      porwać na mniejsze kawałeczki.
      Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić szalotki, grzyby i zioła, wszystko
      dokładnie podsmażyć, podlać 200 ml wody, dodać śmietanę, zagęscić mąką
      ziemniaczaną i gotować wszystko około 2 minut. Następnie dodać pieprz.
      Na drugiej patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić polędwiczki, smażyć z każdej
      strony około 5 minut, mięso wyjać i przełożyć do pateni i grzybkami i sosem.
      Podawać z makaronem tagliatelle, kluseczkami lub ziemniakami.

    • szaruga Re: cos szybkiego i pysznego z poledwicy wieprzow 10.01.05, 15:24
      dziękuję - wgłębiam się w kolejne linki :)
      aż ślina cieknie...
      na pewno cos magicznego dzis powstanie...
    • marghe_72 Re: cos szybkiego i pysznego z poledwicy wieprzow 10.01.05, 15:27
      z pomidorami i octem balsamicznym
      Niebo w gębie.
      Jelsi chcesz to później wklepię przepis teraz zmykam
      pa
      • szaruga Re: cos szybkiego i pysznego z poledwicy wieprzow 10.01.05, 15:47
        Bardzo proszę o przepis :) brzmi ekstra :)
        • Gość: marghe_72 Re: cos szybkiego i pysznego z poledwicy wieprzow IP: *.acn.waw.pl 10.01.05, 16:59
          prosze bardzo:
          4 sznycle wieprzowe
          50 dag pomidorków koktajlowych lub normalnych pokrojonych na cwiartki (obrac ze
          skóry) lub w kostkę - jak wolisz
          1 cebula
          3 łyzki oliwy
          2 łyżki octu balsamicznego
          soł, pieprz...

          Cebule pokroic w talarki , zeszklić na 2 łyzkjach oliwy i przełozyć do miski.
          Kotlety rozbic, oprószyć solą i pieprzem i smazyc na pozostałej oliwie. Mieso
          mozna poddusić jesli okaze sie za twarde (dodając np odrobinę alkoholu). Zdjac
          z patelni i odstawic w ciepłę miejsce.
          Cebulę ponownie włozyć na patelnię, dodać pomidory i smazyć kilka minut. Zdjać
          z ognia wlać ocet.
          Kotlety mozna podawac obłozone sosem
          albo pomidory wlac do naczynia, w którym w piekarniku sobie siedzi mieso i
          jeszcze cjhwilkę podpiekać a reaczej podduszac.

          Wieprzowinę mozna zastąpić cielęciną

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka