kati_74 15.09.06, 11:45 wychodzi mi taka "śluzowata"... a to takie nieapetyczne... musi być na to jakas metoda, bo nie raz jadłam "nieciągnące się" grzyby marynowane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lycra Re: czemu zalewa grzybów marynowanych jest "ciągn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 11:53 dobrze jest potrzymać grzybki w tej ciągnącej marynacie przez dobę ,potem odcedzić,przepłukać wodą,zrobić nową marynatę,grzybki będą piękne i apetyczne,nie zapomnij dodać kilka gożdzików i małych cebulek,będzie pycha Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: czemu zalewa grzybów marynowanych jest "ciągn 15.09.06, 11:59 1.Zależy od gatunku grzyba. 2.Po podgotowaniu nie zostały przepłukane porządnie. 3.Cała radość w tej zalewie. 4. Winna jest chityna zawarta w grzybach. Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 Re: czemu zalewa grzybów marynowanych jest "ciągn 15.09.06, 12:00 Gdziekolwiek jadlam marynowane grzyby, zawsze były ciągnące. To chyba specyfika grzybów :) Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: czemu zalewa grzybów marynowanych jest "ciągn 15.09.06, 12:04 No to jestem nienormalna :( Bo ja lubię taką glutowatą zalewę. Lubię też maślaki... W związku z tym muszę przygotowywać dwa rodzaje grzybków: dla tzw "obrzydliwców" w płynnej zalewie i dla mnie i kilku innych - w glutowatej :D Odpowiedz Link Zgłoś
kati_74 Re: czemu zalewa grzybów marynowanych jest "ciągn 15.09.06, 12:39 no bez przesady z ta obrzydliwością..... osobiście nie mam oporów przed zajadaniem się grzybkami nawet tymi ciągnącymi :o) temat poruszyłam bo jadłam i takie i takie grzyby i stąd moje "techniczne" pytanie powstało... a tak na marginesie to jadłam podgrzybki w wersji "ciągnącej" i "nie-ciągnącej" Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: czemu zalewa grzybów marynowanych jest "ciągn 15.09.06, 14:06 ciagnaca, jak to okrelnono zalewe mialam tylko przy opienkach i maslakach - specyfika tych grzybow Odpowiedz Link Zgłoś