olna 27.09.05, 13:49 jak zrobic dobta,puszysta bita smietane z kartonika? Raz robilam ale wyszlo strasznie lejace ,nie nadawalo sie do niczego.Pomocy bo musze udekorowac jutro tort!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w.szparag Re: bita smietana -jak? 27.09.05, 13:53 A ilu procentowa była ta śmietana ??? Ja do tortu używam 36%, i musi być dobrze schłodzona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kanna Re: bita smietana -jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:59 Raczej odradzam 36%,bo z niej łatwo zrobić masło ( co mnie,gospodyni z 20-letnim stażem kucharzenia przydarzyło się kilka razy). Weź śmietankę 30% mocno schłodzoną i ubij. Pod koniec dodaj cukier puder,tylko z umiarem gdyż niewiele jej go trzeba.Ot,i wszystko. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: bita smietana -jak? IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 27.09.05, 14:28 smietana 36 lub 30 do tego puder i mocno chlodna musi byc do tego KUP SOBIE SMIETAN FIX DR OETKERA ZA 50 GROSZY i dodaj do smietany wtedy jest puszysta i nie wsiaka w tort to znaczy nie rozmiekcza biszkopta i ladnie sie nia dekoruje bo jest sztywna znaczy zachoeuje swą formęja tak zawsze robie Odpowiedz Link Zgłoś
onion75 Re: bita smietana -jak? 27.09.05, 14:35 i ubijaj najlepiej zwyklym mikserem. Ja wczoraj probowalam ubic smietane w malakserze, ktory niby mial odpowiednia koncowke do ubijania bialek, smietan i majonezow. I sie nie ubila. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: bita smietana -jak? IP: *.dami.pl / *.dami.pl 27.09.05, 21:00 potwierdzam- malakser nie ubija niestety Odpowiedz Link Zgłoś