Gość: hedonist IP: *.chello.pl 19.07.02, 21:19 Czy ktoś zna sprawdzony przepis słyszałem legendy a sezon już się zaczął? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia Re: ZUPPA KURKOWA??? IP: *.chello.pl 20.07.02, 13:17 Znam!!!Wywar mięsny lub kostka bulionowa,do tego utarte jarzyny:pietruszka,seler.marchew,por lub cebula.Kurki dokładnie wypłukać/piasek!/,pokroić w plasterki i razem z pokrojoną cebulą udusić na maśle.Do wywaru dodać uduszone kurki i gotować na małym ogniu około 30 min.Dodać kilka pokrojonych w drobną kostkę ziemniaków i gotować do miękkości.Na koniec dodać śmietanę i posypać obficie koperkiem i natką pietruszki.Mozna tez zagęścić zupę śmietaną rozmieszaną z mąką.Zapomniałam o soli lub wegecie i pieprzu do smaku.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hedonist Re: ZUPPA KURKOWA??? IP: *.chello.pl 21.07.02, 22:45 Kochana jesteś!!! Właśnie dzisiaj zebrałem świeże kurki wyjątkowo piękne!!! Jutro będę robił zupę muszę zdobyć drób i warzywa na wywar. Już się cieszę. Pozdrawiam smacznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hedonist Re: ZUPPA KURKOWA??? IP: *.chello.pl 24.07.02, 08:58 Zrobiłem zjadłem. Zmodyfikowałem bo nie przepadam za kremami i dodałem czysty rosół na drobiu i czosnek baaardzo fajna Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: ZUPPA KURKOWA??? IP: *.chello.pl 25.07.02, 12:32 Cieszę się,że smakowało.Takie zupy dobre są ze wszystkich świeżych grzybów.No,może maślaki niezbyt.Pozdrawiam Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: ZUPPA KURKOWA??? IP: *.we.client2.attbi.com 07.08.02, 17:25 Podciagam do gory aby wszystkie przepisy na kurki byly razem. Odpowiedz Link Zgłoś