Dodaj do ulubionych

Co najbardziej was wkurza w kuchni?

02.08.06, 16:29
jw. Czego nie znosicie, a chcecie to zmienić.Mnie najbardziej drażni to że mywarka nie ma drzwiczek tak jak pralka, tzn. że nie widać w zmywarce co się dzieje w środku! :[
Obserwuj wątek
    • am55 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 02.08.06, 16:31
      orchid11 napisał:

> jw. Czego nie znosicie, a chcecie to zmienić.Mnie najbardziej drażni to że
      mywa
      > rka nie ma drzwiczek tak jak pralka, tzn. że nie widać w zmywarce co się
      dzieje
      > w środku! :[
      mnie drażni brak zmywarki;-))))
      • kszynka Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 07:29
        am55 napisała:

> orchid11 napisał:
        >
        > > jw. Czego nie znosicie, a chcecie to zmienić.Mnie najbardziej drażni to ż
        > e
        > mywa
        > > rka nie ma drzwiczek tak jak pralka, tzn. że nie widać w zmywarce co się
        > dzieje
        > > w środku! :[
        > mnie drażni brak zmywarki;-))))
        >

mnie już nic nie drażni od czasu jak mam zmywarkę :-))
        • yasmine_yasmine Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 13.08.06, 17:49
          hihi,
          a mnie drażni ze zmywarka sama nie chce sie wypakowac.
          pakowanie jakos mi idzie, ale rozpakowanie gorzej.

do tego stopnia ze od 2 tygodni zmywam w reku, bo zmywarka jest pełna czystych
          rzeczy.

:)
          pozdr,
          yy
    • Gość: Elak Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:22
      - że tłuszcz pryska z patelni i brudzi wszystko dookoła kuchenki (łącznie z
      podłogą)
      - że kosz na śmieci tak szybko jest pełny,
      - że marchewka koloruje ręce (uwielbiam marchewkę i nikt mnie nie namówi do
      włożenia gumowych rękawiczek, jako ochorny przed nabraniem kolorków),
      - że mam taką małą lodówkę (większej się nie da wstawić, bo kuchnia na miarę i
      na dodatw wynajmowanym domu),
      - że Mąż nie sprząta po sobie (ale za to jak gotuje - niebo w gębie!).
      • smutas13 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 02.08.06, 18:19
        - kiedy na świeżo umyty piec wykipi potrawa właśnie gotowana
        - okruchy na blacie - oczywiście nie posprzątane przez domowników
        - okruchy i krople wody lub soku na podłodze - wrrr ...
      • smutas13 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 02.08.06, 18:21
        - i , jeszcze - właśnie urwany wieszak przy ścierce lub ręczniku
        - pusta rolka po ręcznikach papierowych
        • Gość: marianek pusta rolka? IP: *.devs.futuro.pl 09.08.06, 09:38
          ja nie mam w ogole recznikow papierowych
      • asiulek71 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 06.08.06, 15:18
        Ja też tego nie nawidzę (barwienia rąk na marchewkowo), dlatego zawsze
        wcześniej smaruję ręce olejem lub oliwą z oliwek (zależy od dania)
        • Gość: marianek no cóż IP: *.devs.futuro.pl 09.08.06, 09:40
          napierw barwi sie warzywa np. pomidory zeby ładnie wyglądały, a pozniej te barwniki przechodza na rece ... i po co to wszystko?
      • Gość: AF Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.omi.com.pl / *.crowley.pl 08.08.06, 21:36
        Gość: Elak 02.08.06, 17:22 + odpowiedz

- że tłuszcz pryska z patelni i brudzi wszystko dookoła kuchenki (łącznie z
        podłogą)
        - że kosz na śmieci tak szybko jest pełny,
        - że marchewka koloruje ręce (uwielbiam marchewkę i nikt mnie nie namówi do
        włożenia gumowych rękawiczek, jako ochorny przed nabraniem kolorków),
        - że mam taką małą lodówkę (większej się nie da wstawić, bo kuchnia na miarę i
        na dodatw wynajmowanym domu),
        - że Mąż nie sprząta po sobie (ale za to jak gotuje - niebo w gębie!).
        ******************************************************************************
        PODPISUJĘ SIĘ POD TYM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        AF.
      • obly Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 07:43
        mnie wkurzaja pedantyczno dyktatorskie zapędy osób które same mianująsiena
        strażników czystości w domu i wkurzaja tym samym resztę domowników..
        w sensie dom przestaje byc domem a ołtarzem
      • Gość: jasa Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:18
        Szczesciara z ciebie. Moj maz nic nie gotuje, ale jak strasznie balagani.
        • lucusia3 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 09:57
          Mój też nie gotuje, bałagani straszliwie, choc widze postępy - np. filiżanek (zawsze liczba mnoga, ja nie wiem jak on to robi) po kawie juz nie zostawia wszędzie, ale stawia NAD zmywarką. Jeszcze nad nim popracuję ze 2 lata i zacznie chowac DO zmywarki.
      • Gość: poiu Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: 87.66.98.* 17.08.06, 18:36
        > - że tłuszcz pryska z patelni i brudzi wszystko dookoła kuchenki (łącznie z
        > podłogą)

Zeby nie pryskalo to mozna kupic sobie taka sitkowa przykrywke i smazyc pod nia

> - że marchewka koloruje ręce (uwielbiam marchewkę i nikt mnie nie namówi do
        > włożenia gumowych rękawiczek, jako ochorny przed nabraniem kolorków)

Marchewke, jak i inne rzeczy mozna trzec w robocie kuchennym i problem z glowy

> - że mam taką małą lodówkę (większej się nie da wstawić, bo kuchnia na miarę i
        > na dodatw wynajmowanym domu)

Na jedna lodowke mozna postawic inna - oczywiscie jak w gore mozna sie budowac ;)
    • Gość: nokei Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: 213.17.223.* 03.08.06, 15:27
      okruchy chleba przylepiające sie do nóżek krajalnicy, która potem lata po stole jak żyd po pustym sklepie
      • Gość: ruda lola Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.net / 80.55.74.* 03.08.06, 18:57
        Te okruchy też mnie dobijają. Jak to robią amerykanie, że maja zawsze czyste
        kuchnie (na filmach hahaha)
        • Gość: mm Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.adsl.proxad.net 03.08.06, 22:46
          Amerykanie gotuja ze sloiczkow i mrozonek, wiec nie brudza :) Stad sie wziela
          amerykaska kuchnia - otwarta na salon.
        • Gość: sylvaja Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: 24.72.149.* 09.08.06, 01:49
          oni poprostu nie jedza w domach
    • bpaczek Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 03.08.06, 17:54
      Za krótkie zapałki :-)
      • Gość: marianek Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.devs.futuro.pl 09.08.06, 09:46
        to czemu nie kupujesz dłuższych?
        • Gość: ola Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:46
          dluzsze tez sa za krotkie :P
    • siostraheli Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 03.08.06, 19:04
      mnie najbardziej wkurza mąż...
      • janek53 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 03.08.06, 19:53
        Moja zona. Kiedy ja gotuje, co 10 minut wchodzi do kuchni pytajac czy moze mi w
        czyms pomoc.
      • Gość: grazka Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:49
        Proponuję zmienić. Łatwiej o nowego męża niż nową kuchnię.
    • qubraq Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 03.08.06, 19:57
      Zlew pelen brudnych naczyń!
      • meme84 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 03.08.06, 20:32
        moze to kwestia braku wprawy (a juz na pewno braku odpowiednich sprzetow
        kuchennych typu malakser czy robot) ale szlag mnie trafia jak robie cos co ma
        wiele skladnikow, przepis mowi ze czas przygotowania np 30min, a nie wliczaja w
        to zupelnie czasu poswieconaego na siekanie, tarcie, szatkowanie itd. jak robie
        zapiekanke ziemniaczana dla ukochanego i mam posiekac 6 duzych cebul,
        pieczarki, zetrzec kawal sera, pokroic w plasterki te ugotowane pyry, posiekac
        szczypiorek, to zanim dojde do wlasciwego gotowania juz jestem nieprzytomna. no
        i zmywania rzecz jasna :D
        • chipcia13 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 03.08.06, 23:43
          Jeśli masz elektryczną maszynkę do mięsa Zelmera to kup za ok 90-100 zł
          przystawkę do niej. Można za jej pomocą kroić w plastry, trzeć ziemniaki na
          placki, trzeć jak na grubej tarce i cienkiej też. Tylko szczypiorku ci nie
          pokroi;)
          • Gość: dalmo24 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:52
            gdzie kupuje się takie "przystawki". pasują one do wszystkich maszynek Zelmera?
            • chipcia13 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 13.08.06, 13:27
              Ja kupowałam w MAKRO w Krakowie.Podobno pasują do wszystkich modeli Zelmera:)
        • Gość: zajczyk pryhajczyk Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:01
          kwestia wprawy, od matki nauczyłem się multisession hehe, czteroręki bandyta w kuchni, 2 ścierki pod ręką, gąbka i podstawa, ostre noże, duży blat.
    • Gość: gucio Pusta lodówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:36
    • zyrafa46 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 03.08.06, 23:27

> jw. Czego nie znosicie, a chcecie to zmienić.Mnie najbardziej drażni to że
      mywa
      > rka nie ma drzwiczek tak jak pralka, tzn. że nie widać w zmywarce co się
      dzieje
      > w środku! :[
      ====================================================================
      Ja DOSKONALE widzę co dzieje się w środku mojej zmywarki. Chętnie zauważam tam
      inne pracowite rączki - nie moje :-).
      Zmywanie statków (:))) - nic strasznego, jeśli sie potrafi zaprzyjaźnić z
      mrówkami (z ogródka). Żadnej staram się nie zabić. Omijam. To jest żmudne :(.
      Potem zakąska dla nich fru za okno - i za chwikę jest pusto. Dziewczyny lecą na
      popas.
      Ż.

• zyrafa46 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 03.08.06, 23:30
      Moja lodówka warczy na cały dom podczas pracy. Gdy jest za duży upał - buntuje
      się i staje się znacznie cieplejsza w środku - niz przedtem. Tego nie lubię.
      Inni też.
    • e._ Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 04.08.06, 00:31
      Wkurza mnie do białosci jak mi coś wykipi albo się przypali. A ponieważ zawsze
      robię sto rzeczy naraz, doświadczyłam tego wielokrotnie i mam niejeden garnek
      na sumieniu.
    • Gość: jaszczomp Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 04.08.06, 01:00
      Mnie najbardziej wkurza to, że moja luba [choć świetnie gotuje] zupełnie nie zwraca uwagi na to, że różnej wielkości palniki są po to by używać odpowiedniej wielkości garnków a do wszystkiego wystarczy jej jeden nóż - taki spory ostro zakończony z piłką. Potrafi nim pokroić chleb, posmarować masłem, pokroić pomidora, warzywa, wędlinę i jeszcze obracać np. smażone kotlety. A przecież mamy tych noży różnej wielkości,kształtów i przeznaczenia "wielkie mnóstwo" i wszystkie ostre! żeby było jasne. No i te gąbeczki, ściereczki wiecznie wilgotne. Nie cierpie. Ja używam ręczników papierowych.
      • Gość: karmin Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.08.06, 01:05
        zmyyyywaaaniiaaaa
      • rambonoff Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 04.08.06, 01:55
        hehe! skąd ja to znam
        ;)
      • Gość: mikolaj Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:03
        to może jest moja siostra? ja robię tak samo z wyjątkiem palników.
      • Gość: niniaa Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.mielec132.ptc.pl 09.08.06, 14:11
        jakbym słyszała uwagi mojego chłopaka do mnie :P
    • Gość: Jadzika Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:01
      Sprzątanie po gotowaniu.
    • gorzatax kuchenka elektryczna, a konkretnie płyta ceramiczn 05.08.06, 16:11
      a, która się bez przerwy brudzi - ZAWSZE WSZYSTKO MI WYKIPI - a którą muszę na
      bieżąca myć, gdy chcę coś upichcić; z moją starą kuchenką gazową nie miałam
      tych problemów.
      • zyrafa46 mój mąż + pokrywki,,, 05.08.06, 22:02
        Jest pracowity w kuchni i kochany ale pokrywek nie umie dopasować. Mamy komplet
        a on zawsze wybiera za dużą. A jak nie potrafi nawet takiej znależć, to
        talerzami się posługuje. Toto potem spada, hałasuje. Te spadające przykrywki
        doprowadzają mnie do białej gorączki.
        Zrobiło się chłodniej i krnąbrna lodówka znowu dobrze działa. I to mi się
        podoba. Masło jest twarde a nie miękkie po wyjęciu z niej. Ale NADAL WARCZY
        WRRRRRRR. Drży cały dom (mieszkanie). Mrówki też się chyba grzeją we własnym
        domu bo prawie ich nie widać u nas.
        Żyrafa
        • zyrafa46 wszystko NAM kipi 05.08.06, 22:06
          A potem kipią wszyscy oprócz winowajcy, który akurat dopuścił do nieszczęścia.
          Dziś na mnie padło :-(. Ale zupa im smakowała (reszta) :-). he he.
          • irenka82 Re: wszystko NAM kipi 05.08.06, 22:19
            wycieranie garow i sztuccow-zmywac lubie,ale wycierac nie. i to,ze u mnie sie
            strasznie dlugo gotuje cokolwiek-wina niskokalorycznego gazu.i kot,ktory zawsze
            sprawdza co mamy dzisiaj na obiad.
            • zyrafa46 Re: wszystko NAM kipi 05.08.06, 22:33
              Kota to bym nawet chętnie poczęstowała ale ma mocznicę :-((.
              Przestaliśmy kupować mięso by kici nie denerwować. Zostały jej tylko ćmy, które
              sobie sama upoluje. Brak mięsa nas nie denerwuje. Żal nam kotki.
            • echtom Re: wszystko NAM kipi 06.08.06, 19:50
              U mnie w czasie robienia obiadu kręcą się po kuchni trzy koty - ciężko nad tym
              zapanować. Wywalam je na korytarz i zatrzaskuję drzwi, ale co chwila wjeżdżają
              z powrotem przy nodze któregoś z domowników.
    • truscaveczka Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 06.08.06, 16:00
      Moje marzenie - żeby wynaleźli zmywarki ze szklanymi drzwiami ;)
      • Gość: ja Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: 213.17.223.* 06.08.06, 16:25
        co do zmywarki-widziałem kiedyś taką. miała przód tył i ściany ze szkła. to był bosch bodajże i 60cm. 3000 kosztował. ale jak go szukam to nie ma :(...a taki fajnby był. prawie mój!
    • elfia4 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 06.08.06, 17:09
      Niedomykanie szafek kuchennych przez domowników i rozsypywanie cukru na blacie.
      Jeszcze ślady po kubkach z kawą. Potem zasuwam po kuchni ze ściereczką, bo
      lubię czyściutkie blaty.
      A i to, że mój tata nie rozróżnia desek do mięsa i do warzyw.Ciągle muszę
      kupować nowe deski, bo tłucze kotlety zawsze na pierwszej z brzegu i strasznie
      je niszczy. Co jakiś czas prowadzę z nim regularną walkę o te deski:)
      Pozatym sama kuchnia mnie drażni. Jest za mała i dwie osoby to juz tłok. W
      takiej kuchni nie mieści się odpowiednio dużo szafek, więc i blat jest zbyt
      krótki. W związku z tym rzadko używane urządzenia i sprzęty trzeba trzymać w
      spiżarni (na szczęście mieszkam w domku i spizarnię mam blisko kuchni, ale to
      ciągłe chodzenie między jednym, a drugim pomieszczeniem bywa męczące). Kiedyś
      zastanawiałam się jakby ukarać architekta za tak mała kuchnię, ale to niestety
      domena lat 70 i nie da się nic zmienić ani powiększyć. Trzeba się pogodzić z
      taką architekturą:)))
      • zyrafa46 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 06.08.06, 19:18
        A może z sypialni (przykładowo) kuchnię a z kuchni ujutną sypialenkę?
        • elfia4 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 07.08.06, 23:41
          nie da się tak przerobić. Po jednej stronie domu są wszystkie rury (woda,
          kanalizacja, wentylacja, gaz) i tam kolejno są kotłownia, kuchnia i łazienka, a
          salon po drugiej stronie. Rodzice chcieli kiedyś mieć kominek w salonie, ale
          trzeba byłoby wybudować drugi komin przez trzy kondygnacje - duży koszt,
          bałagagan...
          Za ten brak mobilności chętnie zemściłabym się na architekcie, który tak
          zaprojektować dom:)
      • pulma Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 10.08.06, 17:39
        Mam to samo!mam to samo!
        Za mała kuchnia!!!!
        Chociaż nie jest znów taka mała ale przydałaby się dwa razy większa!!!!!
        U mnie w domu gotuje się i obiad i kolację i z reguły to gotuję ja.
        Z konieczności w spiżarni mam drugą kuchenkę-na smażenia i tam też wszystkie
        sprzęty po które ciągle muszę latać.
        Sprzęty i produkty.
        Cały czas mam nadzieję,że schudnę od tego latania.
        Oprócz tego ,w kuchni dżaźni mnie,że już po kolacji i po papierosie,mój mąż
        wstaje by zrobić sobie kawkę i OPIERA się o blat kuchni a mnie się wydaje,że
        opiera się o nią całą i "przykrywa" sobą całą jej powierzchnię co absolutnie
        uniemożliwia mi sprzątanie ze stołu.
        Czyli jak powyżej:w kuchni drażni mnie mąż!!!!!
        ę
    • illiterate Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 06.08.06, 17:45
      Brak podkuchennej, ktora by zmywala, sprzatala i robila wszystkie nudne prace w
      rodzaju obierania ziemniakow. Nie mam podkuchennej, wiec nie jem ziemniakow :(
      • zyrafa46 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 06.08.06, 19:23
        Dziś zrobiłam ziemniaki w mundurkach na parze bo nie dały się oskrobać. Były
        pyszne a skórka sama zlazła w całości.
        Co do sprzątania....no nie wiem, czy mundurek byłby dobry. Nie sprzątasz bo
        nudne?
        Swoją drogą też wolałabym, by samo się posprzątało. Kto by tak nie chciał?
        KTO BY TAK NIE CHCIAŁ????
        • illiterate Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 07.08.06, 21:51
          Sprzatam, bo trzeba.
          Ale sprzatanie nei jest tworcze, i to mnie boli. Jakas mila pani o wysokim
          stopniu sumiennosci i upodobaniu do powtarzania tych samych czynnosci dzien w
          dzien by sie przydala. Albo moze pan, pracowity zeby byl i do tego przystojny.

(pokojowa/pokojowego tez bym chciala ;(
          • nessuno Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 08.08.06, 20:32
            illiterate napisała:

> Sprzatam, bo trzeba.
            > Ale sprzatanie nei jest tworcze, i to mnie boli. Jakas mila pani o wysokim
            > stopniu sumiennosci i upodobaniu do powtarzania tych samych czynnosci dzien w
            > dzien by sie przydala. Albo moze pan, pracowity zeby byl i do tego przystojny.
            >
            > (pokojowa/pokojowego tez bym chciala ;(

Hehe,ja jestem pracowity i podobno przystojny.Lubię sprzątać w kuchni(podobno
            robię to najlepiej) I gotować też umiem.Jest tylko jeden szkopuł,mam już swoją
            panią. :-(
            • anmari2 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 07:34
              No i widzicie drogie Panie - trzeba Panu powiedziec, ze najlepiej na swiecie
              sprzata kuchnie, i bedzie to czynil z luboscia.
              Ja probowalam, ale tracilo falszem, bo moj luby wprawdzie chetnie gotuje i
              sprzata, ale jakosc tych czynnosci jest dyskusyjna.
            • zyrafa46 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 17:39
              Nie chciałabym być szkopułem.
              ...Ja tak tylko...
              • nessuno Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 18:51
                zyrafa46 napisała:

> Nie chciałabym być szkopułem.
                > ...Ja tak tylko...

"szkopuł"miał być w przenośni oczywiście
        • constelacja Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 11:10
          Ja bym chciała, zeby się samo sprzątało, od czasu do czasu mogłoby się równiez
          samo ugotować... no i mogłoby jeszcze namówic moje dzieci, zeby zjadły...
          to 'samosię" mogłoby czasem przebiec sie po całym domku , pranko , prasowanko,
          mycie okien i ZAWIESZANIE firan koniecznie ...
          • zyrafa46 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 17:43
            Ha ha ha. Mój gdy wiesza firanki to jedną na 28 żabkach a drugą na 4 lub 3.
            Czy mam pisać jaki TO daje efekt???
            Piszę to nie na temat bo to wieszanie w dużym pokoju a nie kuchni...
    • Gość: kol Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: 213.17.223.* 07.08.06, 20:10
      to ze ktoś sie ciągle wtrąca... :[
    • Gość: zuza krojenie cebuli !!! Nienawidzę. Jedyne co mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 02:03
      wytrąca z równowagi w kuchni.
      • smutas13 Re: krojenie cebuli !!! Nienawidzę. Jedyne co mni 08.08.06, 19:37
        Gość portalu: zuza napisał(a):

> wytrąca z równowagi w kuchni.

Mam swój sposób na cebulę . Trochę to trwało , ale już
        nie denerwuje mnie ta czynność .
        • Gość: ania Re: krojenie cebuli !!! Nienawidzę. Jedyne co mni IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.08.06, 12:44
          Jesli lzy sa problemem, to oddychaj przez usta podczas krojenia, a nie przez
          nos, wtedy spojowki nie sa podrazniane.
        • eingraudenzer Re: krojenie cebuli !!! Nienawidzę. Jedyne co mni 10.08.06, 09:44
          > Mam swój sposób na cebulę . Trochę to trwało , ale już
          > nie denerwuje mnie ta czynność .
          Moja siedemnastoletnia siostra obiera cebulę w masce z rurką do pływania :D
          • Gość: Othala Re: krojenie cebuli !!! Nienawidzę. Jedyne co mni IP: *.hsi.kabelbw.de 10.08.06, 20:06
            a mój mąż w goglach!!!
    • Gość: Yatsec Vegeta!!! n/t IP: 82.118.67.* 08.08.06, 10:23
    • magdalena9926 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 08.08.06, 13:20
      Organicznie nie znoszę jak ktoś w mojej kuchni wkłada naczynia do szafek- w
      mojej wersji wszystkie kubeczki i szklanki mają uszka ustawione w jedną stronę a
      pokrywki od garnków są na nich ułorzone do góry nogami- wtedy wychodzi
      piramidka:) Wszystko potrafię przełknąć tylko nie to ( nawet nie złorzone
      ściereczki)
      • lucusia3 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 10:05
        Jezu, jak dobrze, że nie mieszkasz u mnie.
        Ja bym oszalała, jakby wszystko było w jedna stronę,
        wszystko poskładane i pod sznurek.
        A na pewno oszałby mój Pan i Władca, nigdy by nie zrozumiał o co Ci chodzi i dlaczego w jedną stronę.
        • zyrafa46 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 17:46
          U mnie każdy kubek ma inny kolor. To mnie nie denerwuje. TO lubię. Inni też. I
          to jest wygodne, gdy hmmm - trzeba dokonać wymiany: skorupy do kosza, NOWY na
          półkę.
    • Gość: kris Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.seka.warszawa / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:51
      Zona
      • Gość: kris Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? żona!!! IP: *.seka.warszawa / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:52
        Zona
    • Gość: kith Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:06
      Mnie wkurza na maxa to że muszę dziesięć razy dziennie sprzątać te znienawidzone
      okruszki z blatów... a jeśli sie zbuntuję i nie sprzątnę, to za to potem muszę
      odkurzać i zamiatać nie tylko w kuchni ale i we wszystkich pokojach łącznie z
      balkonem, bo spadają z blatu i domownicy roznoszą je po całym domu... masakra.
      Nie wiem jak u Was ale u mnie bałagan w kuchni oznacza bałagan wszędzie - i to w
      przeciągu kilku godzin. Masakra :/
      • Gość: Asia Okruszki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:10
        Widzialam niedawno w ikei deske do krojenia zakladana na zlew. Moze gdyby tak
        kroic na desce nad zlewem to te okruszki spadalyby do zlewu? nie wiem..moze
        warto przetestowac:)
        Pozdrawiam
    • Gość: dona Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:49
      zbyt mała kuchnia, uwielbiam duże kuchnie znajomych w których toczy sie życie
      towarzyskie
    • bedada Re: Brak powierzchni 08.08.06, 22:47
      -Brudna podłoga!
      • Gość: milka Re: Brak powierzchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:04
        pochlapana tłuszczem kuchenka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka