Dodaj do ulubionych

Jak spozytkowac mrozony szpinak?

11.05.06, 18:48
Dodam, iz nie chce robic nalesnikow ani lasagne. Zero pomyslu. W domu mam
jeszcze fete, puszke fasolki czerwonej, pieczarki w sloiku, kukurydze, jajka,
ser zolty do zapiekanek (zwykly i padano), pomidory w puszce i sos
pomidorowy. Da sie jakis obiad z tego wykombinowac? Aaaa- smietana z Ramy
ok.200ml. Nie ma problemu, by po cos nie skoczyc do sklepu.Moze macie jakis
ciekawy pomysl?
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: Jak spozytkowac mrozony szpinak? IP: *.access.telenet.be 11.05.06, 19:30
      Usmaz cebule z czosnkiem dodaj szpinak dopraw do smaku czosnkiem ziolami ,
      nawet wegeta
      Na osobnej patelni usmaz pieczarki , dobrze je przyrumien i posol .
      Szpinak rozloz troche na boki patelni i na srodek wbij jajka niech sie smaza
      jak sadzone ale pokryja szpinak , przypraw jajka
      ( Jajka moga byc rownie dobrze wymieszane jak na jajecznice czy omlet )
      Na jajka uloz kawalki sera beda sie topic
      a wszystko posyp pieczarkami i natka .
      Do tego kromeczka pieczywa , grzanka lub nic ( lub salatka z pomidora i fety)
    • ilekobietamalat Re: Jak spozytkowac mrozony szpinak? 18.05.06, 09:38
      canneloni brokulowo szpinakowe z feta.
      paczka cannelloni,duza glowka brokulow,szpinak,feta, por,czosnek, pol szkalnki
      parmezanu (da sie zastapic innym;)), swiezo mielony pieprz,sol,cukier,oliwa.
      a sosik robimy z:
      pol kostki masła,dwie czubate lyzki maki,dwie szklanki zimnego mleka,dwa żoltka,
      pol szklanki smietany,biały pieprz,sol,galka muszkatolowa.
      brokuly na kawalki,gotujemy chwilke z sola i cukrem. pora, fete i czosnek tez
      na stosowne kawalki.
      na patelni z oliwa, smazymy szpinak, pora i czosnek.
      do tego dorzucamy brokuly, juz poza smazeniem:) sole pieprze, jak niektore
      kawaliki sa za duze jak na nadziewanie canelloni, to jeszcze widelcem to
      dziabie.
      canelloni nadziewam, i robie sos. mieszam tak jak beszamel, na koniec dodaje
      zoltka ze smietana, pieprz, sol i galke muszkatolowa.
      canelloni zalewamy sosem, posypujemy serem i zapiekamy.

      oczywiscie lepsze jest ze swiezym szpinakiem.. no ale nie mozna miec
      wszystkiego;)
      przepis znalazlam jakis rok temu, i do dzis nic nie zmienilam;) jest pyszne:)
      a ostatnio zauwazylam ze ktos zaproponowal zeby dodac jeszcze suszone
      pomidorki;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka