Dodaj do ulubionych

Jak oceniacie sklep Bliklego ????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:39
Ciekawa jestem jakie sa wasze opinie nt sklepu spozywczego / delikatesów /
Bliklego przy Nowym Swiecie w Warszawie. Moim zdaniem przerost formy nad
treścią.Ceny tez moim zdaniem znacznie przewyższają jakość i gatunek
poszczególnego asortymentu.Mało ciekawej garmażerii, obsługa trochę szarawa,
wnetrze mało wygodne / dla klienta /.
Obserwuj wątek
    • Gość: jarek Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:16
      Zgadzam się. Na pewno jest przereklamowany.
      • basia553 Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? 24.01.05, 08:44
        nie bylam, nie widzialam, ale wiem jedno: w takich wypadkach placi sie nie za
        towar, lecz za nazwisko. Dlatego unikalabym takich sklepöw, albo kupowala z
        najwyzsza ostroznascia.
        A tak nawiasem möwiac: mieszkajac w Katowicach, bywalam czesto sluzobowo w
        Warszawie i zawsze z zachwytem rzucalam sie na ciastka Bliklego.
        Jak po wielu latach pobytu za granica przyjechalam pierwszy raz do Wawy, to
        oczywiscie poszlam tam i...przezylam rozczarowanie. Odzwyczailam sie od tak
        ciezkich ciast jak cegly. Juz sie przyzwyczailam do lzejszego asortymentu.
      • Gość: agata_to_ja Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? IP: 62.29.248.* 28.01.05, 10:29
        A gdzie on się reklamuje, że nazywacie go "przereklamowanym"?
        Ja tam nigdzie nie widziałam reklam a i fama żadna nie chodzi po mieście na
        jego temat. Więc dlaczego przereklamowany???
    • Gość: jerzy Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:38
      Zamiast ulokować tam sklep z ciekawym, oryginalnym asortymentem, pojawił się
      sklep sredni, przereklamowany z faktycznie mało funkcjonalnym wnętrzem.A wystar-
      czyłyby np dobre wędliny plus wina i mogłoby to funkcjonowac. A tak to przerost
      formy /aranzacji/ nad treścią / tj. asortymentem /.Ciasta Bliklego nigdy mnie
      nie zachwycały. Masz rację okreslając je jako ,, cięzkie,, Coż, czasy się
      zmieniaja,asortyment Bliklego mało. To sie nazywa zniewalajacy ciężar tradycji..
    • Gość: Hanna Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? IP: 64.213.237.* 24.01.05, 17:09
      Basiu553-to samo mialam wrazenie. Po wielu latach wpadlam tam i rozczarowalam
      sie, moze dlatego, bo wszedzie w kraju mozna dostac to , co onie oferuja i
      taniej. Kiedys oni byli wyjatkiem, ciasta ich byly czyms nie spotylakanym, wiec
      obowiazkowo, przy odwiedzaniu Warszawy szlo sie do Bliklego. I bralo ciacha do
      domu, szczegolnie paczki.
      Oczywisci nasze smaki tez sie zmieniaja i te tluste poczki nie bardzo mi
      podeszly. Do tego trzeba dodac, ze handlujac tyle czsu mogliby zwiekszyc jakos
      swoja powierzchnie, ciasno tam i nieciekawie.Szkoda!!
    • Gość: ciekawska Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:40
      Ale tam, gadanie! te przepyszne babeczki toffi, albo tartaletki owocowe, pycha!
      A paczki wcale nie tłuste no i te nadzionko z różą :) Blikle trzyma forme, to
      Wasz gust sie zmienil, za dobrze Wam i wybrzydzacie:)
      • Gość: alina Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:22
        Ciekawska, my tu o sklepie spozywczym a nie o cukierni tO obok
    • marghe_72 Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? 24.01.05, 20:57
      Nie zrobił na mnie wrazenia.
      Jakiś taki pustawy

Jedyne co zwróciło moją uwagę to kandyzowany imbir :)))
    • Gość: gosc Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:47
      sklepik raczej niz sklep
    • Gość: lu Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 23:43
      Cukiernia jest ladna, choc nie najwygodniejsza dla klientow (pewno w starym
      stylu)... Zgadzam sie jednak, ze wyroby sa takie sobie... Zadnego polotu.
    • Gość: aniko Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? IP: 62.29.248.* 28.01.05, 09:43
      Sklepik taki sobie, ale kawiarnia owszem - b. lubię ich creme brulee i ciastko
      makowe z marcepanem. W sumie drogo i niewygodnie. Śniadanie z deserem to
      wydatek ok. 70 zł.
    • Gość: KarolaDeluxe/kags Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? IP: *.futuro.pl 28.01.05, 10:52
      Sklepik mnie porazil (glownie cenami) zwlaszcza, ze mam bomi pod nosem i jest
      tam PRAWIE wszystko ;), mimo, ze tez nie nalezy do najtanszych to i tak ceny sa
      bardziej przystepne. Co do cukierni, kiedys bardziej mnie zachwycala, teraz
      przy okazji wstepujemy tylko po TRUFLE :-P, ktore jak na bajadrke ;) sa tez
      ciutke drogie (ale co tam ;)).
      A wnetrza takie b. lubie :).

Zgodze sie ze zdaniem, ze Blikle jest przereklamowany... Ale to jednak kawalek
      historii.
    • Gość: jerzy Re: Jak oceniacie sklep Bliklego ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 12:16
      Tego sklepu mogłoby nie byc. I tak nikt by tego nie zauwazył.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka