Gość: Hanna Re: Wigilia - co jecie przed wieczerzą ? IP: 206.248.72.* 13.12.05, 21:01 A co onia na tej plzy jedza-nie mam pojecia, niech sobie radza. Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: Wigilia - co jecie przed wieczerzą ? 13.12.05, 22:13 W moim rodzinnym domu będzie to woda śledziowa z ziemniaczkami i jestem bardzo zadowolona, bo uwielbiam, a teraz z Krakowie rodzina mojego męża absolutnie nie zna i nie chce spróbować takich specjałów. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: Wigilia - co jecie przed wieczerzą ? 14.12.05, 16:06 catalinka napisała: > W moim rodzinnym domu będzie to woda śledziowa z ziemniaczkami i jestem bardzo > > zadowolona, bo uwielbiam, a teraz z Krakowie rodzina mojego męża absolutnie nie > a co to jest woda śledziowa? > zna i nie chce spróbować takich specjałów. Pozdrawiam > Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_54 Re: Wigilia - co jecie przed wieczerzą ? 14.12.05, 13:30 U wiekszosci to samo >gospodyni nie je prawie nic nie liczac próbowania< Moja babci pochodziła z poznańskiego i u mnie na obiad też był śledz z jabłkiem w śmietanie i ziemniaki z wody,U mnie w domu jest problem cienk obiadek i to z śledziem ??/ Dwaj synowie (188,191)cm)nie wytrzymuja i rozsadzają lodówkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anu Re: Wigilia - co jecie przed wieczerzą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 15:12 u mnie co roku na obiad sa ziemniaki w 'mundurkach' (czy lupinkach jakniektorzy zwa)-takie robione w piekarniku, i sledzie w oleju. czyli jednak niby jakies konkretne danie, ale ja i tak do kolacji slaniam sie z glodu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
metal_fish Re: Wigilia - co jecie przed wieczerzą ? 14.12.05, 16:21 zupe rybną - taki rosół z "resztek" karpia z dużą ilością papryki + pieczywo. koło południa żeby dotrwać do wigilii jakoś ;) Odpowiedz Link Zgłoś