Dodaj do ulubionych

Do wczoraj nie lubiłam szpinaku....

26.05.05, 15:47
...a od wczoraj lubię!! A robi się go tak:
~ 20 dag mrożonego szpinaku odparować na patelni
+ 3-4 ząbki czosnku wyciśniete
+ 1 duża cebula (u mnie ok.10cm średnicy!) pokrojona i zeszklona osobno
+ kilka oliwek zielonych posiekanych drobno
+ 1/2 serka Lazur
+ resztki serków topionych, jeśli macie
+ sos sojowy, pół łyżki kwaśniej śmietany, pieprz
I wszystko razem podusić. 3 min.podgotować duże rurki (u mnie cannelloni nr33,
czy jakoś tak), nadziać je szpinakiem, ułozyć w żaroodpornym naczyniu i polać
(1 jajko + dwie łyżki śmietany kwaśniej + 1/3 kubka startego żółtego sera +
łyżeczka sosu z soi). u mnie się piekło długo, bo mężowi się z pracy wrać nie
chciało, ale dobre być powinno po 20-30min w 180-200oC (pod warunkiem że
przygotowywane od razu, bo z odgrzewaniem to nie wiem...).
W każdym razie - PYCHA - nie sądziłam, że ta trawa może być taka smaczna :)!
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka