Gość: Oriana IP: *.datastar.pl 04.09.02, 12:22 Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić ?????? Dziękuję i pozdrawiam :) Oriana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania_76 Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym 04.09.02, 12:37 Gość portalu: Oriana napisał(a): > Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić ?????? > Dziękuję i pozdrawiam :) > Oriana www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=77&w=2617036 Tu znajdziesz ponad 50 przepisów na potrawy z ziemniaków. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czepialska z przym Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.waw.cdp.pl 04.09.02, 15:18 hania_76 napisała: > Gość portalu: Oriana napisał(a): > > > Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić ?????? > > Dziękuję i pozdrawiam :) > > Oriana > > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=77&w=2617036"ta > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=77&w=2617036</a> > Tu znajdziesz ponad 50 przepisów na potrawy z ziemniaków. > pozdrawiam Droga Haniu, To Ty wciąż krytykujesz mówienie o czym innym i pisanie /odpowiadanie/ o czym innym. Pozwalam sobie zatem uświadomić Ci, że Orianie chodziło o pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym, a nie wszystko, co z ziemniaka można zrobić. Trochę konsekwencji nie zaszkodzi! Pozdrawiam! Czepialska z przymrużeniem oka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.we.client2.attbi.com 04.09.02, 16:27 Gość portalu: Czepialska z przym napisał(a): > hania_76 napisała: > > > Gość portalu: Oriana napisał(a): > > > > > Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić ?????? > > > Dziękuję i pozdrawiam :) > > > Oriana > > > > <a href="<a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? > "target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?</a> > f=77&w=2617036"ta > > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=77&w=2617 > 036</a> > > Tu znajdziesz ponad 50 przepisów na potrawy z ziemniaków. > > pozdrawiam > > Droga Haniu, > To Ty wciąż krytykujesz mówienie o czym innym i pisanie /odpowiadanie/ o czym > innym. Pozwalam sobie zatem uświadomić Ci, że Orianie chodziło o pieczone > ziemniaki nadziewane mięsem mielonym, a nie wszystko, co z ziemniaka można > zrobić. Trochę konsekwencji nie zaszkodzi! > Pozdrawiam! > > Czepialska z przymrużeniem oka. Szanowne Panie !! Podany adres referuje do zaczetego przeze mnie watku. W pierwszej swojej propozycji potrawy podaje przepis na ziemniaki nadziewane surowym miesem kielbasianym. Bardzo podobne do przepisu na nadzienie miesem mielonym. Proponuje czytanie przed pisaniem :-))) !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym 05.09.02, 11:17 Gość portalu: Czepialska z przym napisał(a): > hania_76 napisała: > > > Gość portalu: Oriana napisał(a): > > > > > Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić ?????? > > > Dziękuję i pozdrawiam :) > > > Oriana > > > > <a href="<a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? > "target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?</a> > f=77&w=2617036"ta > > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=77&w=2617 > 036</a> > > Tu znajdziesz ponad 50 przepisów na potrawy z ziemniaków. > > pozdrawiam > > Droga Haniu, > To Ty wciąż krytykujesz mówienie o czym innym i pisanie /odpowiadanie/ o czym > innym. Pozwalam sobie zatem uświadomić Ci, że Orianie chodziło o pieczone > ziemniaki nadziewane mięsem mielonym, a nie wszystko, co z ziemniaka można > zrobić. Trochę konsekwencji nie zaszkodzi! > Pozdrawiam! > > Czepialska z przymrużeniem oka. Droga Czepialska, Podaj przepis. Mrugniecie oka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czepialska Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.datastar.pl 05.09.02, 12:08 Hanuś, wyszłam na świnię, a nie chciałam Cię obrazić. W rzeczywistości bardzo lubię Cię czytać. Coś mi wczoraj to przymrużone oko sfiksowało, zaraziło mózg i palce, które już same pobiegły po klawiaturze. Bardzo Cię przepraszam. Nie gniewkuj się już na głupiutką Czepialską... Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym 05.09.02, 12:17 Nie obraziłaś, ale mocno zadziwiłaś. W tego typu postach (choć muszę przyznać, że jednak cięższego kalibru) na tym forum celowała do tej pory tylko jedna uczestniczka. Stąd lekko osłupiałam widząc Twój komenatrz : Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czepialska Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.datastar.pl 05.09.02, 13:28 O, nie, nie, nie, Ulą to ja nie jestem. Jeszcze raz wielkie przepraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oriana Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.datastar.pl 05.09.02, 15:32 Wszystkim dziękuje bardzo, już mi się nie chce. (Chyba nie o to mi chodziło co tu zobaczyłam) Pozdrawiam Oriana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.datastar.pl 05.09.02, 15:40 przeczytałam całą korespondencję. czepialska rzeczywiście przesadziła, ale przeprosiła i w sumie to sprawa jej i hani. mie bądź obrażona oriano, bo zwróć uwagę, że one odpowiadały sobie. oczywiście nie powinny wymieniac zdań na ten temat w kuchni, ale stało się. mikt nie miał pomysłów na takie ziemniaki (ja niestety też), dlatego Twój wątek taki biedny. za to nie powinnaś się jednak obrażać i sypać cynicznym "dziękuję wszystkim bardzo". A czepialska niech się już więcej nie czepia. może to ula w wersji soft?To Czepialskiej powinnaś podziękować. pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym 05.09.02, 15:47 Gość portalu: magda napisał(a): > przeczytałam całą korespondencję. czepialska rzeczywiście przesadziła, ale > przeprosiła i w sumie to sprawa jej i hani. mie bądź obrażona oriano, bo zwróć > uwagę, że one odpowiadały sobie. oczywiście nie powinny wymieniac zdań na ten > temat w kuchni, ale stało się. mikt nie miał pomysłów na takie ziemniaki (ja > niestety też), dlatego Twój wątek taki biedny. za to nie powinnaś się jednak > obrażać i sypać cynicznym "dziękuję wszystkim bardzo". > > A czepialska niech się już więcej nie czepia. może to ula w wersji soft?To > Czepialskiej powinnaś podziękować. > > pozdrawiam wszystkich. Przepraszam również za tę sytuację i zapewniam, że na forum Kuchnia nie zdarzają się zbyt często :) Zaglądaj tu częściej, Oriano, naprawdę, nie zawsze kuchnia zamienia się w jatkę ;) Nie znam przepisu na ziemniaki z mięsem, ale podałam Ci dostęp do wątku, gdzie było ponad 50 postów z przepisami na ziemniaki w różnej postaci, mając nadzieję, że znajdziesz przepis, którego potrzebujesz. Pozdrawiam Ciebie i wszystkich, którzy do tego wątku zajrzeli / zajrzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oriana Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.datastar.pl 05.09.02, 15:50 eeeeee... ja się nie obrażam zobaczyłam tyle odpowiedzi i się ucieszyłam, że ktoś może coś fajnego wymyślił, a tu ... nic to :) pozdrawiam również Oriana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym IP: *.waw.cdp.pl 09.09.02, 14:56 gotowca nie znam ale zrobiłabym to tak: lekko podgotowane ziemniaki, ściąć 1/3, wydłubać środek. Przyrządzić farsz tak jak do zapiekanki (mięso, przyprawy, grubo utarty ser, papryka itp - do smaku). Upchać to w kartofelku, przykryć tym, co obcięłaś. Pomaluj to jeszcze (trochę !) olejem i do pieca. Jak się zrumieni nie powinno odpychać ani wyglądem ani smakiem. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś