Dodaj do ulubionych

sernik gotowany...ma ktoś przepisik?prosze

29.04.06, 13:44
j.w.
Obserwuj wątek
    • buena.dzidzia Re: sernik gotowany...ma ktoś przepisik?prosze 29.04.06, 19:41
      mniej więcej tak:
      0,5kg sera białego
      1l mleka
      1 szkl cukru (z cukrem do smaku jak kto woli)
      2 budynie na 0,5l (lub 1 na 0,75 tez starczy)
      Twaróg zmiksować z połową mleka i budyniami i cukrem, wlać do reszty zagotowanego mleka i
      zagotować. Masą można przekładać kruche,albo biszkopt. O dodatkach nie piszę bo mogą być różne ale
      baza jest jak wyżej.
    • halinac52 Re: sernik gotowany...ma ktoś przepisik?prosze 29.04.06, 22:04
      Ciasto:
      1/2 kg maki,1 szklanka cukru pudru 2 cukry waniliowe,21/2 tyzeczki proszku do
      pieczenia,2 łyżki smietany,2 całe jajka,1 kostka margaryny
      masa serowa:
      1 kg sera 2 jajka całe , 3/4 szklanki cukru pudru ,3 łyżki maki ziemniaczanej,
      olejek,1 margaryna
      Z w/w produktów zrobic ciasto podzielic na 3 czesci ,kazda częsc rozwałkowac i
      upiec placki w tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tarta
      Ser: przepuscic przez maszynke dodać margaryne, 3/4 szklanki cukru,3 łyżki maki
      ziemniaczanej, 2 jajka,olejek Wszystko dac do garka i postawic na gaz.Mieszac
      czesto.Po zagotowaniu 5 min odstawic do przestygniecia .Letnia masa przekładac
      placki.Oblać polewa.
    • Gość: alakam Re: sernik gotowany...ma ktoś przepisik?prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:27
      Ciast biszkoptowe:
      7jaj,
      1i1/2szkl.mąki ziemn.,
      1i1/2szkl.cukru,
      1i1/2łyżeczki proszku do piecz.

      Jaja ubic z cukrem,dodać mąkę i proszek,wymieszać.Upiec.Po upieczeniu
      ostudzić i przekroić na dwie warstwy i przekładać masą serową.Nadzienie:1kg
      zmielonego białego sera,1kostka margaryny,5jaj,1budyń śmietnk.(na 3/4litra)-
      rozpuszczony w 1/2szkl.mleka,cukier do smaku(ok.3/4szkl.),rodzynki,skórka
      pomarańczowa.Do garnka wlożyć marg,rozpuścić ją.Do rozpuszczonej dodać
      cukier,ser,wbić po jednym jajku,cały czas mieszając i nie zdejmując z ognia.Gdy
      masa jest zupełnie płynna i gorąca(gotuje się robiąc bąble,jak budyń)wlać
      rozpuszczony budyń i równocześnie bakalie,wymieszać,krótko gotować i gorącym
      przekładać biszkopt.Biszkopkt musi być włożony przed przełożeniem(spód)do
      blaszki wyłożonej pergaminem,żeby przytrzymać bokiem ser.Po przestudzeniu lekko
      przycisnąć,polukrować.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka