Dodaj do ulubionych

Potrzebny przepis na PYCHA deser!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:30
Poszukuje przepisu na jakiś SUPER deser.Chodzi o to żeby "kogoś"
zaskoczyć.Wiecie o co chodzi;)Tiramisu,galaretki z bitą smietaną,lody i temu
podobne odpadają.Poprostu to zna każdy.co polecacie?
Obserwuj wątek
    • magdalena2lbn Re: Potrzebny przepis na PYCHA deser!!!!!!! 17.03.06, 20:56

• Gość: modem_angel Re: Potrzebny przepis na PYCHA deser!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.06, 00:28
      jesli zostaniemy w temacie ananasa, tym razem jednak swiezego, proponuje przepis
      ktory umiescilam w watku o tajskich deserach:
      cpyright jamie olivier
      swiezy, dojzaly ananas pokrojony wzdluz na dlugie cienkie paski
      ulozony dekoracyjnie na duzym talezu posypany zielonym cukrem mietowym, ktory
      robimy nastepujaco:
      garsc listkow swiezej miety ucieramy w mozdziezu na papke, dodajemy dosc mialki
      cunier (ale nie puder) i gotowe
      posypujemy tym ananasa, osobno mozna podac lody waniliowe albo jugurt.
      uwaga! czasami przetwory mleczne smakuja w polaczeniu ze swiezym ananasem lekko
      gorzkawo
      smakuje to i bez lodow, jogurtu itp rewelacyjnie a i wyglada naprawde przepieknie
    • ampolion Re: Potrzebny przepis na PYCHA deser!!!!!!! 18.03.06, 01:54
      Może coś z tego?
      www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=1&
    • hyacinth.bucket Re: Potrzebny przepis na PYCHA deser!!!!!!! 18.03.06, 03:50
      Niekonwencjonalnie i przez zaskoczenie proponuje sledzia z dzemem
      nawet mozna go uzyc jako przybranie typowych lodow .
      Jeszcze bardziej zawadiacko bedzie podanie miski czipsow lub pop-cornu
      hahahha i kto spodziewalby sie tak prostej potrawy pod telewizor w gosciach ?
    • hyacinth.bucket Re: Potrzebny przepis na PYCHA deser!!!!!!! 18.03.06, 03:54
      Ajajaj mialo byc pycha ... a co sadzisz o owocowej salatce z bita smietana
      lub po kawalku gotowego sprawdzonego ciasta z zaprzyjaznionej cukierni ?
      One bywaja pyyyyyszne i nieklopotliwe :-)
    • Gość: Milonito Re: Potrzebny przepis na PYCHA deser!!!!!!! IP: *.linkprojekt.pl / 80.51.167.* 18.03.06, 09:16
      A może coś takiego. Układać wartwami:bezy, banany pokrojone w
      plasterki,pokruszone orzechy włoskie, bita śmietana,bezy,banany,orzechy
      wszystko na górze polać jakimś słodkim sosem i paluszki lizać.

Ja robię taki torcik bezowy i przekładam kolejne wartwy bananami, śmietaną i
      orzechami z wierzchu dekoruję czekoladą. Ale myślę że takie małe beziki
      układane w fajnych pucharkach też będą Pycha.Musi toto niestety postać jedną
      noc aby bezy troszkę zmiękły i całość się schłodziła.Acha śmietana koniecznie
      prawdziwa-nie tam jakiś spray. Najlepiej 36% lub 30%-poprostu ubijam, nie ma
      konieczności słodzenia ani dodawania śmietan-fixów. Super się trzyma a bez i
      tak jest bardzo słodki.
      Smacznego

• Gość: iga Re: Potrzebny przepis na PYCHA deser!!!!!!! IP: *.kolonianet.pl 18.03.06, 10:12
        Z ładnej brzoskwini odkroić górę, wydrążyć. Do środka lody, mogą być z czymś,
        np. galaretką, orzechami. Przykryć tym odkrojonym. Brzoskwinię postawić na
        plastrze ananasa, otoczyć bitą śmietaną, śmietanę polać czekoladą i można na
        tej bazie fantazjować. ja np. lubię do tego jakieś ciasteczka, najlepiej
        biszkopty i jednego beza
    • pawciatek Re: Potrzebny przepis na PYCHA deser!!!!!!! 18.03.06, 11:38
      Avocado -lekko miękkie- miąższ wyłóż do miseczki.Dodaj 4 łyzki cukru i sok z 1
      cytryny.Całość zmiksuj,przełóz do kilku małych miseczek ,zakryj folia i wstaw
      do zamrażalnika.Podawaj z bitą śmietaną na wierzchu.Proste a jakie wspamniałe.
      • Gość: ania Re: Potrzebny przepis na PYCHA deser!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:40
        Dziękuje bardzo i napewno skorzystam z Waszych propozycji.
        Ostatnio zrobiłam nalesniki biszkoptowe z frużeliną,posypane dużą ilością cukru
        pudru i przybrane miętą.Oczywiście podawałam na cieplo.Wyglądalo wspaniale a
        smakowało......mhy....wybornie.Trafłam w 10;)))))Zobaczymy tym razem:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka