Dodaj do ulubionych

bita smietana -jak?

27.09.05, 13:49
jak zrobic dobta,puszysta bita smietane z kartonika?
Raz robilam ale wyszlo strasznie lejace ,nie nadawalo sie do niczego.Pomocy
bo musze udekorowac jutro tort!!!
Obserwuj wątek
    • w.szparag Re: bita smietana -jak? 27.09.05, 13:53
      A ilu procentowa była ta śmietana ???
      Ja do tortu używam 36%, i musi być dobrze schłodzona.
    • Gość: Kanna Re: bita smietana -jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:59
      Raczej odradzam 36%,bo z niej łatwo zrobić masło
      ( co mnie,gospodyni z 20-letnim stażem kucharzenia
      przydarzyło się kilka razy).
      Weź śmietankę 30% mocno schłodzoną i ubij.
      Pod koniec dodaj cukier puder,tylko z umiarem
      gdyż niewiele jej go trzeba.Ot,i wszystko.
      Powodzenia !
    • Gość: ania Re: bita smietana -jak? IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 27.09.05, 14:28
      smietana 36 lub 30 do tego puder i mocno chlodna musi byc do tego KUP SOBIE
      SMIETAN FIX DR OETKERA ZA 50 GROSZY i dodaj do smietany wtedy jest puszysta i
      nie wsiaka w tort to znaczy nie rozmiekcza biszkopta
      i ladnie sie nia dekoruje bo jest sztywna znaczy zachoeuje swą formęja tak
      zawsze robie
    • onion75 Re: bita smietana -jak? 27.09.05, 14:35
      i ubijaj najlepiej zwyklym mikserem.
      Ja wczoraj probowalam ubic smietane w malakserze, ktory niby mial odpowiednia
      koncowke do ubijania bialek, smietan i majonezow. I sie nie ubila.
      • Gość: ania Re: bita smietana -jak? IP: *.dami.pl / *.dami.pl 27.09.05, 21:00
        potwierdzam- malakser nie ubija niestety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka