lunatica 04.10.05, 00:20 www.kamis.pl/x.pro/ModPressArticles/Show/156/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paprotka-gd Re: Kamis Specialite… - ktoś już próbował? 04.10.05, 00:39 A nie , nawet nie nie spotkałam jeszcze na półkach sklepowych ale dobrze wiedzieć o nowinkach . Śmieszy mnie nazwa handlowa pieprz " młotkowany " a to zwykły pieprz tylko rozłupany na grubo Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica To prawda, 04.10.05, 00:43 jakoś to "młotkowanie" zgrzyta... nie wysilili się za bardzo. Za to my możemy wyobrazić sobie krasnoludki z takimi małymi młoteczkami rozdrabniające te ziarenka pieprzu... Kamis uciska krasnale! Wolniść dla krasnali! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: To prawda, 04.10.05, 01:01 Ja tam nie wiem kto pracuje na linii czy krasnale czy wielkie chłopy z młotami do tłuczenia tego pieprzu . Tego "młotkowanego " nie kupię - mam babciny możdzierz i obejdę się bez krasnali kamisowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
em_es jak gdzieś spotkam to kupię i wypróbuję :) 04.10.05, 08:24 pieprz młotkowany (nazwa to ani chybi błysk geniuszu kamisowego speca od marketingu ;) ) to produkuję własnoręcznie, więc nie atrakcja, ale te suszone pomidory i czosnek wyglądają obiecująco tylko jak na razie w żadnym sklepie tych nowości nie widziałam, może w Almie są? Odpowiedz Link Zgłoś
abosa Re: Kamis Specialite… - ktoś już próbował? 04.10.05, 14:13 Tak, szuszonych pomidorów. Na początek do zupy rybnej: pasują idealnie; Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Kamis Specialite… - ktoś już próbował? 04.10.05, 14:15 a jaki jest koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Kamis Specialite… - ktoś już próbował? 04.10.05, 14:30 Oglądałam dzisiaj.Jeden słoiczek(plastikowy)kosztuje w granicach 6 zł.Pieprzu nie było,zastanawiałam się nad tymi pomidorami.Ale szkodzi mi czosnek granulowany,a tam jest suszony w płatkach no i w końcu nie kupiłam.Poza tym są jeszcze świeże pomidory więc może dopiero zimą się skuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt czosnek w płatkach 04.10.05, 14:36 ujdzie. A jak ktoś czosnkolubny, może te płatki jak chipsy jeść (aromat swój mają, chociaż moc nie ta, co świeżego). Zawsze to zdrowsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voska Re: czosnek w płatkach IP: *.access.telenet.be 04.10.05, 14:38 Kamis zawsze stara sie skopiowac Ducros.Szkoda ,ze nie ma wlasnych pomyslow na nowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Z drugiej strony, 04.10.05, 14:42 dobrze że takie 'nowości', w taki czy inny sposób, jednak się pojawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
mini_works Re: Kamis Specialite… - ktoś już próbował? 04.10.05, 20:33 kochani, suszone pomidory dobrej jakości kupuje się u Piotra i Pawła.Miękkie, dają się kroić i bosko pachną. Do sałatki nie znam żadnego zamiennika, surowe to inna bajka.Albo w oliwie extra vergine, ale to inny koszt Odpowiedz Link Zgłoś