Dodaj do ulubionych

CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!!

IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 14.04.05, 19:51
NO WLASNIE:-)NA JUTRO PLANUJEMY PIERWSZEGO W TYM ROKU GRILLA,BEDA
KIELBASKI,PIKANTNE SKRZYDELKA,KARKOWKA W MIODZIE I PIWIE.ROBIE TO ZA KAZDYM
RAZEM,CHCIALABYM SPROBOWAC CZEGOS NOWEGO-POMOZCIE!!!:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: bambus24 licze na was! IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 14.04.05, 22:58
      prosze!chociaz jeden przepisik!!!:-)
      • jacekm22 Re: licze na was! 14.04.05, 23:40
        Karkowke robie na grila w nastepujacy sposob:
        Nacieram rozgniecionym czosnkiem pokrojane kawalki karlowki ( nie zalujac
        czosnku !!) pieprze sole i zostawiam w lodowce na co najmniej 6 godzin .
        Polecam halibuta na grillu - doskonaly !!!!
        • bambus24 jacekm22 15.04.05, 00:11
          rybki tez lubie-tu u mnie pod dostatkiem,ale czy masz jakis "tajemny":-)sposob
          na grillowana rybusie??
      • paczka111 Re: licze na was! 15.04.05, 16:04
        Rozklepać kotlety schabowe,na każdym położyć drobno pokrojony boczek,do środka
        przyprawy wg uważania, złożyć w kwadraciki i opiekać.
        • anyaw73 Re: licze na was! 16.04.05, 00:00
          A moze cos lzejszego np: szaszyki z krewetek.
          Krewetki (te duze i surowe)po rozmrozeniu marynuje pol do godziny w czosnku,
          soli oraz oliwie, mozna dodac troche tabasko albo jakiegos innego ostrego sosu,
          pozniej naziewac na patyczki z ananasem, celubka, czy poprostu papryka. Na
          grilu pare minut z kazdej strony az krewetki nabiora ladnego pomarcznowego
          koloru.
          Grzyby (duze) np: boczniaki
          Same kapelusze marynujemy w oliwie, occie balsamicznymu do tego czosnek,
          rozmaryn, sol i inne ziola wedel upodoban. Pol godzinki w lodowce lub dluzej a
          pozniej na grila.........pychotka
          Ja tez w ten weekend bede grilowac po raz pierwszy w tym roku!!!!!!!
    • roseanne Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! 14.04.05, 23:50
      najprostrze steki - platy wolowiny posypac obficie pieprzem , skropic octem
      balsamicznym i oliwa, marynowac minimum 30 minut

      kurczak,piersi - rozmaryn, cytrynka, oliwa

      sprubuj pokrojone w szerokie plastry papryki, baklazany i cukienie posypane
      sola i pierzem i posmarowane oliwa
      • jarek_zielona_pietruszka Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! 15.04.05, 00:01
        bułka paryska pokrojona w plastry opieczona na chrupiąco z obu stron i na gorąco
        pocieram obranym ząbkiem czosnku. skrzydełka kurczaka marynowane w marynacie z
        oleju lub oliwy z ziołami trzymane przynajmniej 2 godz w lodówce
        ziemnieki z grila z ziołami i masłem pieczone w folli alu. boczek pieczony i
        marynowany podobnie jak skrzydełka, żeberka tylko boczek i żeberka trzeba dłużej
        przynajmniej przez noc trzymać w marynacie z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina,
        papryka różnokolorowa główki czosnku bez obierania wprost nagrila, no i co mam
        więcej napisać jeśłi masz pytania chętnie odpowiem. pozdrawiam
        • Gość: bambus24 wielkie dzieki IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 18.04.05, 14:19
          ziemniaczki i boczek super!!!rybka tez byla.wielkie dzieki za wszystkie
          przepisy.pozdrawiam!
    • Gość: kluba1 Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! IP: *.hsd1.ca.comcast.net 14.04.05, 23:57
      Barania noga , bez kosci , najpierw wlozona na noc w maslanke , pozniej
      naszpikowana czosnkiem i oblozona cebulka , papryka . Przed podaniem ( baranina
      powinna odczekac) mozna zrolowac i wlozyc do srodka odpowiednie ziola . Nie
      posypywac nimi przed girillem bo sie spala i nadadza gorzkawy smak
    • Gość: kluba1 Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! IP: *.hsd1.ca.comcast.net 15.04.05, 00:01
      wybrac jak najwieksze ziemniaki, odciac jeden koniec, wydrylowac zawartosc
      zostawiajac scianke ok 3/4 - 1 cm. nadziac surowa biala kielbasa, zawinac w
      folie i na "powolny " grill.. Powinno sie piec raczej dluzej niz krotko a
      szybko - kielbasa w srodku musi sie upiec :-) UWAGA!! Bardzo gorace - jesc
      ostroznie !
      • bambus24 kluba1 15.04.05, 00:09
        a te ziemniaki nie mysza byc zawiniete w folie??
        • jarek_zielona_pietruszka Re: kluba1 15.04.05, 01:06
          oczywiście, że ziemniaki zawijam w folię na dno kładę kawałek masła wkładam
          ziemniaka umytego nie obieranego, obok kładę kawałek zielonej gałązki czosnku, już
          niedługo będzie czosnek w główkach z takimi gałązkami w sprzedaży. kawałek
          gałązki zielonego kopru. pozdrawiam
        • Gość: kluba1 Re: kluba1 IP: *.hsd1.ca.comcast.net 18.04.05, 17:45
          jasne, ze powinny byc :-) wtedy caly doskonaly sosik w nie wsiaknie :-)
      • Gość: eve Drylowanie... IP: *.ph.ph.cox.net 12.05.05, 21:14
        A jak wydrylowac ta dziure w ziemniaku? i czy musi byc biala kielbaska
        koniecznie czy moze byc np. taka - podwawelska lub zwyczajna?
        Dziekuje za informacjie.
    • ampolion Wielkie G. - przepisy linkowe 15.04.05, 00:53
      deutique.notlong.com
    • marylka12 Re: Grillowany czosnek 15.04.05, 09:06
      pokazywał to kiedys Makłowicz. Całą glówkę czosnku zawijamy w kilka warstw foli
      aluminiowej i wrzucamy do żaru lub kładziemy obok mięska na kratce ale tak
      będzie dużo dłużej. W żarze grillujemy dość krótko obracając czosnek na rożne
      strony ale trzeba byc dośc czujnym bo łatwo przypalić (ja co jakiś czas wyjmuję
      z żaru i po lekkim przestudzeniu delikatnie odwijam folię i sprawdzam czy ząbki
      czosnku są miękkie co takie włąsnie powinny być). Gdy juz mamy ugrillowany
      czosnek to bardzo łatwo daje się obierać z łupinek a następnie rozsmarowac na
      bułeczce z masłem. Na koniec lekko solimy i dla mnie jest pycha!
      • justok1 Re: Grillowany czosnek 15.04.05, 09:10
        A jaką marynatę do pikantnych skrzydełek? Bo skrzydełek to jeszcze w życiu nie
        robiłam - wstyd:(
        • Gość: 123 Re: Grillowany czosnek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:28
          kamis marynata pikantna lub ziołowa z dodatkiem oleju a przed grilowaniem piwo
          lub wino zależy co griluję
        • jagoda85 Re: Grillowany czosnek 16.05.05, 21:14
          najlepsza jest zalewa z czosnku, bazylii, tymianku, oregano, kurkumy, papryki
          cytryny, sosu sojowego, oczywiście sól i pieprz oraz oliwa, skrzydełka mają być
          tym zalane i stać w lodówce minimum 1 dzień, ale lepiej dwa, muszą być dobrze
          wypieczone to nie są wtedy tłuste
    • yamaneko Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! 15.04.05, 09:51
      Przepisu na marynatę dobrze nie znam, bo robił to znajomy mój Wietnamczyk, ale
      na bank była to marynata na bazie miodu. Chodzi o grilowany boczek, ale
      najważniejsze jest to, że podawał go z zieloną kolendrą - REWELACJA. muszę sie
      pobawić w detektywa i napewna dobiorę marynatkę :-)
    • Gość: vectra Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:22
      polecam serki plesniowe pieczone:) zawijasz taki serek - brie, camember, w
      kazdym razie taki z biala plesnia na zewnatrz- w folie aluminiowa i hop na
      grill - wystarczy po kilka minut z kazdej strony - jak go nacisniesz delikatnie
      i jest miekki oznacza ze można jesc;) po przekrojeniu zawartosc powinna
      rozplynac sie po talerzu:) smacznego
      • Gość: dora Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 11:05
        Deser:
        Z jablek usunac gniazda nasienne i do srodka wlozyc marcepan wymieszany z
        posiekanymi orzechami wloskimi. Jablka posmarowac odrobina oleju, na wierzchu
        kazdego polozyc troche masla i zawinac w folie alu i jako pierwsze polozyc na
        grillu. Podawac kiedy miekkie oczywiscie na deser :-).
        Pycha!!!!

        Zeberka w bejcy slodko-kwasnej.
        Chude zeberka podzielic na porcje z 3-ma kostkami.
        W garnku zagotowac wode z przyprawami:
        -lisc laurowy, ziele ang., czarny pieprz (ziarna), czosnek pokrojony w
        plasterki, kminek, ziarna jalowca (niekoniecznie), estragon, wegeta lub sol.
        Do gotujacej sie wody wlozyc zeberka i gotowac pod przykryciem na malenkim
        ogniu 30-60 min. Czas gotowania zalezy od jakosci i wielkosci zeberek. Musza
        byc lekko miekkie tak, zeby dalo sie usunac dwie boczne kostki - srodkowa
        trzeba zostawic, zeby bylo za co trzymac kawalki zeberek.
        Przygotowac bejce:
        - 3 lyzki musztardy,
        - 2 lyzki niskoslodzonego dzemu morelowego.
        - 3-4 zmiazdzone zabki czosnku,
        - 1 lyzka sosu sojowego,
        - 1/2 lyzeczki wegety,
        - zmielony bialy pieprz,
        - 1/2 lyzeczki soku z cytryny,
        - estragon (moga byc inne ziola np. bazylia lub oregano ale ja nie lubie),
        - 1-2 lyzki oleju.
        Bejce dokladnie utrzec na gesta mase i tym posmarowac z dwoch stron zimne
        zeberka. Ulozyc je w naczyniu, przykryc i wstawic do lodowki na noc.
        Piec na grillu po 4-5 min z kazdej strony.
        Zapewniam, ze sa pyszne i malo znane.

        Smacznego
        dora



    • meggie8 Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! 15.04.05, 11:14
      A może taki deser:
      Bananom ponacinać skórę i powciskać w miąższ kostki czekolady.Pozamykać naciętą
      skórę i zawinąć w folię aluminiową.Piec aż banany zmiękną.PYCHA!!!
    • mazia Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! 15.04.05, 11:50
      marynate do skrzydelek robie tak:
      miod do tego wcisniete 2-3 zabki czosnku, sos sojowy, olej, odrobina maki
      ziemniaczanej, duzo ostej papryki a najlepiej chilli, ewentualnie troche soli.
      skrzydelka najpierw lekko obgotowuje z dodatkiem vegety, potem zalewa ta
      marynata (powinna byc raczej gestawa) i na noc do lodowki
      z grilla albo nawet z prodiza palce lizac ;))
    • basiul Daczego kurczak był suchy/ 15.04.05, 15:48
      grillowałam niedawno pierś z kurczaka, z ziołami i cebulą była marynowana, w
      folii alu pieczona i była ucha jak wiór. dlaczego? co zrobić, zeby było
      soczyste?
      Pozdrawiam
      • Gość: gosia Re: Daczego kurczak był suchy/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:08
        może za długo grilowałaś? pierś wysycha przy długiej obróbce cieplnej
        ja griluję zamarynowane piersi bez folii, kilka minutek z jednej strony, kilka
        z drugiej i już...
        albo robię zawijasy, pierś rozbijam lekko tłuczkiem, układam na niej jakieś
        warzywka, ser żółty, zawijam i na kilka minut na grilla. Mniam... w sobotę jadę
        na działkę :-)
      • Gość: pel.a Re: Daczego kurczak był suchy/ IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.04.05, 23:11
        Nie wiem. Podam sposób na piersi, które napewno nie będą suche.
        Jogurt naturalny + tandoori masala + kurczak - marynujem klika godzin i na grila
        Wyjdzie bardzo soczyste mięso o orientalnym smaku.
        pel.a
        • roseanne Re: Daczego kurczak był suchy/ 18.04.05, 23:35
          i w czerwonym kolorze :)

          lubie tak przygotowywanego kuraka
        • Gość: czegie Re: Daczego kurczak był suchy/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 10:15
          czy tandoori masaala jest dostepne w polsce bo nie widziałam jeśli tak to
          gdzie ?
      • Gość: Gal Re: Daczego kurczak był suchy/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:12
        Piersi z kurczaka zawsze wychodzą suche, jeżeli nie marynuję się ich przed
        pieczeniem w jakiejś marynacie "olejowej" i/lub piecze zbyt długo. Powinno się
        piec naprawdę parę minut na każdej stronie.

        A marynatę którą lubię, nie tylko do kurczaka ale także do schabu (tak samo ma
        tendencje do "wysychania" na grillu), a nawet karkówki robię tak:
        1. {PODSTAWA)
        - sos sojowy jasny + olej (wystarczy olej do smażenia ale lepsze z oliwą) - pół
        na pół
        - sok z cytryny (1 cytryna na szklankę bejcy) + otarta skórka z cytryny (z
        połowy wyciśniętych cytryn wystarczy)
        - czosnek wyciśnięty przez praskę, w/g upodobania (ja daję dużą główkę czosnku
        na 1l bejcy - ale ja lubię mocno czosnkowy smak - można dać mniej)

        Sos sojowy wlać do malaksera, dodać cytrynę (sok + skórkę), czosnek. Włączyć na
        wysokie obroty, stopniowo dolewać olej (oliwę) wąskim strumieniem (jak przy
        robieniu majonezu). Wychodzi rodzaj emulsji.

        2. (WERSJE)
        W zależności od potrzeb i humoru, można dodać:
        a) miód (szklanka na litr bejcy) + siekany imbir + 1-3 utłuczone gwiazdki anyżu
        = bejca do żeberek i schabu
        b) drobno posiekaną świeżą miętę + lubczyk (dużo) = do piersi kurczaka i
        karkówki
        Jeżeli ma być bardziej na ostro, to do każdej wersji na litr bejcy można dodać
        1-2 łyżeczki mielonego cayenne (nie papryki).
        Istotne jest, aby zrobić emulsję w malakserze, bo wtedy bejca nie rozdziela się
        tak łatwo na sos sojowy i olej i nie grozi nam, że część mięsa będzie w samym
        oleju, a część w samym sosie.
        Mięso włożyć do bejcy na 12 godz min., przewracając od czasu do czasu. Powinno
        być w niej całkowicie zanurzone.

        Tak bejcowana pierś kurczaka NA PEWNO nie będzie sucha. No, chyba, że ktoś ją
        będzie piekł przez pół godziny :)

        Pzdr.
        Gal


      • jagoda85 Re: Daczego kurczak był suchy/ 16.05.05, 21:16
        trzeba marynować w oliwie i dodać sporo cytryny, wtedy nie ma prawa być suche
    • Gość: bambus24 piers z kurczaka IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 24.04.05, 18:19
      wczoraj grillowalam piersi w taki oto sposob:marynata 2lyzki chili,1 lyzka
      galki muszkatolowej,wegeta,2 lyzeczki tymianku,lyzeczka
      kolorowegopieprzu,lyzeczka miodu,1 cebula,troche czosnku i oliwa-wszystko
      miksuje.piersi(ok6)wrzucam do marynaty i na pare godzin do lodowki.dosc ostre
      ale piersi rozpadaja sie w ustach,moim gosciom bardzo smakowalo.polecam.
      • Gość: aniel Re: piers z kurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:36
        kieliszek wódki, kieliszek sosu sojowego, kieliszek oliwy +ulubione przyprawy,
        zamarynować kawałki kurczaka + paryka, pieczarki, ananas obtoczony w chili+=
        szaszłyk
    • bambus24 Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! 24.04.05, 18:57
      czesto tez wkladam na cala noc miesko w piwo i czosnkiem i przyprawami.tez
      fajnie smakuje.
      • lama_83 Ryba 29.04.05, 09:38
        Zamarynowaliśmy przedwczoraj filety z miruny posypane sola i pieprzem,
        polaliśmy wycisnietym sokiem z limonki i dodalismy posiekany pęczek natki
        pietruszki. Wczoraj każdy kawałek zawinelismy w folię (dodalismy odrobine
        masla) i na grilla, sluchajcie, wyszla pyszna rybka, ktora juz na stale wejdzie
        do mojego menu. Polecam
    • bazylia7 Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! 29.04.05, 10:05
      (pocieta na kawalki baranina/piersi z kurczka/wolowina)
      tak zeby to na patyczki potem dalo sie nadziac (pociete na skos wlokien)

      marynata :
      4 luzki masla orzechowego, lyzka kminu rzymskiego, 2 lyaki sproszkowanej
      kolendry, lyzka kopru (fennel/jintam putih), kurkuma, lyzka soli, 2 lyzki
      cukru, trawa cytrynowa posiekana na papier i zmiksowana na paste, troche
      chilli (koniecznie) (mozna tez troche imbiru i czosnku)

      marynowac w tej (suchawej) miksturze przez conajmniej 4 godziny.
      nawloczyc na patyczki, grilowac smarujac od czsu do czasu olejem (najlepiej
      zmieszanym z mlekiem kokosowym)

      A teraz UWAGA:

      Tego przepisu juz nigdy wiecej nie powtorze, bo mnie malajczycy z maczugami po
      swiecie ganiac beda za uczynienie go publicznym

      • lama_83 Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! 29.04.05, 12:47
        śmiem twierdzić, żeś odważna kobieta jesteś :O) w obliczu tych malajczykow z
        maczugami sama bym sie zastanawiala, hehe :) sam przepis brzmi bardzo
        intrygujaco!
    • Gość: agnieszka Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 12:54
      a to poradzila mi pani w sklepie:
      obrany banan ze skorki kladziemy na folii aluminiowej i obsypujemy go ze
      wszystkich stron wiorkami kokosowymi i na grill!

      Sprawdzalam
      super deser
    • Gość: bajka Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! IP: 195.47.201.* 29.04.05, 13:01
      Kaszanka zawinęta z kapustą kiszoną w folię aluminiową - to chyba nic nowego,
      ale ja uwielbiam i polecam
      • Gość: jacek2 Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 29.04.05, 13:43
        Halibut na grillu !!! To jest TO !!!
        • lama_83 do jarek_zielona_pietruszka - ziemniaki 29.04.05, 15:19
          Te ziemniaki w folii pieczesz normalnie na kratce? czy wrzucasz w zar? Bo na
          kratce to chyba to trwa z godzine!!!
        • buszka1 Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! 03.05.05, 22:45
          Jacku, jak tego halibuta potraktowac? Blagam o instrukcje....
      • Gość: Ewa Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 16:27
        A jak dokładnie robisz taką kaszankę? Bardzo lubie kaszankę ale z kapustą nie
        robiłam.
        • lama_83 Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! 29.04.05, 16:58
          lepszy od kaszanki jest krupnik czy jakos tak, jest smaczniejszy. mozna polozyc
          bezposrednio na tacce i piec jak kielbaski, albo zawinąć razem z cebulą na
          przykład w folii. Smacznego
          • komarka Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! 03.05.05, 22:35
            Ja piersi z kurczaka zostawiam w na noc w marynacie z jogurtu naturalnego,
            posiekanego czosnku, ziół prowansalskich, soku z cytryny i przypraw (sól,
            pieprz). Grillowane w tej marynacie są kruche i soczyste.
      • Gość: Asia Do Bajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:41
        Napisz prosze jak robisz kaszanke z kiszona kapusta.
        To musi byc dobre.
    • Gość: bambus24 ziemniaki z boczkiem IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 03.05.05, 21:34
      wczoraj robilam;ziemniaki obrane owiniete plastrem boczku i folia alu.z sosem
      czosnkowym_PYCHOTA!!!
      • Gość: ola a jak zrobic watrobke z grilla?? IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 25.05.05, 14:20
        jak w temacie
    • Gość: myszz wątróbka!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 22:38
    • kristof_35 Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! 03.05.05, 23:12
      Polecam szaszłyki z boczku, ceuli, kiełbasy, pieczarków i papryki. Bez
      papryki też może być. I przyprawa griilowa.
      Mniam mniam
      Palce lizać
      • Gość: marlena Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:33
        czy można karkówkę dzisiejszą wtorkową włożyć do marynaty i trzymać aż do
        piątku? czyli 4 dni? nie zepsuje mi się? czy lepiej zamrozić i nastawić w
        czwartek?
        czy można marynować w garam masala tylko czy z dodatkami?
        wyjeżdżamy na weekend już jutro (hihi haha hehe)i wolałabym jak najwięcej
        zrobić dziś, żeby w lesie nie zmywać
        • jacek1f Marleno 24.05.05, 11:57
          trzy dni to spokojnie, ale cztery ? nie wiem.
          W marynacie takiej dlugiej musi byc mokro - daj wiecej soku z cytryny lub octu
          winnego do oliwy. Jesli duzo czosnku lub imbiru bedzie, to bym potrzymal te 4
          dni, a co!
          powodzenia
          • Gość: marlena Re: dzięki za odzew IP: *.escore / *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 12:39
            spróbuję, a co mi tam, zalewę zrobię "luźną" z oliwy, czosnku itd.
            zrezygnuję tylko z sosu sojowego i wódki, bo boję się,że mi się rozpadnie -
            skruszeje, jakby co to będę ratować ziemniakami faszerowanymi mięsem
            przesmażonym trzeciego dnia - tym razem niestety "szkiełko i oko"
            albo może cukinią? cukinia mało czasu potrzebuje, można nadziać gotowym
            nadzieniem a niebo w gębie, i tak bierzemy dużą ilość małych cukiń na grilla,
            dokupię na wszelki wypadek ze 3 bakłażany i paprykido nadziewania,
            jakby mięso się przechowało to i tak można wykorzystać

            :)ale to dziwnie (żeby nie powiedzieć głupio) brzmi "marleno"
            muszę ogłosić wreszcie jakiś konkurs, głosowanie na nicka
    • Gość: lu Re: CZAS NA WIELKIE GRILLOWANIE!! IP: *.gpsk.am.poznan.pl 24.05.05, 11:51
      Rybke dobrze posypać dużą ilością świeżego tymianku , oraz trochę wegetą i piec
      w folii (filet). Bardzo aromatyczna. A potem skropic cytrynka.

      A propos, raz udalo mi sie kupic dobra przyprawe gotowa do rybek (mieszanka,
      chyba czerwone opakowanie), taka zielona w srodku, ale oczywiscie nie pamietam
      firmy. Moze ktos wie ktora jest dobra?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka