Dodaj do ulubionych

Z CZYM KASZA KUS-KUS ?????

IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 02.01.03, 12:19
Z czym mozna podawac kasze kus-kus? Tak zeby bylo pyszne oczywiscie! Ja
najchetniej chcialabym z jakimis warzywami ale zupelnie nie mam pomyslu z
jakimi. Podpowiedzcie mi cos, prosze. Dzieki z gory.
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: olivia60 Re: Z CZYM KASZA KUS-KUS ????? IP: HUPROXY* / *.eeft.com 02.01.03, 12:24
      Pewien Nigeryjczyk mowil mi na imprezie, ze dodaje sie to co sie ma. Moga byc
      rodzynki, orzechy, warzywa wszelkiej masci i miesiwo wczesniej podsmarzone. Ja
      lubie do Kous kousa dodac czerwona fasolke. Zalezy od gustu i smaku.
    • Gość: Senin Re: Z CZYM KASZA KUS-KUS ????? IP: *.prem.tmns.net.au 02.01.03, 21:53
      Znajdz gdzies w necie przepis na tabouli (chyba tak to sie pisze)

      mieszasz kuskus z duza iloscia posiekanego koperku drobno pokrojonym ogorkirm,
      pomidorem, sokiem z cytryny.
      To pyszna salatka sama w sobie, niestety nie znam dokladnnie proporcji, ale
      tyle terza tego w internecie ( przepisow, znaczy sie)
      • momi Re: Z CZYM KASZA KUS-KUS ????? 02.01.03, 22:01
        Ja znam wersję tabouli z dużą ilością zielonej pietruszki:)Musi być naprawdę
        dużo.Do tego pachnące słońcem pomidory, sok z cytryny, dobra oliwa z oliwek, 2
        godziny do lodówki i pyszne letnie danie gotowe.Smakuje gdy ciepło, bo teraz
        pomidory są niedobre:(
        W Maroku jadłam kurczaka w jakimś arabskim(słodkawo-ostrym )sosie z kus-
        kusem,ale przepisu na sos nie znam.Można poeksperymentować i pewnie
        wyczarować taki sos kupując arabskie przyprawy.
    • Gość: kluba1 Re: Z CZYM KASZA KUS-KUS ????? IP: *.we.client2.attbi.com 03.01.03, 02:16
      Z czym czy do czego? Osobiscie lubie z posiekanym ogorkiem, pomidorem, oliwa,
      cytryna, pietruszka. Mysle ze mozna do tego dodac np: krewetki i bedzie wiecej
      niz salatka , juz danie. Ja lubie kuskus tam , gdzie tradycyjnie podawane sa
      ziemniaki, ryz lub makaron. Smakuje mi z gularzem i z kurczakiem w potrawce z
      duza iloscia pieczarek. Nigdy w zasadzie sie probowalam z rodzynkami,
      migdalami i tlustymi kawalkami pieczonej na roznie baraniny a tak podany
      podobno smakuje WSPANIALE ! Rozumiem, ze kuskus jest to ciasto przeciskanea
      pozniej w pewnym sensie "gotowane " na parze. Moge sie zupelnie mylic!!
      Ciekawa jestem, jak jest to tradycyjnie robione-czy ktos wie?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka