Dodaj do ulubionych

sernik agarowy

08.06.05, 17:20
czy ktos wie jak i co? zastanawialam sie juz czy takiego agar-agaru z labu nie
podwedzic :) i do sera dodac.. ale moze ktos ma mniej ryzykowny patent (nigdy
nie wiadomo, kto i czym w takim agarze przede mna grzebal :) dochodza tez
pytania jaki ser.. ale to juz metoda prob i bledow sie da
Obserwuj wątek
        • Gość: anka Re: sernik agarowy IP: *.chello.pl 08.06.05, 19:13
          Znalazłam też wypowiedź kogoś kto próbował robić sernik agarowy na zimno, ale
          do końca nie zna przepisu/ radzi uważać na ilośc agaru bo sernik tężeje już
          przy ubijaniu. Chyba można zastąpić w serniku żelatynę a proporcje i rodzaj
          sera wziąć z przepisu z żelatyną. Chyba sama spróbuję.A przepisów na sernik na
          zimno z żelatyną/różnych/ znalazłam całą masę .ten ktoś poleca także galaretki
          na agarze Galatynka lub Delektynka.
          • anek2004 Re: sernik agarowy 08.06.05, 20:07
            > radzi uważać na ilośc agaru bo sernik tężeje

            no wlasnie ja mam doswiadczenie tylko z pozywkami dla bakterii i trzeba wtedy
            agar rozpuscic na cieplo a potem w zaleznosci od ilosci tezeje z trymiga :)
            bardzo dziekuje za link!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka