Dodaj do ulubionych

jak przechowujecie wędliny w lodówce?

15.12.06, 20:01
bardzo rzadko bywam teraz na zakupach, z reguły raz w tygodniu, przed
Swiętami też mogę wyjechać tylko w środę, więc jeśli zrobię zakupy na Święta,
to wędliny,sery, warzywa i owoce już w drugi dzień Świąt będą wątpliwej
świeżości :( staram się szynki, ogonówki, żółte sery itp. kupować w dużych
kawałkach, trzymam w lodówce w woreczku,w najniższej temperaturze, ale i tak
często muszę potem obkroić wierzch dla psa :( obniżona temperatura lodówki
powoduje z kolei psucie smaku i wyglądu warzyw, nie mam już pomysłu, do czego
to włożyć- próbowałam plastykowych pojemników, słyszałam, że dobre są
Tupperware, ale podobno strasznie drogie..
jedynie chleb kroję w połówki i wkładam do zamrażarki, po odmrożeniu w
mikrofali zawsze mamy świeże, pachnące kromeczki, ale zamrożona wędlina jest
wodnista i bez smaku
czy ktoś ma jakiś sprawdzony sposób na przechowywanie?
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka