Dodaj do ulubionych

młoda kapusta - inaczej: (a u Was?)

12.06.05, 19:53
1. czyli młoda kapusta pocięta drobniutko i sparzona wrzątkiem (na razie
normalnie:-)) W rondlu oliwa i masło solone rozgrzane dobrze i przesmażona
duuuża cebula i 3 ząbki czosnku. Kapusta do gara, podlane szklanką białego
wina i: 3 duze łyżki sosu sojowego, pieprz, cukier z ręki, sok z całej
cytryny... (na razie normalnie dla niektórych:-)) ale
potem wpadło mi w oko pudełko z miętą z Bułgarii od Pyńka (!).. i poszło -
duża łyżka tej mięty, plus po 20 minutach duszenia - dwie łyżki miętowego
sosu z UK.
Tak, tak, do tego może się śmiało przydać - ponieważ jest na vinegrecie i
lekko słodkawy, to wspaniale się skomponował.
Gar zniknął podczas obiadu, choć planowałem że jutro będzie jeszcze lepsze po
kolejnym podduszeniu.
2. Jeszcze z imbirem i miodem robiłem podobnie - super, choć oryginalnie.

A Wy?
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka