Gość: Nobullshit
IP: *.spray.net.pl
28.02.05, 21:44
Bo chodzi za mną przepis, któy kiedys robiłam, i goscie mają przyjść,
ale skąd wytrzasnę surowe baranie kiełbaski? Dawne źródełko wyschło.
Przepis idzie tak:
4 merquezy
1/2 kg pomidorów
1/4 kg świeżej papryki (różnokolorowej)
4 ząbki czosnku
1 łyzka harissy
1/2 łyżki mielonej papryki
(nie wiem, po co i harissa, i papryka, ale niech im - czyli "Kuchni
marokańskiej" Tentenu - będzie)
1) Kiełbaski podsmażyć na oliwie na ciemnozłoty kolor, dodać obrane ze skórki
i pokrojone pomidory, czosne, harissę i mielona parykę.
2) Zalać 150 mil wody i dusić kwadrans na małym ogniu.
3) Dodać pokrojoną świeżą paprykę, dusić następny kwadrans.
Podawałam to z kuskusem i było pyszne.