an_ni 16.11.05, 13:23 sluchajcie czy mozna upiec ciasto w zaroodpornym szklanym naczyniu - nie mam odpowiedniej wielkosci blachy a akurat mam takie zaroodporne naczynie - uda sie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g Re: ciasto w zaroodpornym naczyniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:24 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: ciasto w zaroodpornym naczyniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:27 tylko pilnuj, bo z mojego doswiadczenia wynika(a moze to wina nowego piekarnika),że spód szybciej się piecze niz w blaszce. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: ciasto w zaroodpornym naczyniu? 16.11.05, 13:27 ja czasem do pieczenia stosuję formę do tarty (szklaną), więc wg mnie i inne naczynie żaroodporne bez przykrycia się wyrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: ciasto w zaroodpornym naczyniu? 16.11.05, 13:42 jasne, ze wyjdzie-ja mam formy do ciasta ze szkla żaroodpornego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusesitta Tak IP: *.asta-net.com.pl 16.11.05, 14:15 A dodatkowo możesz podglądać ciasto od spodu bo forma jest przezroczysta. Odpowiedz Link Zgłoś