Dodaj do ulubionych

jak podajecie jarmuż?

27.02.05, 11:17
no właśnie. wypróbowałam sposób "szpinakopodobny", ale może są jeszcze inne
sposoby? bo warzywko niczego sobie :)
Obserwuj wątek
    • jottka tzn. 27.02.05, 13:54
      jak jecie? głównie w wersjach okołonaśladowczych holenderskich stampotów, ale ja
      nie wiem, co to znaczy 'szpinakopodobnie':) w sensie zblanszowany i podduszony
      na patelni?
      • nipponicum Re: tzn. 03.03.05, 13:55
        > jak jecie? głównie w wersjach okołonaśladowczych holenderskich stampotów

        a możesz podać mi przepis? dziękuję :)

        > nie wiem, co to znaczy 'szpinakopodobnie':) w sensie zblanszowany i podduszony
        > na patelni?

        dokładnie
        • invicta1 Re: tzn. 03.03.05, 14:05
          ja zrobiłam zupę z przepisu Paprotki-niezła
          przepis:
          Gość: paprotka 17.12.2004 19:36 + odpowiedz

          może to chodzi o zupę AL FARABI ? nie jadłam jej ale przepis znalazłam i
          wpisuję
          -1,5 litra wywaru z woszczyzny
          -70 dkg jarmużu przemarżnietego
          -1 cebula
          -1/2 szklanki kiełkow fasoli
          -20 dkg mięsa mielonego/ kurczak, indyk,chuda wieprzowina /
          -1 łyzka mąki kukurydzianej
          -parę wloskich orzechów posiekanych
          -sól, pieprz,czosnek,cukier,curry
          jarmuż umyć,obciąć ogonkii grube nerwy,pokrajać , dodać łyżkę tłuszczu , podlac
          trochę wywarem i dusić do miękkości , zmiksować , cebulę drobno posiekać ,
          przesmażyć razem z kiełkami, czosnkiem i zmielonym mięsem , oprószyć mąką
          kukurydzianą , wszystkie składniki przełożyć do wywaru , dosypać orzechy ,
          przyprawić i chwilę podgotować

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka