Dodaj do ulubionych

Pyszny sernik pieczony w wodzie (Cytrynowy)

IP: *.cpe.mountaincable.net 14.04.06, 20:32
Ciasto - 1/2 szkl. cukru, 1 szkl. maki, 100g. masla schodzonego 1/2 lyzeczki
proszku do pieczenia(niekoniecznie), 1 zoltko, wanilia, 1/2 startej skorki
cytryny + sok. zagniesc ciast wstawic do lodowki na 1/2 godziny.
Masa serowa - 3/4 sera bialego (zaznaczam dobrego) poniwaz dla mnie dobry
sernik to dobry ser swieta nie zalowac sobie,niepelna szkl.cukru, 1 szklanka
smietany 30%,1 lyzka pszennej maki(kopiasta), 1 lyzka budyniu smietankowego
albo waniliowy (kopiasta), 1/2 skorki cytrynowej + sok, 2 lyzki smietany
gestej kwasnej(niekoniecznie), 100g. masla stopionego, 4 jajka, wanilia.
Zagniecine ciasto upiecz, 180 stopni. Robimy sernik- zoltka utrzec z cukrem,
do utartych zoltek dodajemy ser w dalszym ciagu ucierajac, ubijamy smietane
(tylko prosze nie zrobic masla musi byc puszysta), ubijamy bialka na asztywno
z 4 jaj i tak do masy serowo jajecznej dodajemy make i budyn, skorke + sok,
kwasna smietane, wanilie i stopione maslo delikatnie mieszamy, dodajemy ubita
smietane delikatnie mieszajac i na koncu ubita na sztywno piane bardzo
delikatnie wmieszac a nie mieszac to bardzo wazne(zaznaczam delikatnie)
wylewamy na upieczone ciasto wstawiamy do drugiego naczynia nalewamy goracej
wody i pieczemy okolo 1godz.10 min 180 stopni (okolo godz. prosze sprawdzic
poniewaz sa rozne piekarniki jak ma zloty kolor wylaczamy piekarnik
pozostawiamy ciast w piekarniku do ostygniecia mozna uchylic dzwiczki od
piekarnika nic sie nie stanie. Smacznego> Pozdrawiam Zycze Zdrowych Wesolych
Swiat.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka