Gość: Bob IP: *.dyn.optonline.net 30.12.05, 21:40 wiem, wiem, temat moze nudny, ale szkoda mi tych jaj... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: To pogrzeb w przeglądarce, bo temat się 30.12.05, 21:42 cały czas przewija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: 7 bialek i co ja mam z tym zrobic? IP: *.acn.waw.pl 30.12.05, 21:42 ciasteczka kokosowe :) przepis w galerii błyskawiczne i pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: 7 bialek i co ja mam z tym zrobic? IP: *.access.telenet.be 30.12.05, 21:57 Dzisiaj mialam podobny problem . Kiedys zrobilam z nich klej ( bardzo mocny zreszta , piramidy podobno kleili bialkiem) Mozna tez skupic sie , zamknac oczy i wypic- na zdrowie . Nastepnym razem planuje to zrobic . Wyrzucac szkoda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Z białka i maku robi się świetny spód... 30.12.05, 22:02 taki trochę biszkoptowy.Ale to za chwilę. Teraz skopiowane z Forum (nie wiem kogo cytuję za co serdecznie przepraszam). "...Ja tez miałam ten problem dopoki nie zjadłam sosu a la tatarski u mojej Tesciowej. Robi sie tak: białka usmaz na oliwce potem pokrój w drobniutka kosteczke, dodaj do tego ogórki konserwowe w kosteczke, papryke w kosteczke, pieczarki marynowane w kosteczke (lub usmazone ) wymieszaj z majonezem i podawaj do wedlin lub mięs. Ja powiem szczerze ze jem to do wszystkiego PYCHA! Dowolnośc jest tu duza - mozna tez dodac szczypiorek lub co kto lubi! ______________________________________ Panierka do kurzych skrzydełek po chinsku (1 bialko/1 lyzeczke maki ziemniaczanej: bialka ubic na sztywno, dodac make, dodac troche sezamu), smazyc w woku w glebokim tluszczu _____________________________________ ..." Placek makowy LACEK MAKOWY 8 białek 1 (niepełna) szkl mąki 1 szkl cukru 0,5 szkl suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę z proszkiem i suchy mak, wszystko delikatnie wymieszać. Wyłożyć na prostokątną lub okrągłą blachę. Upiec na złoty kolor ok. 40 - 45 min. w 200'C Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: 7 bialek i co ja mam z tym zrobic? 30.12.05, 22:09 horpyna4 napisała: > Bezy. oklepane i banalne zbytnio. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna pavlova 30.12.05, 22:10 Cipcipkurka podawala przepis w galerii potraw. Moge potwierdzic, ze jest to najwspanialszy deser na bazie bezow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: 7 bialek i co ja mam z tym zrobic? IP: *.adsl.proxad.net 30.12.05, 23:33 Tort bezowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebetka Re: 7 bialek i co ja mam z tym zrobic? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.12.05, 23:42 Pyszne ciasto podobne do cwibaka: Na każde bialko daj 3 dkg cukru, 2 dkg mąki i 3/4 dkg tłuszczu, troche skórki z cytryny i bakalie. Białka ubic na sztywno, dodac cukier dalej ubijać, następnie powoli wmieszać mąke, a na koniec wlac letni rozpuszczony tłuszcz i bakalie ze skórka. Piec w cwibakowej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: 7 bialek i co ja mam z tym zrobic? IP: *.dyn.optonline.net 31.12.05, 00:45 czyli beda BEZY. dzieki za dobre rady (wujka dobra rada):)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Nie wyszly! IP: *.dyn.optonline.net 31.12.05, 14:15 Dlaczego nikt mi nie powiedzial, ze 7 bialek to JEDNAK za duzo? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Nie wyszly! 31.12.05, 16:43 Gość portalu: Bob napisał(a): > Dlaczego nikt mi nie powiedzial, ze 7 bialek to JEDNAK za duzo? :)))) Bo nie pytałeś. Przepisy na TĘ ilość białek miałeś na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: 7 bialek i co ja mam z tym zrobic? 31.12.05, 16:28 Rada na przyszlosc: zamrazac po kilka bialek, w malych pojemniczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: 7 bialek i co ja mam z tym zrobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 20:31 Zrobiłam dziś deser.Bohaterowie:bezy,bita śmietana i gorące maliny.Wcale nie było banalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: 7 bialek i co ja mam z tym zrobic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 21:10 możesz zrobić bezy lub pianki gotowane na mleku i oblane sokiem są pyszne Odpowiedz Link Zgłoś