Dodaj do ulubionych

Marzę o barszczu ukraińskim

26.10.05, 20:10
W wyszukiwarce jest wątek i przepis na barszcz czerwony i ukraiński, ale nie
otwierają mi się tematy buraczkowe. Jutro chciałabym ugotować ukraiński, więc
może ktoś się zlituje i podsunie jakiś prosty, sprawdzony przepis. Prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • brynia2 Re: Marzę o barszczu ukraińskim 26.10.05, 22:53
      Obydwie propozycje są zachęcające i pyszne. Przepis pierwszy wydaje się
      trudniejszy i bardziej pracochłonny, więc pewnie skuszę się na ten od banity.
      Dzięki za propozycje, jutro ostre gotowanie, a teraz idę namoczyć czerwoną
      fasolę. pa, pa
    • brynia2 był barszcz 28.10.05, 21:37
      Aby było szybciej, wszystko wrzuciłam do szybkowara, barszcz wyszedł
      przesmaczny, wiem ,że skromna nie jestem. Był jeszcze dzisiaj i jeszcze lepszy,
      widocznie musi nabrać mocy :-)
      Dzięki za podpowiedzi, które trochę zmodyfikowałam, żeby było prościej.
      • thiessa Re: był barszcz 28.10.05, 22:41
        Bo barszcz ukrainski ma to do siebie, ze na drugi dzien smakuje lepiej.
        Ja osobiscie nigdy nie robie go na kosciach, ani na wywarze miesnym. Z tego co
        ostatnio przeczytalam i porownalam wynika, ze moj barszcz to raczej ukrainsko-
        wolynski jest.
    • esmar Re: Marzę o barszczu ukraińskim 29.10.05, 00:53
      Podaję przepis na barszcz ukraiński- namocz na noc szklankę białej fasoli.
      Najlepszy jest na białej surowej kiełbasie. Dodajemy włoszczyznę,gotujemy
      kiełbasę. Wybieramy włoszczyznę i kiełbasę.Do otrzymanego wywaru ścieramy na
      tarce 2-3 średnie buraczki, wrzucamy 3-4 ziemniaki pokrojone w kostkę, połowę
      główki małej kapusty włoskiej oraz odsączoną z wody namoczoną fasolę, dodajemy
      do smaku wegetę i kostkę rosołową, gotujemy to wsystko aż warzywa będa miękkie.
      Doprawiamy do smaku octem, czosnkiem, dodajemy śmietany, kiełbasę kroimy w
      plasterki i podajemy w miseczkach. Smacznego

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka