pomidorekk 31.01.06, 16:33 gdzie w Warszawie (najchętniej na Ursynowie) mozna kupić kurze nóżki - takie w całości?? będę wdzięczna z info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brynia2 Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? 31.01.06, 16:44 nie wiem, bo nie jestem z W-wy, ale u mnie też dawno nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? 31.01.06, 17:01 no kiedyś to były (w PRL)- pamietam z dzieciństwa... czasami rodzina ze wsi podrzuca jak kury ubiją, a tak... szukaj wiatru w polu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:39 Chba widziałam w Makro lub Selgrosie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? 31.01.06, 19:57 a po co ci te nogi z pazurami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidorekk Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? IP: *.aster.pl 31.01.06, 20:56 jak to po co? do jedzenia oczywiście.Pazury sie obcina przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synus2 Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:59 Na bazarku przy Hali Miroskiej./groszowa sprawa/ Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: nooo! :-))) n/t 01.02.06, 15:13 no, na tym bazarku to ja chyba w dzieciństwie się zaopatrywałam w te łapki ( jak przez mgłe pamiętam...) ale własnie dostałam info gdzie są na ursynowie, więc zamierzam zakupić sporo sztuk i zrobić sobie małą ucztę łapkową w weekend:) Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? 01.02.06, 15:28 pieczone skrzydałeka to nie jest nic fajnego. Jak chcesz zaskoczyć gości na imprezie podaj łapki:) tak na serio no to gotuje je w wywarze z kostki rosołowej (mama robi dobry krupnik na nich ja nie umiem) wczesniej się obcina pazurki i czyści. i jak się ugotują to bierze sie łapę w rękę, soli i obgryza kosteczki...pycha, no ale to nie wszystkim przypada do gustu tak jak nie wszycy lubią nerki, móżdżek, żołądki i inne tego typu rarytasy... Odpowiedz Link Zgłoś
wyuzdana1 Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? 01.02.06, 16:06 Faktycznie goście by byli zaskoczeni!! Ale wolałabym takie coś (jeśli już) obgryzać w samotności:) no chyba,że wcześniej nadała bym tytuł przyjęcia "kurze łapki" Odpowiedz Link Zgłoś
hmmm Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? 01.02.06, 18:51 wyuzdana1 napisała: > no chyba,że wcześniej nadała bym tytuł przyjęcia "kurze łapki" no ale to jest myśl. na przyjecie przedliftingowe np. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? 25.02.06, 15:09 "Przyjęcie przedliftingowe" - czy mogę poprosić o przetłumaczenie? Na polski lub angielski... P.s. To nie ironia, poprostu nie wiem co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatek72 Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 15:57 Chodzi chyba o grę słów. Kurze łapki robią się na twarzy i trzeba liftingu żeby się ich pozbyć :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? 02.02.06, 00:39 ja też lubię kurze łapki. kupuję je na bazarze Szembeka w W-wie. robię z nich też zimne nóżki drobiowe. podobnie jak wieprzowe tylko na bazie kurzych udek i kurzych łapek.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? 02.02.06, 10:39 Ja też jestem fanką kurzych stóp :-))) Uwielbiam je obgryzać ale najlepiej w samotności, gotuję z warzywami żeby miały dobry smaczek a na wywarze z nich robię zupę (co skrzętnie ukrywam przed mężem :0)). Wywar z kurzych łapek jest znakomity na wszelkiego rodzaju złamania kości, żelatyna w nich zawarta ma zbawienne skutki w naprawie kości - serio! Kupuje 1kg i zamrażam w porcyjkach, zawsze mam w zamrażarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin ja tez lubie... IP: *.156.240.220.dsl.comindico.com.au 02.02.06, 20:27 zawsze zamawiam kurze lapki jak jestem w chinskiej na Yam Cha (dim sum) oni je swietnie przyrzadzaja zeby nie bylo: jadam tez lososie, langusty i inne takie tylko kawioru nie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
anlukas Re: ja tez lubie... 03.02.06, 06:36 coś mi sie o uszy obiło że Polska osiągneła wielkie sukcesy ostarnio w eksporcie kurzych łapek do Chin :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marevi Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? IP: 217.153.205.* 03.02.06, 07:40 Bywają w Geancie na Ursynowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? 03.02.06, 11:16 zasadziłam się na nie w Kangurku przy metrze stokłosy - tam się pojawiają. 3 dni juz poluję - może dzisiaj szczęście dopisze:) w Geancie ich nie widziałam nigdy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: przepisem dzielic sie chcialem IP: *.remcom.it.pl 25.02.06, 14:11 w łodzi jest pełno w drobiarskich (nie w marketach!). Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: kurze nóżki, gdzie w Warszawie? 25.02.06, 15:13 Specjał, straszliwie apetyczny: members.shaw.ca/jasonuy/chickenfeet-small.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: przepisem dzielic sie chcialem IP: 80.54.21.* 25.02.06, 15:51 > kto zgadnie z jakiej to kuchni potrawa? strzelam-chinska? Odpowiedz Link Zgłoś