Gość: witek IP: *.wroclaw.mm.pl 14.07.05, 09:28 Kupiłem takie na krzaczkach, pachnące.. Jadam je własciwie tylko w sezonie bo potem są już takie nieapetyczne. Czy można je zamrozic? I jak? W worku, pudełku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: pomidory-można zamrozic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:01 mozna .ja mroze w woreczkach foliowych,umytei wytarte wkladam do woreczkow porcje tzn.ok.1kg,gdy chce zupe to wkladam na moment do wrzatku obieram ze skory i dusze tak samo do sosow lub innych potraw,ja nie lubie zupy z koncentratu.pozdrawiam/ Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: A ja twierdzę, 14.07.05, 10:25 że zamrożone nadają się tylko na zupę lub sos, a pytającemu nie o to zastosowanie chyba chodzi. Po rozmrożeniu z takiego pomidora robi się ciapaja, a to ze względu na dużą zawartość wody w warzywie. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: pomidory-można zamrozic? 14.07.05, 12:51 pomidory mają bardzo dużo wody, średnio nadają się do mrożenia, po rozmrożeniu wyjdzie ciapa, lepiej zrobić przetwory Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: pomidory-można zamrozic? 14.07.05, 12:56 mroże w całosci potem idą na zupę lub sos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojka Re: pomidory-można zamrozic? IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.07.05, 13:23 ja też mroze wielka ilość,na zupe i na sosy wszelakie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: pomidory-można zamrozic? 15.07.05, 14:48 A ja poprostu robię z pomidorów sok. Przepuszczam przez sokowirówkę, słodzę, solę i pasteryzuję w słoikach. Zimą jak znalazł i zdrowy sok pomodorowy i zupa i sos. Odpowiedz Link Zgłoś