GoĹÄ: keti IP: *.ghnet.pl 04.03.06, 11:45 Bardzo prosze o podanie przepisu na Chicken Korma. Szukalam w google, ale jest tyle roznych wariantow, ze sama juz nie wiem, ktora wersja jest ta "prawdziwa" :) Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ampolion Re: Chicken Korma 04.03.06, 13:38 Czy jest "prawdziwa" wersja bigosu? W gotowaniu nie ma "prawdziwych" wersji, prawdziwa to ta, która ci odpowiada. Pierwszy krok w wyborze to twoja wyobraźnia kuchenna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: keti Re: Chicken Korma IP: *.ghnet.pl 04.03.06, 14:45 Chodzilo mi o takie bazowe skladniki, dopiero zaczynam eksperymentowac z kuchnia indyjska i nie czuje sie jeszcze zbyt swobodnie. Usilowalam wyciagnac jakas "srednia" z tych wszystkich przepisow, ale nijak mi nie wychodzilo. Wsrod skladnikow byly wymieniane np.: w jednym z przepisow smietana i wiorki kokosowe, w innym orzechy nerkowca, migdaly i rodzynki, a byly tez przepisy z garam masala i pomidorami. W bigosie glownym skladnikiem jest kapusta i miesa rozne, a co jest w kurczku korma? Kurczak i przyprawy indyjskie? To czemu nazywa sie korma i czym rozni się np. od chicken tikka masala albo chicken butter masala? Jak juz pisalam - jestem poczatkujaca, wiec prosze o wyjasnienie lopatologiczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Chicken Korma 04.03.06, 15:05 takie potrawy różnią się głównie przyprawami. Wybież przepis możliwie prosty z przyprawmi dostępnymi w twoich warunkach. Odnoszę wrażenie, że angielski nie jest ci obcy więc podaję coś dla przykłądu: www.geocities.com/NapaValley/3925/recipe_chicken_09.html Odpowiedz Link Zgłoś