Dodaj do ulubionych

Szybko, pomóżcie- kopytka

IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 23.01.06, 14:36
Czy ktos zna dobry, sprawdzony sposób na kopytka. Prosze o przepis bo chce
dzis na obiad zrobic. Dzieki za odzew.
Obserwuj wątek
    • i.nes Re: Szybko, pomóżcie- kopytka 23.01.06, 14:42
      Szczerze Ci polecam <a
      href="http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,5408332,P_KOBIETA_PRZEPISY.html">gnocchi
      ziemniaczane</a> A.Kręglickiej. Są miękkie i pyszne :)
      • i.nes Re: Szybko, pomóżcie- kopytka 23.01.06, 14:44
        Hmm czemu link się nie podświetlił??

        <a
        href="http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,5408332,P_KOBIETA_PRZEPISY.html">My
        gnocchi</a>
        • Gość: edzia1980 Re: Szybko, pomóżcie- kopytka IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 23.01.06, 14:46
          I.nes sprubuj jeszcze raz bo link sie nie podswietlił i nic nie wiem nadal:(
          • i.nes Re: Szybko, pomóżcie- kopytka 23.01.06, 14:50
            Wpisuję więc jak leci:
            kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,5408332,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
            Jak nie zadziała, to z głównej strony Gazety wybierz link do działu Kuchnia i w
            wyszukiwarce przepisów wpisz słówko gnocchi oraz wybierz przepisy Agnieszki
            Kręglickiej. Powinnaś otrzymać kilka przepisów. Wśród nich gnocchi ziemniaczane :)
    • Gość: ta_joj Re: Nie ma za co.n/txt IP: 210.113.112.* 23.01.06, 14:44
      • Gość: egata moje kopytka IP: *.aster.pl 23.01.06, 14:57
        Korzystam z przepisu ze starszej książki (1972)kucharskiej. Zawsze wychodzą smaczne.
        * 1,5 kg ziemniaków
        * 2 szklanki mąki pszennej
        * 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
        * 1-2 jajka
        * sól
        Ziemnaki ugotować, zmielić dodać mąkę. całe jajka, sól. Zarobić ciasto.
        Ukręcić kawałek ciasta wielkości planowanego kopytka, wrzucić na wrzątek
        (osolony) i ugotować na próbę. Wyjąć próbkę i po kilkunastu sekundach stwierdzić
        czy ciasto nie za rzadkie-wtedy dosypać mąki. Kopytka i dłużej stygną tym tym
        robią się twardsze.
        UWAGA. "Surowe" ciasto rzednie. Kopytka robić od razu po zarobieniu ciasta, nie
        odstawiać. Oczywiście przy formowaniu wałków podsypywać mąką.
        Wrzucać na wrzącą wodę, po ponownym zagotowaniu skręcić ogień. Wyjmować po
        wypłynięciu.
        • Gość: edzia1980 Re: moje kopytka IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 23.01.06, 15:03
          dzieki wielkie, włąsnie chodziło mi o jakies z maka ziemniaczana ylko nie
          wiedziałam w jakich proporcjach.pozdrawiam
          • jadwiga_r Re: moje kopytka 24.01.06, 10:58
            Ziemniaki do kopytek po ugotowaniu, odcedzeniu i potrząśnięciu powinny
            rozsypywać się.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka