Dodaj do ulubionych

pierś z kurczaka i co dalej?

IP: *.atol.com.pl 30.03.06, 11:10
prosze o przepisy szybkie i łatwe i tanie.moje pomysly juz się wyczerpały.
pomocy
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: pierś z kurczaka i co dalej? 30.03.06, 11:14
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html
      kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/3,0.html?slowo=pierś%20kurczaka
    • aniatee Re: pierś z kurczaka i co dalej? 30.03.06, 11:15
      ja kroje w kostke i mocno podsmazam na masle, dodaje pokrojone pieczarki i tez
      na duzym ogniu zeby za duzo wody nie puscily.przyprawiam (np.bialy
      pieprz,curry,sol lub wegeta jak ktos uzywa i co tam chcesz) zalewam śmietana z
      kartonika np 18%, jak sie troche zredukuje to dorzucam mase zielonej natki i na
      talerz. moze byc z ryzem albo ziemniorami ale ja jem z bulka i sie ciesze.
      pozdrawiam.
      • Gość: emi Re: pierś z kurczaka i co dalej? IP: *.atol.com.pl 30.03.06, 11:18
        o takie właśnie praepisy mi chodzi jak od anitee a nie odnośniki na kolejne
        strony.prosz eo sprawdzone przepisy. dzięki
        • Gość: mujer82 Re: pierś z kurczaka i co dalej? IP: *.ghnet.pl 05.04.06, 01:29
          olej lub oliwa do smażenia,zioła prowansalskie,pieprz,sól, suszone morele,
          gotowy sos pomidorowy np,knorr lub pomidory bez skórki w puszce.
          Pierś oprószyć solą i pieprzem.Pokroić w paseczki.Obtoczyć w ziołach
          prowansalskich.Podsmażyć.Polać sosem lub pomidorami(wtedy warto dorzucić kostkę
          rosołową dla smaku i dodać odrobinę koncentratu pomidorowego).Poddusić.Pod
          koniec gotowania dodać pokrojone w paski suszone morele(mogą też być
          rodzynki).Podawać z ryżem.
          Robi sie błyskawicznie.Najwięcej czasu to krojenie i smażenie.
    • marghe_72 Re: pierś z kurczaka i co dalej? 30.03.06, 11:19
      sprawdzone przepisy znajdziesz w Galerii Potraw
      + zdjęcia
    • morgan11 Re: pierś z kurczaka i co dalej? 30.03.06, 14:25
      moze to
      piers z kurczaka
      1,5szkl soku jablkowego
      4zabki czosnku
      otra papryka w proszku, przyprawa do kurczaka, maggi,maka ,
      pietruszka,szczypiorek
      z piersi zrobic kotlety, przyprawic odstawic na 30min do lodowki; ntki
      posiekac, czosnek pokroic w slupki,piersi opruszyc maka, rozgrzac oliwe i lekko
      obsmazyc mieso dodacczosnek, gdy lekko pusci aromat podlac wszystko polowa
      soku . jak ilosc soku sie zredkuje dodac szczypiorek i natke i podlac reszta
      soku. doprowadzic do wrzenia.
    • Gość: Xena Re: pierś z kurczaka i co dalej? IP: *.access.telenet.be 30.03.06, 15:05
      Pokroj w paski , przypraw np curry , sola , miodem , czosnkiem , cajenem
      czym chcesz .
      Smaz do przyrumienienia .
      To jest baza dalej rob jak lubisz poddus w sosie z warzywami , podawaj saute
      z ryzem lub makaronem ( makaron przypraw po swojemu )
      Mozesz usmazyc papryke z cebula i dorzucic kawalki kurczaka lub smazone
      pieczarki,
      poddusic z warzywami na sos , uzyc gotowych mieszanek warzywnych
      droga otwarta :-) nie wiem jakie pomysly ci sie wyczerpaly wiec nie chce sie
      powtarzac .
      Moze na slodko - pikantnie ? smazysz jak wyzej , dodajesz jablka , czosnek
      troche konfitury lub pomarancze aby nie za slodko
      podajesz z ryzem curry i owocami np brzoskwinie z puszki , mango , pare
      plasterkow banana /




      • Gość: mujer82 Re: pierś z kurczaka i co dalej? IP: *.ghnet.pl 05.04.06, 01:59
        Albo tak-wersja indyjska.Curry łagodne(żółte),2-3 cebule,pieprz,sól,piersi z
        kurczaka,oliwa z oliwek.Kurczaka oprószyć solą i pieprzem oraz odrobiną
        curry,pokroić w paseczki.
        Cebule pokroić w drobną kostkę,zeszklić, posypać obficie curry cały czas
        mieszając.Przyprawa sprawi,że całość będzie się pienić.Następnie dodać mięso
        kurczaka.Całość razem podsmażyć.Można zmodyfikować dodając odrobine gestej
        dobrej śmietany, jogurtu,lub szklankę wywaru z jednej kostki rosołowej pod
        koniec smażenia aby uzyskać bardziej gęsty sos.
        Dobre z ryżem basamati ,białym gotowanym na sypko lub podsmażonym na tej samej
        oliwie ,na której wcześniej smażyliśmy cebulę.
        • glusia007 Re: pierś z kurczaka i co dalej? 06.04.06, 10:21
          Podwójną pierś kurzęcą kroimy w paseczki i hop do miseczki.Tam posypujemy
          czerwona papryczką obficie i wyciskamy 3 ząbki czosnku, sól, pieprz.I do
          lodóweczki na 2 godzineczki. Wyjmujemy i panierujemy jak kotlecik
          albo...maczamy w bardzo gęstym cieście naleśnikowym i smażymy na oleju.Bardzo
          dużo tego narośnie.Moja córka to uwielbia bo przypomina jej to kurczaczki z Mc
          Chiken.....Ja serwuję to z ryżem i surówką z białej kapustki z marchewką i
          majonezikiem.Smacznego !
    • kasiulek_mysiulek Re: pierś z kurczaka i co dalej? -ptasia grypa 30.03.06, 16:31
      Ja dziś robię takie placuszki-pierś z kurczaka kroję drobno, mieszam z trzema
      utartymi na grubej tarce pieczarkami i żółtym serem, także utartym na tarce (10
      dkg), z dwiema łyżkami zwykłej i dwiema ziemniaczanej mąki, sól, pieprz, dwa
      jajka, formować kotleciki i smażyć na rumiano.
    • gosia2751 Re: pierś z kurczaka i co dalej? 30.03.06, 19:49
      Mam dla Wszystkich fantastyczny przepis z wykorzystaniem filetu z kurczaka,
      jest po prostu super boski,
      Składniki:
      1 podwójna piers z kurczka
      1 zupa cebulowa Knorr w torebce
      1 Smietanka kremówka (30%)
      30 dkg pieczarek
      Wykonanie:
      Kroimi na małe kawałki pierś z kurczaka, posypujemy ją zupa cebulową w proszku,
      zalewamy śmietanką Łaciatą w małym kartoniku 30% i na koncu na to wwzystko
      kroimy cienko pieczarki świeże. Wstawiamy do piekarnika na 50-60 minut i gotowe.
      Kiedy mam mało czasu pomijam pieczarki i ich w ogole nie daję , danie smakuje
      wyśmienicie również bez nich. Jest przepyszne. POLECAm, jak ktos czegos nie
      wiem to niech napisze na maila gosia275@vp.pl. Odpowiem na 100%.
      • flisvos Re: pierś z kurczaka i co dalej? 30.03.06, 20:06
        ja niestety nie mieszkam w polsce i nie mam tu ani zupy cebulowej ani smietany,
        a ten przepis brzmi tak smacznie :(
        • Gość: gosia2751 Re: pierś z kurczaka i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 16:42
          bo rzeczywiscie jest wspaniały, tylko żałuj. Pozdrawiam.
      • Gość: reksio zrobilam kurczaka tego w cebulowej oprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 22:05
        wyszlo bardzo fajne! Chlopcy sie tym zajadali :))) posypalam wszystko jeszcze
        natka pietruszki. Pysia!

        Dzieki za przepis gosiu :)
        • Gość: gosia2751 Re: zrobilam kurczaka tego w cebulowej oprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 16:58
          bardzo się cieszę że smakował:)Pozdrawiam.gosia
      • Gość: gość Re: pierś z kurczaka i co dalej? IP: *.smstv.pl 04.04.06, 09:32
        a z czym najlepiej podawać
        • dakusia z ryzem najlepiej tego kurczaka z zupy 06.04.06, 07:20
          cebulowej podawac :)
      • Gość: mujer82 Re: pierś z kurczaka i co dalej? IP: *.ghnet.pl 05.04.06, 01:50
        A tu super szybka potrawa.Składniki: przyprawa kurczak po staropolsku,jogurt
        naturalny,piersi z kurczaka, 2-3 kolorowe papryki,oliwa do smażenia.
        Piersi myjemy,kroimy w paski,przyprawę mieszamy z jogurtem.Nastepnie pokrojone
        mięso marynujemy w jogurcie z przyprawami-najlepiej pół godzinki(można wstawic
        do lodówki wcześniej).Papryki kroimy w dużą kostkę,podsmażamy na oliwie.Potem
        dodajemy zamamrynowane w jogurcie kawałki piersi kurczaka i też podsmażamy.
        Dobre z dzikim ryżem,kuskusem lub chlebem.
    • viinga Re: pierś z kurczaka i co dalej? 04.04.06, 10:55
      rozbijam fileta solę piprzę ewentualnie "vegetuję", maziam grubo serkiem
      topionym ziołowym lub czosnkowym panieruje zwijam roladke panieruje w mące
      jajku bułce i na patelnie smaze na wolnym ogniu ok 20 min
    • Gość: jola Re: pierś z kurczaka i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:05
      pierś kurczaka kroje w kostkę,podsmarzam na oliwie,do tego dodaję cztery duże
      cebule pokrojone w talarki i duszę pod przykryciem często mieszając.Jak jest
      mięka dodaję słoiczek koncentratu pomidorowego i też chwilę
      podsmarzam.Następnie wyciskam przynajmniej pięć ząbków czosnku(ale to jak kto
      lubi)Zalewam całość ostudzonym(to ważne)rosołkiem z kostki tak trzy czwarte
      szklanki,mieszam i doprawiam tym co mam pod ręką:pieprzem,papryką,oregano (też
      co kto lubi).Podaje z makaronem.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka