Dodaj do ulubionych

Zapiekane cukinie-lekki przepis na lato

30.06.05, 12:43
Proporcji składników nie podaję, bo wszystko zależy na ile osób robimy
jedzonko.
Małe cukinie (lub kabaczki) przekrawamy na połówki, wykrawamy pestki.
Wrzucamy do garmka z osolonym wrzątkiem i gotujemy 1o min.
Mięso mielone podsmażamy na patelni, na zeszklonej cebulce, z czosnkkiem,
pieprzem, solą, czerwoną słodka papryką i tymiankiem.Doprawiamy koncentratem
pomidorowym.
Obieramy pieczarki i kroimy w kostkę, podsmażamy z solą i pieprzem,i też z
cebulką
Kroimy pomidorki, zieloną pietruszkę. Mieszamy z podsmażonymi warzywami.
Na ugotowanych cukiniach w wydrążeniach układamy mięso mielone i warzywka.
Posypujemy tartym serem zółty. i zapiekamy w temp. 200 stopni aż ser się
zrumieni.
To dobry pomysł na obiad w ogrodzie, zamiast piekarnika można użyć prodiża.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka