Dodaj do ulubionych

liście winogron i grerckie "gołąbki"

17.07.06, 11:25
heja mamy w domu słój liści winogron przywiezionych z grecji. z opisu wynika
ze sa tyklo i wyłącznie w solonej wodzie. natomiast nie wiem czy do słoja
trafiły jako totalnie surowe, czy też już może sparzone, lub może ugotowane???

w przepisie na greckie gołąbki w liściach winogron (przywiezionej z grecji)
napisano ze liście należ - zresztą jak i w naszym kapuścianym przepisie -
sparzyć a potem jak się pozawija gołąbki to dusić ok 30-40 min.

i tu mam pytanie. w ksiażce każą wziać świerze liście. czy ja te słoikowe mam
potraktowac dokładnie tak samo, czy może inaczej jakoś? nie wiecie czy takie
liście w słoikach są już jakoś "obrobione"?

Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka