Dodaj do ulubionych

Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs???

IP: *.chello.pl 17.12.05, 13:05
No przeciez gdzies musza byc kurde cala europa sie nimi zajada a w Polsce
tylko zielone budki:(???
Obserwuj wątek
    • ziemiomorze Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 17.12.05, 13:08
      No - skoro 'cala europa', to znaczy, ze jak nie ma - u nasz zascianek, czyz nie?

PS. Sprobuj lodow chalwowych od Grycana. Albo makowych. Albo sernikowych. Paru
      innych tez.
      I sie nawroc,
      • Gość: Nikaa Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.chello.pl 17.12.05, 13:11
        Ale ja niechce sie nawracać!!!!! Nie chce:(!!!!
        Boze dam sie pokroic za pucharek baileys irish cream, albo vanilla fudge!!!
        Najgorsze ze nie bardzo jest jak je przemycić, chyba skombinuje taka torbę
        lodówke....
        • ziemiomorze Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 17.12.05, 13:24
          Widzisz - ja Cie doskonale rozumiem. Ja tez bym sie dala pokroic za strawberry
          cheesecake albo bananas foster. Ale - zamiast sie frustrowac i tupac nozka -
          udaj sie w kierunku kawiarenki Grycana. Tam osusza Twoje lzy,
          • matania Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 19.06.06, 16:17
            zdecydowanie popieram, Grycan jedynie dorasta.
            • Gość: Ania W W-wie w Carrefourze n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 15:08
        • gedon Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 30.01.06, 18:55
          Nikaa: daj znać jak się dowiesz gdzie kupić. Ja szukam w Warszawie. Podobno
          kiedyś były w Piotrze i Pawle, ale wycofali. Jak znajdę dam znać. Dla mnie
          istnieją tylko jedne lody: Haagen Dazs.
        • ampolion Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 30.01.06, 20:08
          Tak, tak, Haagen Dazs. Vanilla swiss almond!
          www.haagen-dazs.com/segice.do
          • Gość: Tekla Haagen Dazs RLZ! ;D IP: *.toya.net.pl 22.03.07, 19:29
            Eee.. te lody to poezja..
            Czekoladowe są bardzij czekoladowe niż czekolada,
            malinowy sorbet ma bardziej intensywny smak niz maliny..
            Cudowne są. Idealne. Takie jakie powinny być. I ten wybór..
            Skzoda że u nas ich nie ma :| Eeeh.. mogli by sie postraać chcoiazby w tych
            najwiekszych miastach..Wawa, Krakow, Lodz.. Ehh.
            Pozdrawiam fanów HD ;)) :* Smacz..tfuuwróć! pozdarwaim :)

--------------------------------

Lody grycan rónież fajniutkie, taki słabszy odpowiednik HD ;)
            Cynaomowe są boskie, sorbeciki wszystkie wymiatają, tlyko kiwi nie bardzo
            odpowaida moim kumbom smakowym..
            Pozdrawiam :lodowe potwory :)
        • pinos Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 31.01.06, 09:47
          Baileys jest świetny.

Widziałam kiedyś w Bomi w Warszawie, ale tylko jakieś waniliowe i czekoladowe -
          nic z tego, do czego tęsknię.

Grycan dobry (chałwowe, różnae i sorbet melonowy), ale faktycznie nie ta klasa.

A przemycanie lodów jest ciężkie.
          Mnie się kiedyś udało z Wiednia przewieźć Eismarillienknoedel (lodowe knedle
          morelowe). PRzed wylotem leżakowały w zamrażarce jakiejś knajpy (tak, to buyło
          przed 11 września) potem przelecieliśmy razem przez odprawę, a w samolocie pani
          stewardessa wyrzucała z lodóweczki lód - bo w Beńkach z lodówek to mają taką
          szufladę na lód. W sam raz na 4 knedle.
          Dotarły w stanie nierozpuszczonym.
          • gedon Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 01.02.06, 01:42
            Ogłaszam akcje szukania Haagen Dazsów w Polsce !
            Jeżeli nie ma to biore franczyze, przysięgam,

G.
            • e_katt Ty lepiej od razu sie zakręć 01.02.06, 01:48
              w tej sprawie, bo jeszcze Cię ktoś ubiegnie.
              Skoro to lody warte grzechu...
              • gedon Re: Ty lepiej od razu sie zakręć 01.02.06, 02:14
                Już działam w tym temacie. Zobaczymy....
      • irkaa1 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 28.07.17, 21:26
        lody od Grycana zepsuły sie strasznie! Próbowałam kilka razy ale nigdy już ich nie kupię.
        • bene_gesserit Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 29.07.17, 11:19
          Bzdura, oczywiście. Grycana znam od lat i ma stale ten sam wysoki poziom, nie zmieniają receptur, nie downsize'zują, wszystko bardzo uczciwe, rzetelne i smaczne (pomijając raczej nieciekawą ofertę cukierniczą, niestety). Chociaż jeśli mam wybór, wybieram którąś z cukierni rzemieślniczych, które mają odjechane smaki i w większości są rzeczywiście genialne. Grycan imo powinien regularnie wpuszczać jakieś mniej tradycyjne lodowe premiery - od pół roku ma na przykład superświetne lody czekoladowo-pomarańczowe z migdałami, ale to za mało. Inaczej te wszystkie nowe lodziarnie zmiotą ich z rynku z kretesem.

Co do HD - konfrontacja wspomnień sprzed lat z realem wyszła blado i ultrasłodko - miałam wrażenie, że idiotycznie drogie lody są w co najmniej 70% zrobione z cukru. Wywaliłam w połowie pierwszej kulki, nigdy więcej.
    • onlyju Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 30.01.06, 20:23
      przed świętami dorwalam w Almie.
    • Gość: gosik Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.cc / *.oaza-dd.com 30.01.06, 23:42
      rocky roads to dla mnie numer 1 :-) a nr 2 to wspomniane strawberry
      cheescake.... grycan jest dobry, ale to nie ta klasa.... mniam, mniam.... jak
      jestem w stanach, potrafie jesc pudelko dziennie :-)
      • p.galli Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 31.01.06, 11:02
        Grycan - nie rozumiem zachwytów nad ta firma - ok smaczne lody, nie powiem
        ale zadna rewelacja
        • Gość: Aga Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: 76.15.111.* 04.04.08, 23:08
          Najlepszy smak sposrod lodow Haagen-Dazs to mint chip!!!!!!! Nic ich
          nie przebije! Mozna zostac nalogowcem i jesc je bez konca.....
          Goraco polecam :)
    • e_katt Z czystej ciekawości, bo 31.01.06, 11:46
      lodów nie lubię zbytnio, pytam:
      C O takiego mają w sobie lody Haagen Dazs, czego nie mają inne?
      Smak? Konsystencja? Spory wybór wariantów smakowych?
      Da się to jakoś opisać?

Bo słyszę głosy zachwytu, a nie bardzo wiem, z jakiego powodu ;))
      No co w nich jest takiego..?
      • pinos Re: Z czystej ciekawości, bo 31.01.06, 12:38
        Konsystencję - bardzo kremową
        smak - nie chemiczny
        wielość smaków
        no i Baileysa smakującego baileysem
        i migdałowe z kawałkami ciasteczek AlmondRocca

No po prostu tego trzeba Ekattku spróbować
        • e_katt Ja wiem, że to 31.01.06, 12:40
          najęzycznie trzeba stwierdzić;))
          Ale ja za lodami nie przepadam.
          Jakimikolwiek.
          Nie jadam.
          To i porównania szczególnego nie miałabym..

Chociaż, jak co mmmmm jest, to i może porównań mieć nie trzeba, żeby jakość
          docenić?
        • Gość: jackk3 Re: Z czystej ciekawości, bo IP: *.ptr.terago.ca 01.02.06, 01:08
          I cene 2-wu krotnie wyzsza.
          Pzdr
          • e_katt Re: Z czystej ciekawości, bo 01.02.06, 01:24
            Gość portalu: jackk3 napisał(a):

> I cene 2-wu krotnie wyzsza.
            > Pzdr

Od tezetwu normalnych (zwyczajnych znaczy) lodów? ;))
            • Gość: Tomek Re: Z czystej ciekawości, bo IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 19:53
              Zależy. Jeśli brać pod uwagę cenę to u nas są tylko lody z niżej półki. Haagen
              Dazs to półka średnia. Jakieś 6 euro za pół litra. Do kupienia w w każdym Tesco
              tyle, że nie u nas a w Irlandii:( Jak dla mnie dużo lepsze od lodów z cenowej
              wyższej półki.
      • ma_dre Re: Z czystej ciekawości, bo 04.04.08, 23:21
        Häagen-Dazs? za tluste, za slodkie... bleeee
        • Gość: kik Re: Z czystej ciekawości, bo IP: *.eranet.pl 10.04.08, 19:21
          Wszystko kwestia gustu, mi smakują najbardziej i nie zamieniłabym
          ich na żadne inne lody!
    • aganiok32 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 31.01.06, 15:06
      wyglądają fantastycznie, sama jestem ciekawa gdzie mozna je kupić
    • Gość: gonia Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.cc / *.oaza-dd.com 31.01.06, 22:11
      ale musze uczciwie przyznac, ze creme brulee mnie mocno rozczarowaly....
      kurcze, ale i tak slinie sie od wczoraj na samo wspomnienie :-)
      • Gość: rere Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.krasnystaw.net 31.01.06, 22:33
        mhhmm miętowe z czekoladą albo toffi....kiedy to było...kiedyś zielona budka
        miała miętowe ale na sam kolor zieleni się robiło nieciekawie,;zresztą zielona
        budka za co ma tyle punktów+????????????????
        • Gość: A. Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.igf.fuw.edu.pl 20.06.07, 15:42
          Zielona Budka nie ma już punktów ^_^. Grycan sprzedał tę nazwę i zgarnął punkty.
    • kasiulek70 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 01.02.06, 15:56
      W polsce nie widziałam ale ostatnio za naszą zachodnią granicą konkretnie w
      Zittau w sklepie TOOM myslę że wszystkie sklepy tej sieci mają w ofercie te
      lody choć muszę przyznać że wielkiego wyboru nie mają , a i cena oszałamiająca
      :((( a szkoda, moje ulubione to: pistacjowe i ananasowo kokosowe palce lizać!!!
      • Gość: Malenka Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 02.02.06, 02:03
        Uwielbiam te lody. Miedzy innymi dlatego, ze to jedyne jadalne tutaj.:)
        Najbardziej lubie ananasowo-kokosowe i rumowo-rodzynkowe. Mniam, chyba sie do
        sklepu przez was wybiore...
        • Gość: MIA Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:26
          PODCIAM STARY WATEK.KTOKOLWIEK WIDZIAL....
          • illiterate Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 19.06.06, 13:36
            Patent jest taki, mia:

Kupujesz sobie jakis ultratani bilet do londynu - w te i z powrotem w jeden
            dzien. Zaopatrzasz sie jednak w kilkadziesiat funtow. Na lotnisku w lądku
            nabywasz wieksza ilosc haagen dasow, pakujesz do torby izolacyjnej wraz z
            kostkami mrozenia lodowek turystycznych, calosc do walizki i zdajesz na bagaz.
            Temperatura w luku bagazowym jest bardzo niska, wiec sie nie roztopia. A potem
            szybko do domu i zamrazalnika i przez jakis czas masz sens zycia.
            • Gość: pari Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:47
              Mieszkam w Szczecinie.Mamy tu blisko do Niemiec,gdzie są w lodówkach.Sklepy
              firmowe najbliżej w Berlinie.Vis-à-vis dworca Zoologische Garten,obok dużego
              kina-mały lokalik z całym wyborem jak trzeba.W Paryżu na Gare du Nord i ...w
              całym mieście.Drogie?Ale co dobre jest tanie?
              Zapomnijcie Grycana i inne...
              Myślę,że -choć to drogo wyjdzie,jest info na www franc Haagen-ile kosztuje
              założenie takiego interesu.Dużo.Może ktoś sie skusi z biznesmenów PL.Oby.
              Coraz wiecej ludzi w PL kupuje rzeczy I gatunku.
              pari
    • roman_tyczka zielona budka nie jest naszpikowana taka chemia 02.02.06, 09:18
      jak te twoje hagi.
      • kraxa o co takie halo? 19.06.06, 14:20
        Mieszkam w UK, i ani mnie e Haagen Daazsy, ani inne ben & jerry nie rajcuja az
        tak. Ze niby wszystko co hamerykanckie to takie super? wlasnie chemia, chemia.
        wole sobie zroic sorbet malinowy na chacie, i alku dodac jakiego sie lubi, a
        lody mzna kupowac tansze, i niekoniecznie podrozujace do naszych zoladkow przez
        cala kule ziemska- to bardzo nieekologiczne, te tzw "food miles"
      • upl Re: zielona budka nie jest naszpikowana taka chem 24.03.09, 11:03
        buhahaha serio?
        i tu sie bardzo mylisz :-)
    • Gość: kiki Re: bl dawno temu taki kawal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 17:24
      hhuuuuuaaaaa, ja Was kocham, ludzie !
      a by the way: dlaczego Wlosi nie otwieraja u nas salony z gelati ?
      To dopiero smaki...jedyna Malinova im dorownuje...

pzdr wszystkich, pedze do sklepu kupic...lody !
      K
      • led_zeppelinka Re: bl dawno temu taki kawal 19.06.06, 17:48
        a mnie sie zdaje że gelati juz jest gdzies otwarte...
        • pinkink daje slowo, 19.06.06, 18:09
          kompletnie nie rozumiem tych zachwytow.
          H.D -Zaden cymes.
          Kiedy bylam ostatnio w Polsce
      • illiterate Re: bl dawno temu taki kawal 19.06.06, 18:16
        Gość portalu: kiki napisał(a):

> hhuuuuuaaaaa, ja Was kocham, ludzie !
        > a by the way: dlaczego Wlosi nie otwieraja u nas salony z gelati ?
        > To dopiero smaki...jedyna Malinova im dorownuje...
        >
        > pzdr wszystkich, pedze do sklepu kupic...lody !

Wloch jest wlascicielem lodziarni w fud kornerze w Galmoku.
        Lody sa papierowe i bez sensu jednak ;(

Malinova rulezz.
    • Gość: kaśka Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: 80.51.206.* 19.06.06, 19:02
      a moim zdaniem najlepsze lody jakie jadłam są w cukierni "Sowa" /Toruń/, pycha!
    • kraxa dzizas, od hagen dazs traci sie poczucie humoru 19.06.06, 19:36

• Gość: Madzia Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.crowley.pl 19.06.06, 21:08
      Litości, przecież te lody wyglądają rewelacyjnie!!!!

Ja też takie chcę auuuuuuuuuuuuuu.....
      • Gość: niki116 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.06, 08:27
        Ale mi narobiliscie smaka, polecialam do Realu i kupilam dwa kubki.
        Real w Berlinie w Ringcenter II, niedaleko od dworca Ostbahnhof. Mozna kupic
        lody, zapakowac w przenosna lodowke i z powrotem do Polski. Pewnie szybciej
        bedzie niz samolotem z Londynu.
    • Gość: kk Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:01
      nie ma ich w Piotrze i Pawle w Poznaniu.To pewne.Pozdr
      • Gość: klienta Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:15
        ...a gdzie lody Moevenpick ?
        Byly w Auchan, ale juz ich nie ma :(((((

k
    • argonia Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 20.06.06, 18:52
      Zielona Budka i Grycan to nie to samo (choć kiedyś tak było),lody Grycana są
      wyśmienite,robione na naturalnych składnikach,polecam np.likier
      pomarańczowy,albo waniliowe z kawą tzw. affogato.
      • veeto1 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 20.06.06, 19:01
        Grycan - malaga - uzależniłam się. Będę grruuuuba!
        • illiterate Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 20.06.06, 20:47
          Sprobuj chalwowych albo gorzej - piernikowych. Przebijaja malage :)
          (ja na szczescie do Grycana mam kawal drogi ;)
    • chihiro2 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 20.06.06, 22:56
      Tez kocham Haagen Dazs, vanilla with caramelised pecan nuts with a caramel
      twist - niebo w gebie! Jem je raz na pare miesiecy, poza nimi zadnych innych
      lodow nie tykam. A tak w ogole za lodami nie przepadam - Haagen Dazs sa poza
      konkurencja (to raj, nie lody).
      • aniutek Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 21.06.06, 01:56
        nie lapie tych zachwytow ( no poza temi erotycznemi ;) HD - sa slodkie strasznie, jada chemia a
        truskawkowe tylko lezaly obok truskawek. w miare OK sa ananasowo kokosowe choc tez slodkie jak
        jasna cholera.
        Malinowa RULEZZZZZZZ!!!!! grycan tez OK, moze malinowej filie w NYC otworzyc ? :) HD z torbami
        pojdzie heheheheh
        • pinkink Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 21.06.06, 07:44
          aniutek napisała:

moze malinowej filie w NYC otworzyc ?
          > :) HD z torbami
          > pojdzie heheheheh

Tez tak mowie, choc Malinowej ani Grycana nie znam ale znam generalnie polskie lody.
          Tu nikt nie zna np. porzadnych bakaliowych z pomaranczowa skorka!
          No, jak mozna!
          A Wy jeszcze piszecie o jakis chalwowych, piernikowych...
          Ludzie, jakbym takie zjadla...
        • chihiro2 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 21.06.06, 10:28
          Ja wlasnie lubie w nich to, ze sa takie slodkie. Nie musze zjadac calego
          kubelka, by poczuc smak i sie zadowolic. Wystarczy mi kilka lyzek - niezla
          oszczednosc kalorii, a satysfakcja wieksza :)
    • magda1306 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 21.06.06, 11:49
      Ale mi narobiliscie smaku tymi lodami.
      Postanowilam, ze dzis po pracy pojade i sobie kupie jakis kubelek i wtawie do
      nowej lodowki i bede jadla kiedy bede chciala - i nikt mi na rece nie bedzie
      patrzyl. Nie ma to jak swoje mieszkanie :)
      • Gość: agniecha313 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.28.119.233.coditel.net 21.06.06, 14:37
        Ale sie naczytalam,az mi slinka leci na te lody,wlasnie wkladam buciki i pojde
        sobie kupic kilka kubeczkow,na szczesci u mnie (Bruksela)jest bardzo duzy wybor.
        I wszedzie mozna je kupic,poczawszy od sklepow firmowych ,gdzie mozna wypic
        pyszna kawke i zjesc dobre ciastko az po supermarket.
        • chihiro2 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 21.06.06, 14:41
          Smacznego!
          Ja moze tez sobie dzis kupie... W Anglii sa w wiekszosci supermarketach. Nie
          widzialam tu kawiarni Haagen Dazs, ale widzialam takie w Berlinie, Atenach i
          wlasnie w Brukseli. Ja mam tez taka ochladzana torbe do noszenia Haagen Dazs,
          dostalam od nich kiedys, aby przetransportowac zakupione lody do kina bez obawy
          o to, ze sie roztopia :)
          • Gość: Sadika Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 12:57
            No i co? Nic sie nie zmianiło od czasu ostatniego posta? Nikt nei znalazł HD w
            Polsce? Ech...
            Zlitujcie się!

Pzdr
            Sadika
            • Gość: Iwona Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.172-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 03.03.07, 20:02
              Wlasnie wpalaszowalam cale opakowanie HD o smaku Cookies&Cream. Moje ukochane
              lody. W Polsce sie z nimi niestety nie spotkalam, ale na szczescie mieszkam
              teraz w Brukselii i moge sie nimi zajadac do woli. Tylko ta cena ponad 5 euro
              za 500 ml. Szokujace hehe.

Pozdrowka.
            • Gość: sesame Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.tkyo.nt.ftth.ppp.infoweb.ne.jp 12.03.07, 11:08
              Dlaczego w Polsce nie ma tych lodów.Naprawdę sa warte grzechu.Polecam Black
              Sesame i Dulce de Leche,ach no i Green Tea też smaczne.
              Jak tylko ktoś znajdzie sklep niech daje znać.
              • Gość: fela Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.aster.pl 13.03.07, 12:52
                Wczoraj próbowałam u Grycana "likier pomarańczowy" - bardzo dobre i "chałwowe" -
                trochę mniej dobre. A w ogóle to obecnie produkowane lody nijak się mają do
                tych sprzed kilkudziesięciu lat. Tamte były robione wyłącznie z naturalnych
                składników. Nieraz widziałam jak wlewało się do pojemnika prawdziwe żółtka,
                mleko (śmietankę), cukier, w sezonie prawdziwe truskawki, maliny, mieszało się
                to, a potem fruu do takich zagłębień mrożących. Jeśli w lodziarni zabrakło
                akurat lodów, to całą tę procedurę można było obejrzeć na własne oczy. Potem
                trzeba było jeszcze czekać, żeby się zmroziły. Smak takich lodów był
                niepowtarzalny. Dzisiaj lody robi się z gotowych proszków. Bywają lepsze i
                gorsze, ale nigdy nie dorównają tym dawnym.
                • babe007 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 14.03.07, 11:27
                  Lody Grycan są robione własnie wg starych receptur i z naturalnych produktów.
                  Lody owocowe (czy sorbety) są robione z prawdziwych owoców (co widać i czuć).
                • Gość: Franek Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:45
                  Gość portalu: fela napisał(a):
                  A w ogóle to obecnie produkowane lody nijak się mają do
                  > tych sprzed kilkudziesięciu lat. Tamte były robione wyłącznie z naturalnych
                  > składników. Nieraz widziałam jak wlewało się do pojemnika prawdziwe żółtka,
                  > mleko (śmietankę), cukier, w sezonie prawdziwe truskawki, maliny, mieszało
                  się to, a potem fruu do takich zagłębień mrożących.

To ile Ty masz lat? Sto?
                  • aagnes Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 14.03.07, 14:58
                    Ja mam 30 i pamietam takie lody wlasnorecznie robione - one rzeczywiscie
                    smakowaly niebiansko - byly kremowe, geste, ciezkie, tluste slodkie i mialy
                    same zalety :-)
                    Ale co do tych Haagen Dazs - im wiecej o nich czytam tym wieksza mam na nie
                    chec, tym bardziej, ze w naszym wspanialym kraju nie mozna ich dostac.
                  • Gość: fela Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.aster.pl 14.03.07, 17:31
                    Gość portalu: Franek napisał(a):
                    > To ile Ty masz lat? Sto?
                    No prawie - 54. Wiem, że dla kogoś w Twoim wieku to żadna różnica: 100 czy 50
                    jeden pies ;-).
            • Gość: hghg Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.ruch.com.pl 01.07.08, 16:10
              w polsce w każdej Almie ->supermarket
              +warszawa-galeria mokotow
    • ampolion Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 14.03.07, 14:49
      W polsce nie kupisz; w Polsce może tak.
    • Gość: kinga.julia Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.dialog.net.pl 23.03.07, 22:49
      Nienawidzę słodyczy! I nawet we Włoszech, gdzie niemal co roku spędzam wakacje,
      lody jem raczaj "z grzeczności i dla towarzystwa" ( i tylko czekoladowe z
      chiklli - najwyżej jedna gałka), ale... za lody Grycana IMBIROWE dałabym się
      pokroić na całkiem małe kawałeczki. Więc może spróbuj Grycana, skoro wszyscy
      chwalą? HD też próbowałam, ale... bez ekscytacji.
      • manonthemon Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 06.06.07, 15:59
        Jeszcze wczoraj wcinałem Haagen Dazs Pralines and Cream (waniliowe z
        kandyzowanymi orzechami i karmelem) kupione u pakistańćzyka w Londynie. Zachwy
        zostałdo tej chwili. Absolutnie cudowne.

Do lodziarni Haagen Dazs przy Leicester Square w sobotę ustawiła się dłuuuuuga
        kolajka. Teraz gdy już spróbowałem wiem dla czego. Tanie nie są ale warte tych
        kilku funtów.

pozdr
        • Gość: paczus Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:24
          swietnie to rozumiem,trzeba by sprowadzic haagena dp polandu... ja kompletnie
          odpadlam gdy sprobowalam wanilia carmel brownie! ciesze sie ze nie jestem
          osamotniona w poszukiwaniach haagena!
          • Gość: ania_m Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.pools.arcor-ip.net 20.06.07, 00:43
            nie wiem, czy w polsce sa sklepy niemieckiej sieci "plus". w niemczech na
            towarach sa takze polskie napisy, wiec moze gdzies takie sklepy w kraju sa.
            anyway, niemiecki plus sprzedaje ostatno za okolo pol ceny ktora placimy z
            haagen dazsa lody o nazwie "jack's" w papierowych woskowanych pollitrowych
            kubkach. jest to ewidentna podroba hd, albo powiedzmy takie cos pomiedzy lodami
            "ben&jerry's" i "haagena". probowalam gatunkow "caramel cow-wow" (karmelowe lody
            z wielkimi okami krowki o smaku sosu karmelowego do lodow mcdonnaldsa)i "screamy
            creamy" - smietankowych z karmelem i orzechami pekanowymi. OBLED! naprawde
            polecam bardzo serdecznie. w sumie jest tych lodow 5 gatunkow i na pewno wkrotce
            je wszystkie wyprobuje.
            tu strona niemiecka dla zainteresowanych
            www.plus.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Plus-PlusDE-Site/de_DE/-/EUR/ShopViewStandardCatalog-Start?CatalogCategoryID=F3AKAYCLhwIAAAES.Vdgjt2m
            • agus7 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 21.06.07, 14:12
              moj mąż doniósł mi wczoraj ze Haagen Dazs są w Czechach! Czy ktoś może to
              potwierdzić? skoro są tam to może zawitają i do PL...
    • nessska Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 21.06.07, 17:31
      aaa, teraz mi przypomnieliście...stały zestaw od Araba z parteru: 2 pizze, do
      tego kubełek Haagen Dazs - wybór miał ogromny, wprost proporcjonalny do cen -
      6,5 euro za kubełek,brrr. No, ale ten walor społeczny - zasiadaliśmy ze
      sztućcami dookoła zakupionego żarełka i rozwijaliśmy ducha wspólnotowego...
    • Gość: jagoda Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.246.ne.jp 19.09.07, 17:43
      Uwaga! Ktokolwiek chce zbic majatek i ma dojscia do szefow haagen dazsa niech
      sprowadzi do Polski te lody!!!!! Kocham, ubostwiam..nawet takie proste smaki jak
      blueberry (jak swieza smietana i cale jagody), macadamia nuts (rajski smak),
      green tea (egzotyka nie z tej ziemi), azzuki milk, rich milk czy nawet zwykla
      vanilla..a juz nie wspomne o tiramisu czy creme
      brulle..(www.haagen-dazs.co.jp/dolce/). Ale uwaga sa lody ktore sa rownie
      niesamowite co haagenki..COLD STONE
      CREAMERY..www.coldstonecreamery.com/icecream/signature_creations.html...tylko
      ze najwieksza tragedia jest ze sa tylko Japan i USA je posiadaja..ale to sa
      lody..boze wogole nie wymowie wczesniejszych cytowanych GR.. to sa grrrrrrrrrrr
      a nie lody:/ ale hagenki oj...prosze o nie..
    • justi_x Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 19.09.07, 20:31
      Chyba nigdzie, a jeśli się mylę - poprawcie mnie.
      Ja też na nie czekam z utęsknieniem.
      Pyszne są.
      • Gość: dorotka Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.09.07, 23:40
        Do tych wszystkich co pisza o chemii w Haagen-Dazs to chyba nie
        czytali skladu.Zero chemii wlasnie.Mleko,zoltka,cukier i zalezy od
        smaku dodatek.Teraz wlasnie jem kawowe wiec dodatkiem jest kawa i to
        wsio.
        • eboniet Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 20.09.07, 13:34
          Gość portalu: dorotka napisał(a):

> Do tych wszystkich co pisza o chemii w Haagen-Dazs to chyba nie
          > czytali skladu.Zero chemii wlasnie.Mleko,zoltka,cukier i zalezy od
          > smaku dodatek.Teraz wlasnie jem kawowe wiec dodatkiem jest kawa i
          to
          > wsio.

I pewnie zero konserwantow? (zwlaszcza w tych z supermarketow) :-(
          Ja tez zaliczam sie do tych, ktorzy nie widza nic smacznego w HD. Sa
          dla mnie za ciezkie (w sensie ciezkostrawne), za slodkie, za
          sztuczne.
          Z Polskie pamietam lody z "Zielonej budki" (ooo, sprzed ponad 11
          lat:-).
          Szczerze powiedziawszy, odkad zaczelismy sami robic lody juz zadne
          sklepowe mi tak nie smakuja:-) (i dopiero wtedy ma sie rzeczywiscie
          kontrole nad skladnikami:-)
          • Gość: dorotka Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.hsd1.il.comcast.net 21.09.07, 07:02
            Nie eboniet nie zrozumiales/zrozumialas mnie.Mowie wlasnie,ze te
            lody jako nieliczne nie maja w skladzie konserwantoww i innych
            swinstw tylko:mleko,zoltka,cukier i np. kawa albo truskawki.Dlatego
            sa dobre bo wlasnie nie sa sztuczne.
    • Gość: Gośka Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.brog.com.pl 29.10.07, 11:54
      Są w Galerii Mokotów
      Pozdro
      • Gość: olek Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 12:47
        gdzie dokladnie w galeri mokotow???
    • Gość: gosc GM ?? IP: *.aster.pl 05.11.07, 22:41
      up up gdzie w GM ?
      • Gość: sonix73 Re: GM ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 06:30
        jak tylko przeczytałam, że lody HD są w Galerii Mokotów wysłałam męża na
        rekonesans, no i stoisko jest już reklamowane, ale jeszcze nie czynne. ślinka mi
        cieknie.....biedna moja rodzinka... w dawnych,dawnych czasach jak byłam jeszcze
        wolna i dzika, pracowałam w Londynie i trzy czwarte mojej pensji tam właśnie z
        lubością zostawiałam ... a teraz muszę jeszcze wyżywić dzieciaki, męża i psa.a
        oni niekoniecznie mogą żywić się lodami na śniadanie, obiad i kolację.
        POZDRAWIAM NAŁOGOWYCH LODOŻERCÓW :-)
        • Gość: sticky czy z tą GM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 15:36
          to prawda?!?!?! a kiedy bedzie czynne?! aaaaaa
      • nona125 Re: GM ?? YES YES YES !!! :)) 18.11.07, 11:40
        Sklep jest usytuowany naprzeciwko sklepu z butami Deichman - jak mi
        powiedziano, powinien być otwarty w ciągu najbliższego tygodnia do
        dwóch! Teraz tylko jeszcze potrzebujemy sklepik ze słynnymi
        amerykańskimi bułeczkami cynamonowo-lukrowymi o nazwie CINNABON i
        można żyć... :)))) Pozdrawiamy

Aga i Jarek
        • oscis1 lody z ciastkami lub orzechamu Mcadamia 18.11.07, 12:35
          Oj te lody sa pyszneeeeeee
        • Gość: goldi Warszawa-Galeria Mokotów-otwarcie 5.12.07 IP: *.merinet.pl 19.11.07, 18:16
          Dzwoniłem do informacji w Galerii Mokotów i powiedziano mi,że
          otwierają Haagen Dazs 5 grudnia na przeciwko Deichmanna na rogu w
          miejscu gdzie była cukiernia Cieślikowski Trojanowski.
          • nimeska Re: Warszawa-Galeria Mokotów-otwarcie 5.12.07 20.11.07, 00:23
            dokladnie !!
            tez sie pytalam :D

poza tym w jakims hiper widzialam w zamrażarkach pojemniki 500ml :)
            • Gość: sonix73 Re: Warszawa-Galeria Mokotów-otwarcie 5.12.07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 08:30
              gdzie????? kobieto litości!!!! "gdzieś" naraża mnie na bezskuteczne
              poszukiwania!!!!! ratunku!!!
        • Gość: goldi Cinnabon IP: *.merinet.pl 19.11.07, 18:43
          Cinnabon poszukuję w Polsce i kilku innych krajach europejskich
          master franczyzobiorcy.Jeśli ktoś się podejmie tej roli to punkty
          Cinnabon w Polsce powstaną,a później taki master francz. bedzie
          sprzedawał licencje innych mniejszym podmiotom.To może troche
          potrwać ponieważ amerykański Papa John's Pizza szukał prawie rok w
          Polsce mastera i w koncu znalazł,a pierwszy punkt PJP powstanie nie
          długo w Rzeszowie w Millenium.Mnie osobiście brakuję Dunkin'Donuts
          uwiebiałem te ich pączki.Niestety Polski franczyzobiorca wycofał sie
          z prowadzenia Dunkin Donuts i Domino's Pizza na terenie naszego
          kraju i dlatego teraz nie ma tych punktów,ale nie wykluczone,że
          kiedyś wrócą jak znajdą innego master franczyzobiorce.Ta sama firma
          do której należy Dunkin'Donuts prowadzi też lodziarnie Baskin-
          Robbins jedyne lody amerykańskie porównywalne z Haagen Dazs.
          • Gość: kasia Re: Cinnabon IP: 80.54.192.* 21.11.07, 13:00
            Dzisiejszy dziennik podaje ,że od grudnia w warszawie otwieraja lodziarnie
            haagen dazs
            • Gość: malgos Re: Cinnabon IP: 217.153.130.* 23.11.07, 10:32
              ooo... nie wiedzialam, ze jest tylu fanow tych lodow :))) myslalam,
              ze tylko mi odbilo (chociaz za innymi lodami nie przepadam).
              To coz 5 grudnia wiadomo gdzie sie spotkamy ;)))
              Od ktorej ottwieraja - trzeba sie na liste spoleczna moze
              zapisac :))?
    • nona125 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 09.12.07, 12:16
      Są juz!!! W Galerii Mokotów w Warszawie można je kupić od tego tygodnia !!! :))
      • corrina_f1 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 09.12.07, 12:59
        Przechodziłam wczoraj obok, ale nie skusiłam się.
        Kolejki zero, tzn może jedna osoba.
        Wybór smaków w zakresie kilkunastu. W Lafragoli na 1 piętrze
        przynajmniej 2 razy tyle. Podobnie u każdego Grycana.
        Ok, nie znam smaków HD i może popełniłaam wielki błąd nie skusiwszy
        się, ale aż tak zdesperowana nie byłam...
        Może kiedyś dla kaprysu mnie najdzie, na razie zostaję przy
        Malinovej i Grycanie.
        • bunia_kania Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 10.12.07, 13:03
          Nie jadlam lodow z Malinovej, ale jadlam Grycana i uwazam, ze HD
          musialby sie niezle sprezyc zeby im dorownac, a zwlaszcza lody
          cheesecakowe sa IMHO okropne, bo maja posmak zmrozonej maczki
          budyniowej. Reszta tez niezbyt wysokiej jakosci, a kolejka na
          Leicester Square jest, bo niektorzy po wyjsciu z goracego klubu
          musza sie ochlodzic, a wypity alkohol otepia kubki smakowe ;-)
          Ben&Jerry duzo lepsze od HD, ale mimo to ciagle gorsze od Grycana.
          • Gość: ania_m Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.pools.arcor-ip.net 10.12.07, 13:27
            tez uwazam, ze niektore gatunki hd wcale nie sa az tak dobre. natomiast do
            perfekcji opanowali oni produkcje lodow z karmelem.
            dlatego bardzo goraco polecam "macadamia nut brittle" i "pralines and cream" sa
            po prostu FANTASTYCZNE. niezle tez sa "cookies and cream" z kawalkami ciasteczek
            "oreo". reszta jest ok, sorbety sa bardzo slodkie (u grycana w sumie tez) a co
            do cheescakeow, zgadzam sie, smakuja nie bardzo.
            ben & jerry's sa dla mnie zdecydowanie gorsze od hd, bo sa masakrycznie slodkie.
            jesli grycan jeszcze troche odwaznie poeksperymentuje ze smakami, pododaje
            kawalki ciasta, owocow, karmelu i orzechow do swoich produktow, moze z nimi
            startowac w swiat :)
            zaleznie od tgo, na jaki smak mam ochote, od tej firmy kupuje lody. nie
            znalazlam jeszcze producenta, ktory WSZYSTKIE smaki mialby ewelacyjne.
            • Gość: bunia_kania Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: 195.195.251.* 10.12.07, 16:54
              A propos karmelowych lodow: kilka lat temu Ben&Jerry mieli lody o
              nazwie: Karamelsutra i to wlasnie bylo dla mnie karmelowe niebo w
              gebie, ale niestety juz ich nie produkuja... Albo mieli tez klonowo-
              jakies tam o nazwie Full Vermonty - tez byly super,ale to prawda -
              byly potwornie slodkie ;-)
              • Gość: ania_m Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.pools.arcor-ip.net 10.12.07, 19:44
                w niemieckim discounterze pt plus, ktorego oddzialy sa chyba i w polsce mozna
                kupic lody firmy jack's produkowane w belgii. jest to ewidentna podroba ben &
                jerry's. w szczegolnosci gatunek "caramel cow-wow" jest bardzo zblizony do przez
                ciebie wymienionego:)
                • Gość: olek Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:54
                  czy mozna je juz dostac w piotrze i pawle?? Gdzie i kiedy na rynku w
                  krakowie bedzie Haagen
                  • Gość: goldi Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.merinet.pl 19.12.07, 06:12
                    Czy nie prościej zadzwonić do Piotra i Pawła i zapytać czy mają lody
                    HD w ofercie? Poza tym,każdy sklep tej sieci ma inna ofertę podobnie
                    jak Bomi.
                    • Gość: Veel jadłam je wczoraj w Galerii Mokotów IP: *.chello.pl 21.12.07, 22:18
                    • Gość: fff będą w almie IP: *.chello.pl 21.12.07, 22:22
                      • Gość: alma88 niby kiedy? skad wiesz? IP: 212.76.37.* 22.12.07, 13:13
                        • pengua Re: niby kiedy? skad wiesz? 22.12.07, 23:18
                          Pisali o tym w Gazecie Wyborczej w listopadzie 2007. Beda dostepne w
                          Piotrze i Pawle oraz w Almie. Niestety nie napisali kiedy :-( Na razie
                          sa tylko w "Galmoku".
                          • Gość: gość Re: niby kiedy? skad wiesz? IP: *.eranet.pl 03.04.08, 12:38
                            Już są dostepne w Almie(Warszawa-Ostrobramska,Sławoja
                            Składkowskiego),PiP(Blue City, Tarchomin i Targówek)
                          • Gość: 1 Re: niby kiedy? skad wiesz? IP: *.eranet.pl 04.04.08, 13:50
                            A ja byłam dzisiaj w Galerii Kazimierz w Almie(Kraków) i jest tam
                            degustacja Haagen-Dazs(dzisiaj i jutro od 13-21):)pycha
                      • Gość: mil Re: będą w almie IP: *.eranet.pl 04.04.08, 13:56
                        Haagen-Dazs spotkałem już też ,oprócz Almy i Piotra i Pawła, w
                        Warszawie w Tesco(Połczyńska, Stalowa), E.Leclerc(Aspekt, Jutrzenki)-
                        10 smaków
                    • ciociapolcia Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 20.05.08, 20:14
                      Są w Piotrze i Pawle na warszawskim Tarchominie. Koszt opakowania
                      ok.22zł. Jadłam karmelowe i zdaje się te z ciasteczkami.
                  • Gość: Kasia łódź Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.120-246-81.adsl-static.isp.belgacom.be 26.06.08, 13:41
                    DObra wiadomosc dla wielbicieli Haagen Dazs, widziała je w LEclercu
                    w Łodzi, niestety tylko kilka smaków i cena 19 zł za 500 ml.
                    Niestety moich ulubionych banana split nie ma :(
                  • Gość: hela Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 23:12
                    W Tesco są po 16,99 :-) Najlepsze te z pekanami i karmelem :-)
                • anneau Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 14.07.08, 20:54
                  Wątek stary - ale może jeszcze nikt nie znalazł :)
                  Lody Haagen Dazs można kupić w www.frisco.pl
                  widziałam też ostatnio w carrefour w Galerii Mokotów w Warszawie
                  • meggie8 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 15.07.08, 19:02
                    Są w gdyńskim Tesco. Ponad 20 zł za (chyba) niespełna półlitrowe
                    pudełko.
          • Gość: monia Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.mediadirection.com.pl 21.05.08, 13:50