asiula83 25.03.06, 09:49 mam puszke tuńczyka i kukrydze i jeszcze cz. fasolkę chciałabym zrobić sałatkę ale nie z ryzem boi jadłam i jakos mi podchodzi, czy do tego wszystkiego nadaje sie k. pekińska?? i czy dodwac jakis majonez czy nie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimeska Re: sałatka z tuńczyka pomoc 25.03.06, 09:51 pekinska jak najbardziej, ale zamsiat majonezu proponuje jogurt Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Re: sałatka z tuńczyka pomoc 25.03.06, 10:50 Moim zdaniem pekińska niepotrzebnie. Pokrój w drobną kosteczkę paprykę i trochę cebuli + kukurydza, majonez lub majonez rozrobiony ze smietaną. Z kukurydzą jest smaczniejsza niż z fasolą. Odpowiedz Link Zgłoś
enry1 Re: sałatka z tuńczyka pomoc 25.03.06, 11:02 mozesz dodac kartofelki gotowane w kostke,jajka gotowane, ser nie za twardy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fafik Re: sałatka z tuńczyka pomoc IP: *.promax.media.pl 25.03.06, 11:07 a ja mimo wszystko daje ryż. do tego kukurydza,tuńczyk, cebula, majonez, pieprz, sól i odstawić do lodówki, żeby przesło. pycha:-) Odpowiedz Link Zgłoś
enry1 Re: sałatka z tuńczyka pomoc 25.03.06, 11:09 Mozesz pociac kilka rodzai salaty ( zielonej i czerwonej ) selera, cykori na bardzo drobne paseczki. Wlasciwie to prawie wszystkie warzywa sa dobre z tunczykiem, z olejem , majonezem lub innymi sosami. Experymentuj :) Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Re: sałatka z tuńczyka pomoc 25.03.06, 11:17 Ja lubię też tuńczyka w sosie winegret z curry. Sos: 4 łyżki octu winnego łagodnego, 4 łyżki oleju słonecznikowego (może trochę mniej jeśli tuńczyk ma już sporo oleju), 2 lyżeczki soli i 2 łyżeczki proszku curry (tego bez soli) - składniki sosu utrzeć w miseczce. Zazwyczaj wsypuje więcej curry :) Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl PS 25.03.06, 11:22 Oczywiście ten przepis na więcej niż jedna puszkę tuńczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: witaminka Re: sałatka z tuńczyka pomoc IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 25.03.06, 14:04 To co masz (tuńczyk, kukurydza i fasolka)plus majonezik=pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: sałatka z tuńczyka pomoc 25.03.06, 14:07 Lub oliwa, sok z cytryny plus kapary. Odpowiedz Link Zgłoś