Dodaj do ulubionych

Czy upieczonego pleśniaka można zamrozić?

IP: *.wroclaw.mm.pl 04.07.05, 20:43
Czytam i czytam, ze wy tu wszystko mrozicie. Upiekłam pleśniaka z
truskawkami. Wyszła wielka blacha, gościom coś wypadło i tak sobie myślę czy
można takie ciato zamrozić (?) Ale tam jest piana (ta beza na górze) i te
truskawki.. Nie, moim zdaniem nie można. Ale może sie mylę?
Obserwuj wątek
      • Gość: majeczka Re: Podaj przepis na tego pleśniaka z truskawkami IP: *.wroclaw.mm.pl 04.07.05, 23:01
        A proszę Cię bardzo:
        serwisy.gazeta.pl/cjg/1,34505,849761.html
        Wczoraj wyczytałam ten przepis gdzieś tu na forum.
        Tylko ja jeszcze do ubijania piany pod koniec dodaję truskawkowy kisiel "gorący
        kubek" i pianka jest śliczna, różowa i pachnąca.
        Do ciasta dałam cztery zółtka i trochę więcej maki i ze 2 łyżki śmietany.
        Mniejsza foremka poszła gdzieś w świat i musiałam się dopasować z ilością
        ciasta do tej wiekszej jaką posiadam.
        Ja jeszcze ciasto kruche skrapiam na koniec sokiem z cytryny i przez to jest
        takie fajne, kruche.
        Także piana też była z 4 białek a tym samym dodałam więcej cukru. Tu w
        przepisie był cukier puder, ale coś mi sie widzi, ze z cukrem kryształem to
        taka beza wychodzi twardsza.
        A zresztą nie wiem od czego to zalezy, ale czasami wychodzi taka chrupiąca a
        czasami taka gumowa.
        W każdym bądź razie ciasto jest smakowite.
        Acha! nie wolno truskawek kroić, ponieważ truskawki sa bardzo soczyste i
        wypuszczają wtedy duuuużo soku.
        Smacznego!
        Dziekuję za rady. Pokrojone na mniejsze porcje wrzucę do woreczków i do
        zamrażarki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka