Dodaj do ulubionych

jak bigos z następujących składników?

05.01.06, 13:39
Jak po kolei działać przy gotowaniu bigosu, jeśli mam następujące składniki:
- 1 kg kapusty kiszonej;
- 40 dag mięsa od szynki;
- kiełbasę chudą;
- boczek wędzony;
- cebulę;
- suszone, namoczone grzybki;

z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: zadumana Re: jak bigos z następujących składników? IP: 213.17.230.* 05.01.06, 14:17
      Chociaż temat niby przerobiony, ale napiszę jeszcze, że przygotowanie dobrego
      bigosu zaczyna się od przygotowania kilku dobrych pieczeni. Pieczony schab,
      cielęcina, wołowina, boczek. Potem to wszystko pokrojone w kostkę trafia do
      bigosu, ale przedtem, kiedy zaczynamy gotować kapustę powinno do gara trafić
      wszystko to, co wypiekło i wytopiło się z kolejnych pieczeni. Te wszystkie
      wytopione smaki działają sto razy lepiej niż kostka maggi, glutaminian i
      wszelkie polepszacze razem wzięte. Stąd m.in. bierze się rewelacyjny smak
      dobrego bigosu i dlatego smakuje on, w takim pełnym nieoszczędnym wydaniu,
      obcokrajowcom, którzy jego wstępnych niemiłych zapachów podczas przygotowań
      wąchać nie muszą. Sprawdziła to wielokrotnie i opisała Nela Rubinsztein.
      Mięsa musi być bardzo dużo w stosunku do kapusty - co powoduje, że pomijając
      dalsze składniki bigos tanim daniem nie jest.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka