Dodaj do ulubionych

jak ugotować dobrą zupkę krupnik?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:55
Obserwuj wątek
    • default Re: jak ugotować dobrą zupkę krupnik? 31.01.06, 14:32
      Najprościej? Na maśle poddusić mieszankę Hortexu "włoszczyzna krojona w paski".
      W garnku zagotować bulion z kostki, wrzucić warzywa i pokrojone w kostkę
      ziemniaki, jak ziemniaki prawie miękkie dosypać kaszy krakowskiej w proporcji
      mniej więcej łyżka kaszy - 1 talerz zupy, poczekać aż się ugotuje, ew. dosolić,
      dopieprzyć, wkroić natkę pietruszki i - voila!
    • Gość: Xena Re: jak ugotować dobrą zupkę krupnik? IP: *.access.telenet.be 31.01.06, 15:11
      Mozna gotowac tez na kurczaku .
      Wyjac go po zagotowaniu i obrac z kosci i skory , dodac do gotowej zupy

      Gotowac jarzyny z kasza ( ja robie z peczakiem ) Lyzka na 250 ml
      Dodaje rowniez troszke kurkumy aby mial ladny kolor
      Kartofle w polowkach . Jak sa miekkie to wyjac aby sie nie rozpadly .
      Marchewka tez w calosci . Potem mozna ja ladnie pokroic na plasterki .
      Zawsze dodaje paski czerwonej papryki .
      Zabarwiam zupe slodka smietanka .
      Jesli nie jest na suszonych grzybkach to mozna na koncu dodac dobrze
      zesmazone pieczarki .
      Uprazaona na patelni cebule wrzucam do zupy na koncu .
      Do ugotowanej , goracej wrzucam plastry swiezego ogorka .
      I mrozony groszek aby zachowal swoj kolor lepiej go ogrzac pod goraca woda
      i wrzucic prosto na talerz .
      Podaje z koperkiem i natka i paseczkami zielonego pora .
      Koperek mozna wrzucic do gotujacej sie zupy ale natka nie powinna sie zagotowac
      por tez nie .
      Zupa jest pyszna . Ogorki to moj wymysl bardzo mi taki krupnik smakuje
      ale nie sa konieczne . w kazdym razie warto sprobowac .
      Troche kukurydzy z puszki tez mozna dorzucic albo ziarna fasoli
      zupa bedzie pelniejsza .






Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka