Dodaj do ulubionych

Naleśniki z mięsem na ostro- jak?

08.02.05, 12:11
Obserwuj wątek
    • Gość: TOja Re: Naleśniki z mięsem na ostro- jak? IP: *.chello.pl 08.02.05, 12:37
      A ja Ci napisze, poniewaz robilam kilka dni temu.Nalesniki smazysz
      zwyczajnie,domyslam sie ze wiesz jak. Natomiast nadzienie ja robila z 1/2 kg
      miesa mielonego :Podsmaz cebulke w kostke,dodaj mieso mielone,chwile niech sie
      posmazy,Nasepnie dodaj lyzke albo 2 konc.pomid dolej troszke bulionu albo wody,
      zeby to nadzienie nie bylo takie suche, przypraw do smaku,sol,pieprz
      chilli,dodatkowo jakas przyprawa smakowa,np. meksykanska lub inna,jak chcesz to
      dodaj ziola j,jak lubisz, ostrosc zalezy od Twojego gustu.Ja dodalam jeszcze
      1/2 puszki kukurydzy,1/2 puszki czerwonej fasoli,pokruszylam troche suszonej
      ostrej papryczki i juz gotowe. Nalesniki posmarowalam ketczupem,polozylam 2
      plastry zotltego sera na to nadzienie ,zawinelam i na chwilke do mikrofali lub
      spowrotem na patenie i danie gotowe.Moje nalesniki byly wczesniej usmazone i
      musialam calosc podgrzac.Mozesz nie dawac zoltego sera do srodka ale juz
      zawiniete nalesniki posyp tarym zoltym serem i podgrzej i mikrofali lub na
      patelni pod przykryciem,poloz na talerz, zrob kilka kleksow z keczupu i juz
      gotowe.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka