Dodaj do ulubionych

Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym

IP: *.datastar.pl 04.09.02, 12:22
Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić ??????
Dziękuję i pozdrawiam :)
Oriana
Obserwuj wątek
    • hania_76 Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym 04.09.02, 12:37
      Gość portalu: Oriana napisał(a):

> Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić ??????
      > Dziękuję i pozdrawiam :)
      > Oriana

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=77&w=2617036
      Tu znajdziesz ponad 50 przepisów na potrawy z ziemniaków.
      pozdrawiam
      • Gość: Czepialska z przym Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.waw.cdp.pl 04.09.02, 15:18
        hania_76 napisała:

> Gość portalu: Oriana napisał(a):
        >
        > > Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić ??????
        > > Dziękuję i pozdrawiam :)
        > > Oriana
        >
        > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
        f=77&w=2617036"ta
        > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=77&w=2617036</a>
        > Tu znajdziesz ponad 50 przepisów na potrawy z ziemniaków.
        > pozdrawiam

Droga Haniu,
        To Ty wciąż krytykujesz mówienie o czym innym i pisanie /odpowiadanie/ o czym
        innym. Pozwalam sobie zatem uświadomić Ci, że Orianie chodziło o pieczone
        ziemniaki nadziewane mięsem mielonym, a nie wszystko, co z ziemniaka można
        zrobić. Trochę konsekwencji nie zaszkodzi!
        Pozdrawiam!

Czepialska z przymrużeniem oka.
        • Gość: kluba1 Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.we.client2.attbi.com 04.09.02, 16:27
          Gość portalu: Czepialska z przym napisał(a):

> hania_76 napisała:
          >
          > > Gość portalu: Oriana napisał(a):
          > >
          > > > Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić ??????
          > > > Dziękuję i pozdrawiam :)
          > > > Oriana
          > >
          > > <a href="<a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
          > "target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?</a>
          > f=77&w=2617036"ta
          > > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=77&w=2617
          > 036</a>
          > > Tu znajdziesz ponad 50 przepisów na potrawy z ziemniaków.
          > > pozdrawiam
          >
          > Droga Haniu,
          > To Ty wciąż krytykujesz mówienie o czym innym i pisanie /odpowiadanie/ o czym
          > innym. Pozwalam sobie zatem uświadomić Ci, że Orianie chodziło o pieczone
          > ziemniaki nadziewane mięsem mielonym, a nie wszystko, co z ziemniaka można
          > zrobić. Trochę konsekwencji nie zaszkodzi!
          > Pozdrawiam!
          >
          > Czepialska z przymrużeniem oka.
          Szanowne Panie !! Podany adres referuje do zaczetego przeze mnie watku. W
          pierwszej swojej propozycji potrawy podaje przepis na ziemniaki nadziewane
          surowym miesem kielbasianym. Bardzo podobne do przepisu na nadzienie miesem
          mielonym. Proponuje czytanie przed pisaniem :-))) !!!!
        • hania_76 Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym 05.09.02, 11:17
          Gość portalu: Czepialska z przym napisał(a):

> hania_76 napisała:
          >
          > > Gość portalu: Oriana napisał(a):
          > >
          > > > Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić ??????
          > > > Dziękuję i pozdrawiam :)
          > > > Oriana
          > >
          > > <a href="<a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
          > "target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?</a>
          > f=77&w=2617036"ta
          > > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=77&w=2617
          > 036</a>
          > > Tu znajdziesz ponad 50 przepisów na potrawy z ziemniaków.
          > > pozdrawiam
          >
          > Droga Haniu,
          > To Ty wciąż krytykujesz mówienie o czym innym i pisanie /odpowiadanie/ o czym
          > innym. Pozwalam sobie zatem uświadomić Ci, że Orianie chodziło o pieczone
          > ziemniaki nadziewane mięsem mielonym, a nie wszystko, co z ziemniaka można
          > zrobić. Trochę konsekwencji nie zaszkodzi!
          > Pozdrawiam!
          >
          > Czepialska z przymrużeniem oka.

Droga Czepialska,
          Podaj przepis.
          Mrugniecie oka.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Czepialska Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.datastar.pl 05.09.02, 12:08
            Hanuś, wyszłam na świnię, a nie chciałam Cię obrazić. W rzeczywistości bardzo
            lubię Cię czytać. Coś mi wczoraj to przymrużone oko sfiksowało, zaraziło mózg i
            palce, które już same pobiegły po klawiaturze. Bardzo Cię przepraszam. Nie
            gniewkuj się już na głupiutką Czepialską...
            • hania_76 Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym 05.09.02, 12:17
              Nie obraziłaś, ale mocno zadziwiłaś. W tego typu postach (choć muszę przyznać,
              że jednak cięższego kalibru) na tym forum celowała do tej pory tylko jedna
              uczestniczka. Stąd lekko osłupiałam widząc Twój komenatrz :
              Pozdrawiam.
              • Gość: Czepialska Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.datastar.pl 05.09.02, 13:28
                O, nie, nie, nie, Ulą to ja nie jestem. Jeszcze raz wielkie przepraszam!
    • Gość: Oriana Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.datastar.pl 05.09.02, 15:32
      Wszystkim dziękuje bardzo, już mi się nie chce.
      (Chyba nie o to mi chodziło co tu zobaczyłam)
      Pozdrawiam
      Oriana
      • Gość: magda Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.datastar.pl 05.09.02, 15:40
        przeczytałam całą korespondencję. czepialska rzeczywiście przesadziła, ale
        przeprosiła i w sumie to sprawa jej i hani. mie bądź obrażona oriano, bo zwróć
        uwagę, że one odpowiadały sobie. oczywiście nie powinny wymieniac zdań na ten
        temat w kuchni, ale stało się. mikt nie miał pomysłów na takie ziemniaki (ja
        niestety też), dlatego Twój wątek taki biedny. za to nie powinnaś się jednak
        obrażać i sypać cynicznym "dziękuję wszystkim bardzo".

A czepialska niech się już więcej nie czepia. może to ula w wersji soft?To
        Czepialskiej powinnaś podziękować.

pozdrawiam wszystkich.
        • hania_76 Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym 05.09.02, 15:47
          Gość portalu: magda napisał(a):

> przeczytałam całą korespondencję. czepialska rzeczywiście przesadziła, ale
          > przeprosiła i w sumie to sprawa jej i hani. mie bądź obrażona oriano, bo
          zwróć
          > uwagę, że one odpowiadały sobie. oczywiście nie powinny wymieniac zdań na ten
          > temat w kuchni, ale stało się. mikt nie miał pomysłów na takie ziemniaki (ja
          > niestety też), dlatego Twój wątek taki biedny. za to nie powinnaś się jednak
          > obrażać i sypać cynicznym "dziękuję wszystkim bardzo".
          >
          > A czepialska niech się już więcej nie czepia. może to ula w wersji soft?To
          > Czepialskiej powinnaś podziękować.
          >
          > pozdrawiam wszystkich.

Przepraszam również za tę sytuację i zapewniam, że na forum Kuchnia nie
          zdarzają się zbyt często :)
          Zaglądaj tu częściej, Oriano, naprawdę, nie zawsze kuchnia zamienia się w
          jatkę ;) Nie znam przepisu na ziemniaki z mięsem, ale podałam Ci dostęp do
          wątku, gdzie było ponad 50 postów z przepisami na ziemniaki w różnej postaci,
          mając nadzieję, że znajdziesz przepis, którego potrzebujesz.
          Pozdrawiam Ciebie i wszystkich, którzy do tego wątku zajrzeli / zajrzą.
        • Gość: Oriana Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.datastar.pl 05.09.02, 15:50
          eeeeee...
          ja się nie obrażam
          zobaczyłam tyle odpowiedzi i się ucieszyłam, że ktoś może coś fajnego wymyślił,
          a tu ...
          nic to :)
          pozdrawiam również
          Oriana
          • Gość: Anka Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.waw.cdp.pl 09.09.02, 14:56
            gotowca nie znam ale zrobiłabym to tak:
            lekko podgotowane ziemniaki, ściąć 1/3, wydłubać środek. Przyrządzić farsz tak
            jak do zapiekanki (mięso, przyprawy, grubo utarty ser, papryka itp - do
            smaku). Upchać to w kartofelku, przykryć tym, co obcięłaś. Pomaluj to jeszcze
            (trochę !) olejem i do pieca. Jak się zrumieni nie powinno odpychać ani
            wyglądem ani smakiem.
            powodzenia

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka