Dodaj do ulubionych

ciasto "sarni grzbiet" z książki Oetkera

11.02.05, 14:15
dawno, dawno temu spisałam sobie z książki "Szkoła pieczenia ciast dr.
Oetkera" (chyba taki był tytuł) przepis na ciasto o wdzięcznej nazwie "sarni
grzbiet". ostatnio zrobiłam porządki w moich karteczkach z przepisami-
wszystko przepisałam do organizera, a karteczki wyrzuciłam. i byłoby wszystko
ok, gdyby nie to, że w składnikach mam 100 g czekolady, a w sposobie robienia
o tej czekoladzie ani słowa. ciasto było z gatunku ucieranych vel
proszkowych. cecha charakterystyczna- budyń w proszku dodawany razem z
niewielką ilością mąki do masy maślano- jajeczno- cukrowej.
dodam, że szukałm. na tym forum, w moim gotowaniu, w Czarnej Oliwce, w
Wielkim Żarciu, na stronie Oetkera. i nic.
ktoś wspomoże?
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka