Dodaj do ulubionych

jak zrobić babkę "marmurkową'?

26.02.06, 19:18
to taka babka co z zewnatrz jest biała a w środku kakaowa..czy któraś z Was
zna taki przepis?
Obserwuj wątek
    • k.anklewicz Re: jak zrobić babkę "marmurkową'? 26.02.06, 19:21

      Może tak:
      www.rysch.com/kuchnia/babka_marmurkowa.htm
    • Gość: sevena Re: jak zrobić babkę "marmurkową'? IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 26.02.06, 20:29
      Bardzo dobry przepis mam wlasnie na taka babke marmurkowa(ja i pare moich
      znajomych tak uwaza)
      BABKA AROMATYCZNA
      2szklanki maki,1szklanka cukru,1szklanka oleju,1szklanka ajerkoniaku,torebka
      cukru waniliowego,aromat arakowy,duza lyzka caco,acha i 4 jajka,torebka proszku
      do pieczenia.
      Jajka z cukrem dobrze utrzec na puszysta mase,dodac ajerkoniak jeszcze
      ucierac,nastepnie dodac olej i utrzec,dodawac po trochu make przesiana z
      proszkiem do pieczenia i nadal ucierac az pokaza sie pechezyki powietrza na
      powierzchni.
      A teraz podzielic ciasto na mniej wiecej dwie rowne czesci ,do jednej dodac
      aromat arakowy i utrzec, a do drugiej dodac caco i tez utrzec, forme do babki
      natluscic olejem i posypac bulka tarta, wlac ciasto jasne a na to ciemne,duzym
      widelcem az do dna pomalu wymieszac ,wsawic do nagrzanego piekarnika na 180
      stopni na niecala godzine, dla pewnosci sprawdzic patyczkiem czy jest suche w
      srodku .Mnie zawsze ladnie wyrosnie i ma piekny zapach,jasne i ciemne ciasto
      ladnie sie ukaze po przekrojeniu, nie zawsze ale tez mozna posypac cukrem
      pudrem po wystygnieciu.SMACZNEGO.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka