Dodaj do ulubionych

swiezy ananas

IP: *.chello.pl 07.01.06, 19:51
mam zolciutkiego pachnacego ananasa.w sumie uwielbiam jesc go samego ale
macie jakies pomysly..
Obserwuj wątek
    • jo.hanna swiezy ananas spod grilla jest doskonaly 07.01.06, 20:09
      obrany, pokrojony w grube plastry i wstawiony pod grill w piekarniku na kilka
      minut az zrobi sie lekko zrumieniony. Goracy skropic dobrym likierem, np.
      Cointreau lub Grand Marnier. Mozna podawac z galka lodow, chociaz to juz
      niekonieczne. Dobry tez skropiony pastis lub ouzo.

      W wersji wytrawnej doskonale komponuje sie z wieprzowina. Lubie kotlety
      wieprzowe z patelni podane z sosem imbirowo-ananasowym.
    • roseanne Re: swiezy ananas 07.01.06, 20:52
      solo jest super
      mozna i do salatki owocowej
      mozna do up side cake - jest na tym forum, wstukiwalam :)
      mozna zapiec z gruszka na rybach
    • brynia2 Dlaczego na paragonie jest wystukane 15.01.06, 16:13
      ananas miodowy? Czy to taki gatunek?
      • Gość: ag Re: Dlaczego na paragonie jest wystukane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:50
        melon miodowy tak,ale ananas?moze to pomyłka?
    • natka404 Re: swiezy ananas 15.01.06, 16:21
      Jak obieracie ananas? Zawsze mam problem z luskami, ktore przerastaja ananas. W
      puszkowym nie ma tych lusek. Jest jakis sposob na latwe krojenie?
      • roseanne Re: swiezy ananas 15.01.06, 16:30
        odcinasz czub- okolo 2 cm od nasady lisci
        odcinasz dol - okolo 2 cm
        1)stawiasz pionowo na desce i ostrym nozem scinasz skore, najlepiej warstwe 0,5 cm
        od gory do dolu
        potem mozesz kroic w plastry- kolka i wycinac trzon nozem
        2) kroisz w cwiartki, odcinasz ostrym nozem krawedz z trzonem
        kroisz w plasterki ( cwiartki) i z kazdego plasterka odcinasz skore, tak
        gleboko, jak uwazasz za sluszne



        ja wole metode nr 1, bo w/g mnie tracimy wtedy mniej soku
        • natka404 Re: swiezy ananas 15.01.06, 16:40
          A te przerosty w miazszu jak wykrawasz? jezeli zrobie plastry, to one
          promieniscie sa przerosniete, jak to wyciac?
          Dziekuje
          • Gość: Yutek Re: swiezy ananas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 17:31
            >• swiezy ananas spod grilla jest doskonaly
            > jo.hanna 07.01.06, 20:09 + odpowiedz
            >>W wersji wytrawnej doskonale komponuje sie z wieprzowina. Lubie kotlety
            wieprzowe z patelni podane z sosem imbirowo-ananasowym.

            Mozna prosic o przepis na w/w sos ?

            Yutek
          • roseanne Re: swiezy ananas 15.01.06, 21:03
            musisz wtedy recznie, znaczy nozem pousuwac
            moze nie dostatecznie grubo scinasz cala skore
            • natka404 Re: swiezy ananas 16.01.06, 13:35
              Dzisiaj sprobuje Twoja metoda.
              Dziekuje.
    • cioccolato_bianco Re: swiezy ananas 15.01.06, 17:40
      koktail: jogurt naturalny + ananas lub ananas+truskawki
    • Gość: madziuch Re: swiezy ananas IP: *.xterm.pl / 83.238.38.* 16.01.06, 14:14
      instrukcja obsługi ananasa wg e_katt forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=777&w=27224129&v=2&s=0
      • Gość: madziuch Re: swiezy ananas IP: *.xterm.pl / 83.238.38.* 16.01.06, 14:15
        Już się poprawiam, bo się coś ucięło:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=27224129&v=2&s=0
        • jacek1f i smażony na maśle z imbirem świeżym i pieprzem! 16.01.06, 14:23
          Super sam ale i do mięs na bok talerza też pyszny.

          A jak bez imbiru ale z cytrynowym sokiem i brązowym cukrem lub łyżeczką iodu i
          cynamonem..to juz deser pełny.
    • ampolion Re: swiezy ananas 17.01.06, 00:36
      Bardzo ciekawe, ale po angielsku:
      www.nikibone.com/recipe/fruit/pineapple.html
      • ampolion Re: swiezy ananas 17.01.06, 00:38
        I jeszcze, wizualnie z przepisami:
        nanddara.notlong.com
    • Gość: ines Re: swiezy ananas IP: *.rzeszow.mm.pl 17.01.06, 01:02
      Pszenna bułka , szynka, ananas. Klasyka.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka