Gość: figa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.05, 12:11 jak jest najlepsza panierka do ryby ? czy rybe mtrozoną trzeba najpierw rozmrozić ? opłukać wodą ? podpowiedźcie, bo mi jakoś słabo wychodzi :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Desi Re: ryba - panierowana jak najlepiej ? IP: *.cust-adsl.tiscali.it 26.11.05, 12:18 oczywiscie ze odmrozic. A jaka to ryba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plik Re: Desi - nie dawaj rad IP: 211.36.35.* 26.11.05, 12:21 Lepiej opowiedz o kradzieży żaby z sałatą.Wszyscy na to czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desi Re: Desi - nie dawaj rad IP: *.cust-adsl.tiscali.it 26.11.05, 12:27 ah.... nie wiedzialam ze mrozona rybe mozna panierowac...... Odpowiedz Link Zgłoś
herbatniczka Re: Desi - nie dawaj rad 26.11.05, 14:14 Dalibyście spokój tej Desi. Każdy ma odpały! A co do ryby, to moja mama nie bawi się w rozmrażanie. Chwilkę ta ryba poleży w temperaturze pokojowej, a potem w mąkę, jajko i bułkę tartą. Chociaż w samą mąkę wychodzi lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: Desi - nie dawaj rad 26.11.05, 18:19 Rybe rozmrażam np. w wodzie (chwile)osuszam , sole , pieprze , daje przyprawe do ryb, póżniej panieruje w mące , następnie w jajku i na koniec w bułce tartej.Bardzo lubie mirune. Odpowiedz Link Zgłoś
adas_wandelt Właśnie drugi dzień jem polędwiczki z miruny... 26.11.05, 19:04 ale jest tak rewelacyjna, że tym razem troszke przecieram mąka i na masełko... Wczoraj no nawet była bez mąki. Ryby pośledniejsze i jego królewską mość dorsza panieruje identycznie w trzech talerzach ale powtarzam dwa razy - gruba panierka zapewnia, że ryba jest soczysta. Smażę również filety w cieście naleśnikowym. Odpowiedz Link Zgłoś
chrenata panierka do łososia 26.11.05, 21:12 Jakiś czas temu jadłam w restauracji łososia panierowanego w pumperniklu - wizualne i smakowe wyżyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re:Ty wogóle mało wiesz. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.05, 22:17 mam morszczuka, bo tylkon takowy u mnie w sklepie był, czyli widze ze tradycja dominuje ! maka, jajo i bułeczka ! to dlaczego mi tak srednio wychodzi ? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria244 Re:Ty wogóle mało wiesz. 26.11.05, 22:51 odmroz rybke!skrop sokiem z cytryny,posyp sola i czym tylko chcesz.rozbeltaj jajko z ostrym keczupem(ja polecam hellmans)lub lyzeczka przecieru+szczypta ostrej papryki.i dalej...maka,jajko,bulka tarta lub bulka np pol na pol z platkami kukurydzianymi lub np orzechami. Odpowiedz Link Zgłoś
q_21 Re:Ty wogóle mało wiesz. 27.11.05, 08:49 ja zawsze odmrażam,poprostu wkładam do wody potem na druszlak żeby obciekła potem panierka zwykła:mąka jajko z odrobiną wody,bułka zawsze wychodzi solę dopiero na patelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: ryba - panierowana jak najlepiej ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.05, 19:36 dziekiz a wszystkie rady ! rybka juz upoieczona i zjedzona :-) odmrozilam na maxa i zobaczyłam ile lodu a ile ryby jest w tych mrozonych rybkach :-( pewnie dlatego nigdy mi nie wychodziła, bo w w odzie pływała (wczesnije odmraząłam tylko chwile ) ! czy nie ma norm na ilosc lodu w rybie mrozonej ? (lodu w lodzie :-) ) ? Odpowiedz Link Zgłoś