GoĹÄ: ULA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 15:24 Prosze o przepisy na te sałatki.Kiedys na imprezie jadłam te saładki i bardzo mi smakowały, ale nie wiem jak je zrobic . PROSZE O PRZEPISY, bo w niedziele mam gosci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Lobelia Re: sałatka z pora i sałatka z makaronem.... IP: 195.187.102.* 13.09.02, 15:48 Sałatek z pora jest sporo, osobiście preferuję kombinację por (białe części) + jajka na twardo + nieco kiszonego ogórka w kosteczkę + sól, pieprz i majonez. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maruda Re: sałatka z pora i sałatka z makaronem.... IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mpsz.pl 15.09.02, 21:33 sałatka z pora: białe części pokrajane w cieniutkie talarki, jabłko w drobną kostkę; cukier, sok z cytryny, sól, pieprz; kwaśna śmietana, oliwa lub olej wg uznania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sara Re: sałatka z pora i sałatka z makaronem.... IP: *.bc.hsia.telus.net 15.09.02, 22:21 Polecam Ci wyprobowac moja salatke, jest pyszna... - 2 duze pory - 30 dkg pieczarek - 4 jajka - puszka kukurydzy - majonez, sol, pieprz, oliwa Umyte pieczarki kroimy w kosteczke i dusimy na 2-3 lyzkach oliwy, ok. 10 minut. Odsaczamy z tluszczu i przekladamy je do miski. Kukurydze przele- wamy woda, suszymy na sicie i dodajemy do pieczarek. Ugotowane na twardo jajka siekamy drobno. Pory umyte (biala czesc) kroimy cieniutko. Wszy- stko razem mieszamy, zalewamy 4-5 lyzkami dobrego majonezu, doprawiamy do smaku. Dobrze jest ja schlodzic 1-2 godz. w lodowce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kim Re: sałatka z pora i sałatka z makaronem.... IP: 213.77.91.* 16.09.02, 11:50 Sałatka z pora: por, świeży ogórek, feta, jogurt naturalny, świeże oregano Pyszne i odświeżające Odpowiedz Link Zgłoś
doka1 Re: sałatka z pora i sałatka z makaronem.... 16.09.02, 14:09 Por (biała część) Białe winogrona, (miseczka) Ciemne winogrona (miseczka) Winogrona nalezy poprzekrajac i wyciagnac pestki, i wymieszac z pikrojonym na cwierctalatki porem i lyzka majonezu. Niebywale oryginalny smak WYSMIENITE! Odpowiedz Link Zgłoś