Gość: jan Re: ile czasu gotują się żołądki drobiowe??? IP: 80.50.49.* 24.08.05, 15:19 do pożądanej miękkości i zastosowania :-) Ja uwielbiam, po ca.25 min. Kiedy jeszcze są twardawe i to w dodatku znikają podczas próby w czasie gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: ile czasu gotują się żołądki drobiowe??? 25.08.05, 00:41 a ja gotuję ok 1 godz. a nawet dłużej bo lubię jak są bardzo miękkie. dorabiam do nich ostry sos z chili albo pieprzu lub w łagodnym sosie grzybowym z suszonych borowików Odpowiedz Link Zgłoś
igrazka01 Re: ile czasu gotują się żołądki drobiowe??? 25.08.05, 06:27 Ja gotuję do miękkości, oczywiście bez soli, jak wszystkie podroby. Sos robię i doprawiam, gdy są już miękkie. Odpowiedz Link Zgłoś
aagain Re: ile czasu gotują się żołądki drobiowe??? 25.08.05, 08:27 Jarek, niektóre twoje przepisy na wyroby mięsne /kiełbasy czy szynkę z szybkowaru/ zrealizowałem i są bardzo smaczne. Oczywiście, nie był bym sobą gdybym nie dokonał drobnych modyfikacji, głównie w przyprawach:-) Lubię również żołądki i obecnie zainteresowały mnie sosy, które wykonujesz do żołądków, czy możesz podać przepisy?:-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:A ja jednak proszę o sprecyzowanie... 25.08.05, 08:50 Wszyscy automatycznie przyjęli tezę, że chodzi o żołądki kurze...A jeśli nie? Są jeszcze indycze, kacze, gęsie... Inna wielkość, inny czas gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś